Domarna strejkar - premiären inställd

Från HFF:s hemsida:

"HFF har nåtts av beskedet att det inte finns någon domare tillgänglig för helgens matcher i div 4 elit, div 4, div 5 samt div 2 damer."

Utdrag ur domarnas skrivelse:

"Domarutskottet och Domarförbundet i Halland kommer inte och kan inte acceptera en del av skrivelsen i "Utbetalning av domararvode".

Följande vill vi att man beaktar och ändrar i skrivelsen:

"Domaren ska inom 24 timmar efter spelad match färdigställa domarrapporten i FOGIS"

Vi vill att det ska stå:

Domaren ska inom 48 timmar efter spelad match färdigställa domarrapporten i FOGIS.

Vår förklaring är enkel, vi har ett antal domare som jobbar skift och som inte hinner göra detta inom 24 timmar, då domaren åker till jobbet direkt efter match. Finns fler förklaringar men tycker det räcker med detta."

Plogens kommentar: Helt okej, men mig veterligen har de allra flesta distrikt 24 timmar tidsvrist. Och där fungerar det bra. Det är inte märkligt att såväl HFF som föreningarna snabbt vill ha matchrapporten införd i fogis. Vad kan det ta att rapportera in i fogis? Fem minuter?

Fortsättning domarnas skrivelse:

"'Arvodet enligt korrekt ifyllt domarkvitto ska vara domaren tillhanda på uppgivet konto senast på sjunde(7) vardagen efter spelad match".

Vi vill att det ska stå:

Arvodet enligt korrekt ifyllt domarkvitto ska vara domaren tillhanda på uppgivet konto senast på tredje(3) vardagen efter spelad match.

Vår förklaring är att det tagit upp till 14 dagar innan domarna fått sin betalning på träningsmatcherna. Detta är inte acceptabelt. Domaren har dömt på lördagen, hela veckan har gått och domaren har inte fått betalt. Domaren ringer till föreningen på måndagen efter helgen och sedan tar det fram till helgen som kommer innan man får betalt.

"Är inte domarrapporten färdigställd i tid skall föreningen betala domaren för resan samt arvodet minus 300 kronor. Därefter ansvarar HFF för att domarrapporten fylls i och för detta fakturerar HFF föreningen 250 kronor och föreningen behåller 50 kronor.

Vi vill att det ska stå:

Är inte domarrapporten färdigställd i tid skall föreningen rapportera detta till HFF:s kansli. Därefter ansvarar HFF för att domarrapporten ifylls och att man tar kontakt med vederbörande domare som dömt matchen och avaktiverar honom för tillfället.

Plogens kommentar: Man kräver att föreningarna skall betala inom tre dagar. Men själva kan man inte föra in matchrapporten i fogis inom 24 timmar. Hypotetiskt: Vi har en kassör som jobbar skift. Ridå. Dessutom är kassören sällan densamma som lagledaren. Att kräva att kassören skall stå i givakt efter varje match är inte rimligt. Kassören i en ideell förening har i regel ett liv utöver att betala räkningar för föreningen. I vilket annat sammanhang får man betalt utskickad faktura tre dagar efter? Varför skall man ha pengar tre dagar efter? Är det så knapert för våra rättskipare. Jag förutsätter att de flesta har vanliga jobb utöver dömandet, som förvisso genererar lite extra fickpengar. Mitt förslag är att domarna får betalt en gång i månaden. Sedan kan de själva portionera ut pengarna under den kommande månadens gång. Om de nu tvunget ska ha "veckopeng".

Jag är besviken. Hur fan kan man göra så här? Nu! Idag! Besluten kring ovannämnda saker togs på repskapet (3/12 2013!!!). Varför fanns ingen domare där och förde fram åsikter? Varför tog det sådan jävla tid att skicka in en skrivelse (den kom i veckan!!!)? Ska ett beslut som fattats på repskap rivas upp måste HFF kalla till nytt repskap och det tar två veckor. Hur tänker man?

