Knäreds IK-L:a Tjärby IK 3-2 (2-0)
Mål KIK: Jonathan Petersson, Joel Åkesson, Marcus Åkesson
Mål LTIK: Tom Hjälmefjord, Jacob Björk

KIK vann ett jämnt, tufft och händelserikt derby med uddamålet.

Redan i den sjätte minuten frispelades Jonathan Petersson på en vass KIK-omställning. Ensam med Andrée Pettersson gjorde Jonte inget misstag utan lyfte läckert bollen över den utrusande målvakten och 1-0 var ett faktum.

Båda lagen radade upp chanser.

Det var KIK som utökade till 2-0 genom Joel Åkesson, som hittades av en fin passning på bortre av Petersson.

LTIK jublade för mål i första halvleks sista minut. Magnus Nilssons avslut klarades dock av Emil Nilsson på mållinjen.

Efter paus kunde LTIK reducera till 1-2 då Tom Hjälmefjord nickade bollen under ribban på Linus Jerkestens inlägg.

KIK kunde dock relativt omgående göra 3-1. Peter Carlsson skarvade ner Jon Stibes frispark och Marcus Åkesson stötte kulan i nät.

Efter 3-1-målet kontrollerades skeendet på plan av hemmalaget i ca en kvart innan en mäktig slutforcering av LTIK följde.

Jacob Björk sköt in 2-3 med kvarten kvar att spela. Skottet studsade lurigt i gräset precis framför Nilsson i mål.

LTIK öste på med folk och lyfte in bollar. Emil Jönsson dundrade tre volleyavslut mot mål. Nilsson klarade ett, Jon Stibe tog bort ett på mållinjen och ett hamnade i blocken.

KIK red ut stormen fram till domarens signal och alla tre poäng stannade på Lagavallen.

En match som kunde tagit många riktiningar. Med tanke på slutforceringen var LTIK värt ett oavgjort resultat. Men släpper man in tre kan man inte förvänta sig att få några poäng med sig hem.

I KIK glänste nykomponerade mittlåset Jon Stibe/Peter Carlsson. I LTIK var kantspelet bra under hela matchen. Främst så länge Magnus Nilsson och Lucas Petttersson var på plan.