BoIS vann finalen - GIFVIF förstärker

Allianscupens final:
 
Genevad/Veinge IF-Våxtorps BoIS 3-3 (2-3)
Mål GIF/VIF: Marcus Kjellsson 2, Leo Gustafsson
Mål VBoIS: Jesper Nilsson Öhrn 2, Jacob Eriksson
 
7-5 till BoIS efter straffar.
 
Anders Stams straff klarades av Joacim Liljedahl.
Marcus Kjellsons straff över.
Andreas Nilsson i mål.
Alexander Nilsson i mål.
Rasmus Rudolfsson i mål.
Ola Andersson sagolik chipp i mål.
Daniel Larsen upp i krysset.
Kewin Hanssen tätt utanför.
Jesper Nilsson Öhrn i mål.
 
7-5 till BoIS efter straffar.
 
Våxtorp fick alltså sin revansch efter finalförlusten mot LTIK ifjol. 2014 års final var en välspelad match mellan två bra lag. Första halvlek var fartfylld, målchansrik och bjöd på fem mål. 3-2 till BoIS i paus.
 
I andra halvlek bytte GIF/VIF in Dennis Delerud och Alex Nilsson (se sidtext längre ner) på mitten. BoIS kunde ändå ta hand om inledningen. Men hela GIF/VIF höjde sig och bröderna Nilsson kunde ta över på mitten.
 
BoIS tvingades byta ut båda sina ytterbackar Oscar Cronqvist och Nicholas Eliasson. Dessutom Filip Eriksson på mitten. 
 
Marcus Kjellssons kvittering till 3-3 var rättvis. Duktige Jonas Svantesson i BoIS mål stod emot länge men klarade inte att trippelrädda utan fick kapitulera för Kjelles avslut.
 
GIF/VIF öste på och var klart närmst ett avgörande. Man var dock aningen omständiga framför mål och avsluten täcktes bort eller klarades av Svantesson. I straffsparksläggningen drog sedan BoIS vinstlotten. Det går att diskutera rättvisan i det. Men sådan är fotbollen.
 
Efter matchen delade Alliansens ordförande Matthi Eliasson ut blomster till bäste spelare i respektive lag. I GIF/VIF gick de till Kjelle och i BoIS till Jacob Eriksson. Lagkapten Anders Stam fick sedan motta segerbucklan till allmänt jubel.
 
Extra bra i GIF/VIF var också Oscar Gustafsson och Leo Gustafsson. Nicholas Eliasson och Jonas Svantesson utmärkte sig i BoIS. Filip Erikssons första halvlek var dessutom väldigt bra.
 
Dennis och Alex till GIF/VIF
 
Under tisdagskvällen gick GIF/VIF från att vara en riktig joker till att bli favorit till att ta hem södersexan. Dennis Delerud återvänder till moderklubben och bara detaljer återstår innan lillebror Alex Nilsson följer med. Båda var odinarie i Snöstorp Nyhem i division tre ifjol.
 
I 26-årige Deleruds fall handlar nedtrapppningen om tidsbrist, och ja, 20-årige Nilsson är ju hans bror...
 
Det är två spelare som har sina bästa fotbollsår framför sig, och det är förstås jättevärvningar för GIF/VIF i division sex.
 
Dennis är utpräglad innermittfältare. En tvåvägsspelare med funktionell teknik och bra högerfot. Via HBK har han även varit ordinarie på LFK:s innermittfält för några år sedan.
 
Alex kan användas både som mittback och innermittfältare. I HBK var han företrädelsevis innermittfältare, även om han mot slutet spelade en del mittback. I SNFF har det i princip uteslutande varit spel i försvaret. Alex är en kraftfull spelare. Komplett på åtminstone lägre nivå, och en bit upp.
 
Som jag ser det får GIF/VIF in två spelare på de positioner där jag tyckte att de såg lite svaga ut. Nu känns laget i princip komplett.
 
Övriga division sex-lag kommer att få rikta in sig på andraplatsen. På pappret är GIF/VIF nu klart bäst. Men självklart måste jobbet göras ute på plan. Både Dennis och Alex är dock spelare som inte direkt är kända för att ställa ut skorna. Dessutom är det spelare som höjer sin omgivning.
 
Nyförvärven är klart i paritet med K/HFF:s drömvärvingar av Jonatan Jacobsson, Ola Sandberg (på den tiden Jönsson) och Kristian Åkesson från LFK i division två år 2008. K/HFF blev favorit och tog division sex den säsongen. KIK och LTIK pressade dock och slutade tvåa respektive trea. Samtliga lag spelade i femman 2009. Nu är bara KIK och LTIK kvar...
 
Värvingarna kan också jämföras med BKW:s tillskott i fjol då Petter Gustafsson, Emil Axelsson och Peter Björnsson anslöt från LFK. BKW slutade med dem tvåa i serien (man rådde inte på ett Getinge som värvat lika tungt) och spelar i år i fyran.
 
GIF/VIF har nu fått in nio (!) spelare, som alla kan gå rakt in i elvan. Åtminstone sju, åtta lär göra det. Nya GIF/VIF!
 
Bara att gratulera GIF/VIF till två kanonvärvningar. Både på och utanför plan.
 
//P.

Kommentarer
Postat av: Sportchefen

Daniel Larsen heter en våra straffskyttar

2014-04-08 @ 23:29:24
Postat av: Anonym

Jag älskar dig Alexander. Du vet vem det är som skriver!

2014-04-09 @ 00:31:28
Postat av: Anonym

1. GIF/VIF 2 Ränneslöv 3 Trönninge...Övriga kommer inte räcka till....

2014-04-09 @ 08:06:22
Postat av: P

Stenkoll på Lidhult och på HIS nyförvärv? Det har inte jag. Tror dessutom att K/HFF kan blanda sig i. Men jag skriver inte emot. Skulle jag tippa hade jag kanske bytt plats på TIF och RGIF. Men inte på topp-tre. G/V jättefavoriter.

2014-04-09 @ 16:14:08
Postat av: Anonym

Tror GIF/VIF kommer likt en ångvält forcera sig igenom 6:an..
Med en hårdskjutande magiker i Kjellsson, bröderna Nilsson som hittar varandra likt sedinarna och en vindsnabb ytterback i Oscar Gustafsson så ska de kunna rulla ut de flesta lagen som kommer i dess väg.
Skulle inte bli det minsta förvånad om vi hittar pågarna från Veinge i en av de högre divisionerna om ett gäng år!
Komihåg var ni läste de först!

2014-04-09 @ 17:09:05
Postat av: V

Nån som skrivit emot det du nyss skrev? En anonym kommentar lär ingen minnas.

2014-04-09 @ 17:44:54
Postat av: Anonym

Veinge kommer inte gå upp.
Kom ihåg var du läste det först.

2014-04-09 @ 18:23:34
Postat av: OG

Tackar för din kommentar vem du nu är, men vi kommer få kämpa för varje poäng som alla andra lag i denna serien. Oavsett vilket lag vi ställer upp med och oavsett vilket lag vi möter.
Lycka till!

2014-04-09 @ 18:51:10
Postat av: Anonym

Tippar 6an's 1 SIF 2a ybk ev kval HIS :)

2014-04-09 @ 23:19:29
Postat av: Nderim

Real Genevad/Veinge

2014-04-09 @ 23:39:28
Postat av: Anonym

Tyst qoban

2014-04-10 @ 12:17:01
Postat av: Nderim

Okej förlåt!

2014-04-10 @ 17:11:46
Postat av: Prince

Olympique de Veinge

2014-04-11 @ 01:03:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0