Här har spelare, tränare, ledare, engagerade och publik slagit sig fria, laddat och sett fram emot att komma igång...

LTIK:s tränare Freddy Pettersson skippade en lärarresa till Stockholm för premiären. Själv jobbade jag sönder mig igår för att kunna vara ledig till kvällens match. Nu - ingenting.

Tänkte inte på det? Eller...

/Plogen

PS. Tillägg (här är jag helt inne på HFF:s linje. Vad finns det att diskutera egentligen?):

"Styrelsen för HFF konstaterar upplysningsvis att:

Kravet på 24 timmar är ett beslut taget i HFF repskap och kan alltså inte ändras av HFF styrelse.

Eftersom arvodesutbetalningarna är en affär mellan förening och domare kan HFF inte fatta beslut i frågan, det finns en rekommendation gjord mellan SvFF och Svenska domarförbundet som säger att en betalning rekommenderas vara gjord inom 6 vardagar efter spelad match.

Samtliga Götalandsdistrikt har 24 timmar för färdigställande av domarrapport i FOGIS."


Kommentarer
Postat av: Ola

Håller med Plogen fullt ut i detta, helt orimligt med 3 dagar. Sen är det jävligt dåligt av föreningarna att inte betala i tid efter träningsmatcher mm.
Men betalningsfrågan plockades väll ur repskapet och lades på årsmötet väll?
Då hade det redan lyfts på repskapet och sen en gång på årsmötet.
Sen att domarutskottet och domarklubbar inte "diskuterat"detta kan ju inte vara föreningarnas fel?
Men det kan ju bli mycket publik på B-lags matcherna ikväll då;)

2014-04-11 @ 17:37:40
Postat av: Per V

Mycket bra skrivet Plog. Hallands domarkår har skämt ut sig totalt. Domarkåren har gemensamt saboterat fotbollen i vårt distrikt. Finns det någon tankeverksamhet? Som straff tycker jag att man kommenderas att döma gratis ett antal matcher. Rött kort tilldelas domarkåren!

2014-04-11 @ 18:14:37
Postat av: Anonym

vilka b-lag spelar idag?

2014-04-11 @ 18:29:54
Postat av: Ola

HFF skriver på sin sida att repskapet tog beslut ang domarutb. men det bordlades till årsmötet.

"Representantskapet beslutar
att bordlägga förslaget till HFF:s årsmöte, som äger rum den 6/2 2014. att HFF presentera nytt förslag i god tid före årsmötet."

Det kom ett förslag innan årsmötet som alla berörda kunde ta del av.
Årsmötet röstade enligt liggande beslut.

Då kan jag tycka att man haft tid att fundera på att "riva" upp förslaget i god tid innan dagens premiär.

Men alla som hade piratkort till sina paraboler vid Kristi födelse vet att kanal ägarna bytte koder 5 min innan matchen/filmen,,,

2014-04-11 @ 18:33:03
Postat av: Tomas YBK

Herregud!
Antag att jag är missnöjd med mina villkor på jobbet. Vad gör jag då?
Alt 1) pratar med ledningen. Ber dem ändra sig och om det är jävligt illa, ställer ett ultimatum, en tid de har på sig för att lösa problemet.
Alt 2) väntar tills det är fem minuter kvar tills lektionen börjar. Kräver omedelbar ändring och om ändringen inte sker omedelbart så arbetsvägrar jag.

I verkliga livet leder alt 1 till avsked...

2014-04-11 @ 18:50:44
Postat av: Tomas YBK

Alt 2 = lika med avsked såklart...:)

2014-04-11 @ 18:52:08
Postat av: Oskar Haverdals IF

Här har man tränat hela vintern för att få komma till La:Tjärby för en premiär mot trevligt motstånd och så får man ett samtal på eftermiddag att det inte blir något! Fy fan va tråkigt!!!!!

2014-04-11 @ 19:29:18
Postat av: Pelle BKW

Bedrövligt av förbundet att inte ringa upp klubbarna som skulle spela ikväll. Ren tur att jag fick höra att det kunde bli aktuellt med strejk. Det kom upp på Förbundets sida strax innan 14,00. Jag ringde förbundet och fick bekräftat.Jag kontaktade Kung Karl och berättade att det var inställt, dem hade inte en aning om det.Då var det bara att ringa runt och "blåsa av"
Tänk om vi satt oss i de bokade minibussarna 16,00 som bestämt och åkt upp till "Kung Karl"intet ont anande.Jag vet vem vi ska skicka räkningen till om vi åker på någon extraavgift av bussuthyrarna.

2014-04-11 @ 20:04:44
Postat av: Thomas Bergström, Vapnö IF

Håller med till 100 %. Stolpskott av domarklubben. Men vad jag förstår så ska extrainsatt repskap utlysas 30 dgr före ... Antingen får domarna lägga sig platt och ta tillbaka sin skrivelse eller så lär det inte spelas några matcher förrän tidigast framåt slutet av maj. Katastrof och skandal!

2014-04-11 @ 20:35:23
Postat av: Anonym

Vad händer med sexans premiär nästa helg?

2014-04-11 @ 20:40:34
Postat av: Andreas Sjöqvist, Vapnö IF

Jag instämmer i er andras stora förtret! Det är bedrövligt att domarkåren ska behandlad med silkesvantar.. Jäkla osmakligt att vänta till en vecka innan premiär med en skrivelse mot något som varit bestämt sen 4-5 månader! Bedrövligt dåligt och en stor jävla skam är det enda jag har att säga om deras agerande!

2014-04-11 @ 20:48:12
Postat av: till pelle

Hff ska fan betala dom jävla bussarna. Sen va fan ska dom ha pengar direkt för om dom nu jobbar skift då borde dom få in pengar eller. Är väl extra knäck som domare betala ut allt den 25!!

2014-04-11 @ 20:53:35
Postat av: Anonym

Känns som domarna har lite bettingskulder att driva in om dom nu inte kan vänta 7 dagar... Herrejävlar vilka i-landsproblem..

2014-04-11 @ 21:31:10
Postat av: LT-Lasse

Angående extra repskap. Ur stadgar för HFF:s representantskap:
"Kallelse till sammanträde med representantskapet utfärdas av förbundsstyrelsen senast 30 dagar före sammanträdet.
Dagordningen tillställs ledamöterna senast sju dagar före sammanträdet. Om särskilda skäl föreligger, behöver styrelsen inte följa dessa tider.

Dock

"Representantskapet är beslutmässigt, när minst halva antalet ledamöter efter föreskriven kallelse är närvarande.
Röstning får inte ske genom fullmakt."

Och frågan är ju med hur kort varsel så många kan infinna sig. Sedan är det ju inte säkert att de församlade går på domarnas linje.

2014-04-11 @ 21:40:27
Postat av: Domare

Boven i detta drama ? Hff. De försöker köra över domarna o föreningarna pga egen vinning bara,
Varför ska de ha 250:- av de 300 som ska dras av domararvodet som de står??
Och böterna som föreningar i div 5 skulle få ifall de inte lyckades få fram ungd. Linjemän till hemma matcherna???
Och alla dessa extra höga kostnader som föreningarna får böta vid bl.a. WO , byte av speldatum, ej riktig ifylld matchuppställning M.m
Jag tycker detta var bra för framtiden, HFF skärp er för utan domare o föreningar så har ni inget roligt jobb o gå till

2014-04-11 @ 21:51:07
Postat av: Till domare

Du kan skärpa dig. Sånna som du sätter både HFF och föreningar i skiten. Skäms.

2014-04-11 @ 22:04:12
Postat av: Till domare (2)

HFF beslutade ju att tillmötesgå HDF såtillvida att böter annullerades för 2014. Det var det enda de kunde besluta i styrelsen utan att sammankalla representanter från minst hälften av alla anslutna föreningar. Vad mer kunde de göra? Tycker för övrigt inte att ändringarna är orimliga. Följer SvFFs rekommendationer osv. som tidigare skrivits. Nu står alltså uppåt 1000 spelare och blir frustrerade pga att domare vill ha betalt på 3 dgr och hävdar på samma gång att de själva inte hinner lägga 10 minuter på att rapportera i FOGIS inom 24 timmar – UTAN vite om det blir försenade. Månader av förberedelser kan bli förstörda om inte kraven dras tillbaka. Med all respekt för att alla är fria att protestera då villkoren är dåliga, men detta måste vara något av det dummaste jag upplevt sen Kenth Persson levde rövare inom Handels …

2014-04-11 @ 23:00:11
Postat av: Anonym

Tror inte att de bara handlar om att domarna ska ha in pengarna på sitt konto inom 3 dagar, utan att de ska slippa o ringa föreningarna som inte sköter utbet. I tid.
De vill nog markera att HFF inte kan göra som de vill.

2014-04-11 @ 23:21:00
Postat av: P

Sköts inte utbetalningarna kan man vidta rättsliga åtgärder/vägra döma dessa föreningar. Att alla ska straffas känns bara för jävligt.

2014-04-11 @ 23:45:27
Postat av: Till anonym

Kan inte se att det skulle bli bättre om det ställs krav på 3 dgr istället för 7. Snarare tvärtom.

2014-04-11 @ 23:51:33
Postat av: Björn

Är det ett jävla skämt? 3 dagar för att få sin lön? Betalt inom 7 dagar är ju rena drömmen, redan.
Om jag som timanställd/extrajobbare jobbar ex 11 april så har jag inte de pengarna före den 25maj.

Och är inte hela vitsen med strejk att man går ut med det sanktionerat i lång förväg så att man sätter press på beslutsfattarna? Inte 6 timmar eller 1 vecka innan strejken utlyses?
Sinnes.
Jävligt sent aprilskämt!

2014-04-11 @ 23:55:05
Postat av: Hårt studerande

Jag blir gärna domare om jag kan få lite pengar efter ca 2h jobb inom 7dagar. Jag kanske dömer rätt grovt fel. Men finns det inga domare så sign me up.
Obs. Jobbar även svart och lär säkert kunna visa ut mig själv för tjafs emot spelare. Men det är sånt man får ta isåfall.

2014-04-12 @ 00:29:57
Postat av: Anonym


Fy och vara domare att alltid vara orsaken till förlusten , straffen , de röda korten , och nu inställda matcher de blir ju inte lättare o vara domare nu ,

2014-04-12 @ 00:42:08
Postat av: P

Helt korrekt. Det här höjer inte statusen. Och vems fel är det?

2014-04-12 @ 01:09:00
Postat av: Anonym

Varför inte bara införa att de klubbar som inte betalar in i tid endast får ha kontant betalning i samband med match så lär de sig att betala i tid annars får de gå tillbaka till det gamla viset igen annars ingen domare på deras matcher.

2014-04-12 @ 01:14:39
Postat av: Anonym

Domarna skulle nog tänkt igenom detta en runda till innan dom strejkade.. Nu har dom HFF och ALLA klubbar i Halland mot sig!

2014-04-12 @ 09:11:11
Postat av: Anonym

Ingen som vet ngt om sexan nästa vecka?

2014-04-12 @ 09:49:10
Postat av: fd domare

Ja dax o vakna upp dessa domare nu är det skattning på pengarna och de svarta slut så då får man rätta sig i ledet och få löningen när de andra får sin. Kollar man krasst så skall man följa arbetslivets löne system. De har väldigt bra betalt för knappt någon utbildning om man jämför timpeng på andra jobb så sätt hårt mot hårt betala var 14 dag eller 25:e var månad. Låter de strejka ta in domare från angränsande län istället så tjänar de ingenting istället så får de vänta mer än tre dagar o blir tom peng pung istället.

2014-04-12 @ 11:51:28
Postat av: Anonym

Till fd domare det var det vettigaste någon har sagt på länge

2014-04-12 @ 12:53:05
Postat av: Nicky

Enligt vad jag hört från fotbollspelande kolleger så har småland överskott på domare och erbjudit att låna ut domare till Hallands län men HFF vägrar ta emot dem!

För övrigt har jag aldrig spelat med så dåliga domare som de i Halland under min 26 åriga fotbollskarriär så att dom får för sig att strejka är rent ut sagt skrattretande!

(Givetvis finns det undantag och ett fåtal väldigt duktiga domare i Halland men över det stora hela under all kritik)

2014-04-12 @ 14:03:31
Postat av: Tomas YBK

Struntsnack, domarna håller generellt hög nivå. Just det här är lite klantigt men i övrigt har vi mkt duktiga domare i södra Halland!

2014-04-12 @ 14:11:09
Postat av: Anonym

Div 6 matcherna ska spelas som vanligt, ingen strejk där

2014-04-12 @ 14:43:02
Postat av: Till Tomas.

Dags att vakna din pajas.

2014-04-12 @ 14:44:26
Postat av: Anonym

Dalen/Krokslätt- LFK 1-0 (1-0)
.

2014-04-12 @ 15:51:50
Postat av: Anonym

Till Plogen och "er andra".
Jag förstår att det är lätt att kasta skit på domarna just nu. Speciellt om man läser tidningarna. Nu är det ju så att det ligger mycket bakom det här. Mycket av det som står i tidningarna är direkt felaktigt! Det ljugs, och sätter domarna i en allmänt dålig sits. Flera distrikt har 48 timmars rapportering Plogen. Det hade säkert funkat med 24, men inte i halland alla gånger. Ni ska veta att det är rejäl domarbrist, och att många tvingas döma tre matcher i veckan, för att det ska gå ihop med domare. Från en match på lördag, till en ny på söndag. Lägg därtill familj, jobb, ett par grova utvisningar som ska rapporteras och skrivas anmälan med allt vad det innebär. Sen kan jag säga att infon till domarna om kraven som föreligger denna konflikt, gick fram för några dagar sedan, och EJ i December.
Mycket lite som står i tidningarna är sanning. Det kommer från HFF, som lite vill pinka revir, och lägga skuld på domarna. Som sagt, förstår aggressionerna, men hade alla haft rätt fakta hade kommentarerna och konversationerna sett annorlunda ut.
Hoppas att fotbollsfesten snart kan börja!
Domarna behövs och gör ett jättejobb, men behöver bättre arbetsförhållanden då bristen på domare sliter.
Hoppas på en lösning snart, och att vissa personer kan släppa lite på tyglarna.

2014-04-12 @ 21:09:10
Postat av: P

I dagens LT får ALLA säga sitt. Domarna får säga mest i huvudartikeln. Jag ser fortfarande inte problemet. Det finns inga orimliga krav och att fördärva för alla engagerade som lagt ner jobb fem i matchsamling är under all kriktik. Rent sabotage.

2014-04-12 @ 21:22:43
Postat av: Anonym

Hur ställer sig du positivt inställde till domarna till att pengarna ska vara på kontot inom tre dagar efter match? Har föreningen och den aktuelle domaren inte samma bank kan inte detta garanteras av bankerna. Därför är just detta krav helt orimligt. Samtliga distrikt inom Götaland har 24 h att rapportera. Fungerar det där fungerar det här. De grova utvisningarna skrivs inte in i fogis. Tänk gärna på domarna, men inte på kassörerna som också har jobb, hus, hem och familj, men som flera gånger varje vecka ska sitta och betala domarfakturor för a-lag, b-lag, P-lag, damlag...

2014-04-12 @ 22:21:08
Postat av: Anonym

Förutsätter att inte alla domare står bakom detta. Det ät ju befängt. Skriver som en föregående skribent. Rött kort till de i kåren som står bakom detta. Ta in domare från anslutande län. Låt ledarna i föreningarna ta snabbutbildning och döma. Ta sedan in de domare som inte stöttar ovanstående och utbilda nya eventuella intressenter. Höj arvodet med nån hundralapp om det krävs. Hade säkert gått hem mer än denna idioti.

2014-04-12 @ 23:11:36
Postat av: Anonym

Lätt att sitta här och kommentera, när man inte har ordentlig insikt i domarens arbete tex. Samt allt bakomliggande. Det här med 24 timmar...med den brist på domare vi har, och att flera dömer två drar i rad ibland, så hade det underlättat med 48 timmar, man vill helst i lugn och ro kunna förbereda sig inför match. En anmälan efter grov utvisning görs i Fogis. Går inte att godkänna rapporten utan den. Vissa klubbar betalar ut arvode redan dagen efter, och det fungerar till alla banker. Beror på tjänst och vad man tillhandahåller. Dock håller jag med om att det verkligen inte spelar någon roll om pengarna kommer imorrn eller om en vecka. Jag har full insikt i mångas organisationer, och att kassören oftast sitter med annat jobb, familj, och andra uppgifter i föreningen. Och därtill är ideellt arbetande. Ta in domare från andra distrikt skulle inte fungera av många skäl. Fram för allt skulle det bli extremt kostsamt för klubbarna. Det kommer snart spelas fotboll igen. Håll ut gott folk.

2014-04-12 @ 23:45:48
Postat av: Anonym

Hur rimliga kraven är eller inte är. Den största missen är tidpunkten för strejken. Att den kommer timmar innan matchsamling är helt absurt, och dessutom regelvidrigt. Kommer domarförbundet gå in och betala matchannonserna och, för att ta ett exempel: walldias inhyrda minibussar?

2014-04-13 @ 02:11:07
Postat av: Kassör

My side of the story. Ofta till 99,9 % så jobbar vi ideellt med och omkring en förening och om inte en domare har tid att genomföra sina förpliktelser som till och med får betalt så hur har de tänkt att vi skall hinna med vårt som inte får betalt. Många av oss är säkert inte ens på matchen heller var gång då man har egna barn som spelar eller ett annat jobb att sköta. Så känns som att det är väldigt ensidigt tänkande av dessa i svart. Här gäller det att hitta en perfekt linje för utan klubbar har ni inget att döma heller och utan domare har vi inga matcher heller eller är det så enkelt att det är de äldre domarna som klagar som inte följt med in i it. åldern och som har svårt för detta med rapport på nätet???? Med dagens teknologi så fixar man detta med sin mobil oxå när man sitter o skiter på jobbet om det är det som stör att vissa jobbar efter matcherna. Då har de till och med betalt när de lägger in detta inte illa eller.

2014-04-13 @ 09:31:03
Postat av: Arg

Håller med den siste anonym. Man strejkar inte i ett sånt här läge. Det är så fruktansvärt själviskt och respektlöst! Att alla ideellt arbetande ska drabbas så här, för att domarna inte känner för att gå med på två rimliga krav (eller prata om det som normalt folk, utan att strejka). Jag utgick från att domarna dömer för att det är ett intresse, för att de brinner för fotboll som alla andra... Men tydligen inte!

Och 710kr (eller hur mycket de får) är mycket pengar, då kan man faktiskt ställa lite krav!

2014-04-13 @ 09:54:02
Postat av: Positiv

Alla ni som skriver negativt om domarna , var inte så jäkla kritiska det gynnar knappast fotbollen för framtiden, tror ni att de unga killarna som är inne o läser om allt skit ni slänger på domarna skulle få få dem att kanske börja dömma i framtiden ? Tror inte det, hade de inte vart för den här hetsen som finns mot domarna så tror jag att det hade funnits massa ungdoms domare som hade vart med o minskat domarkrisen som finns.

Dessutom så vet jag att denna strejk kommer att gynna föreningarna o domarna i framtiden, då man markerar att HFF inte kan besluta vad som helst hur som helst.

Så sluta o gnälla , matcherna kommer igång snart de vill domarna också lika mycke som er

2014-04-13 @ 13:09:54
Postat av: Anonym

Kanske kan börja spela bockia istället. Såg att dom hade billiga klot på Ica. Bara 59 kr;-)

2014-04-13 @ 13:33:20
Postat av: Anonym

Men Hallo de har satt sig själva i skiten så sluta o moralisera vilka som har rätt o fel. Känns som en panik åtgärd alltså inte allt för genomtänkt.

2014-04-13 @ 15:31:27
Postat av: En annan domare

Eftersom diskussionen är igång får ni lite mer kött på benen:

Bakgrund:
Senaste åren har förbundet skött utbetalning av alla arvoden. Detta har skett 2ggr/v och har fungerat mer eller mindre felfritt.
Domarna har även haft 48h på dig att rapportera i FOGIS.
Knappt 1,5v innan seriepremiären får domarna följande info i samband med löptest:
Utbetalningarna skall nu återigen göras av klubbarna. De skall ha 7 bankdagar på sig att göra detta. Efter det garanterar förbundet pengar efter ytterligare 5 bankdagar.
Domarna skall nu även rapportera på 24h.
I Halland råder väldig domarbrist, vilket gör detta ohållbart. Dels med rapportering, dels med att hålla reda på sina arvoden som kan komma två veckor efter match.
Förbundet ville även att klubbarna(!!) skulle bötfälla domare med 300:- vid försenad rapportering. (Detta är enda punkten de backat på, men har istället skrivit en luddig formulering om repressalier).
Allt detta hävdar Hallands styrelse är taget av ett representskapsmöte i december. Och kan därför inte ändras av styrelsen. Protokollet från representantskapet finns till dags dato ännu ej publicerat, och ingen av domarna kan således ha tagit del av vad som beslutats. Alla beslut är dessutom tagna utan förhandling eller konsultation med varken Domarutskott, domarförbund eller domare.
Detta är en grav försämring av våra arbetsvillkor som vi inte kan acceptera. Tyvärr har inte klubbar och media nåtts av informationen att domarna endast vetat om detta i drygt en vecka, och därefter agerat omgående, utan tror att vi vetat detta sedan december. Det är en mycket olycklig situation och vi vill självklart ha seriepremiär lika mycket som alla spelare, ledare och publik.

2014-04-13 @ 23:22:19
Postat av: fd domare

Ok då bet jag om ursäkt verkar som all fakta inte kommit fram om detta stämmer. Pissigt av hallands alltså.

2014-04-13 @ 23:34:44
Postat av: Ola

Om man är intresserad av att läsa protokollet från HFF's årsmöte 6/2 bifogar jag en länk här.
Punkt 19 kanske är den som mest stämmer in på tråden här.
Där ser ni även vilka föreningar som ihop med styrelsen röstade fram förslaget ang domarutbetalningarna.
Protokollet har legat på hemsidan ett bra tag.
Protokollet från repskapet i december ligger också på hemsidan.
Skriver man ordet i sökfältet kommer det upp som en nypotatis.
Jag bifogar bägge länkarna här.
Så infon har funnits ute sedan länge.
Söker man så finner man, bara intresset finns.
Med detta är det inte sagt vem som gör rätt eller fel, men att komma med påstående om dålig info kan man hoppa över.
Jag har ingen aning om när Ica i Luleå öppnar på Tisdag, men hade jag varit intresserad så hade jag googlat på öppettider Ica Luleå,,,,
Eller så hoppas man föreningarna vidarebef. infon från mötena.

Årsmötet
http://halland.svenskfotboll.se/ImageVault/Images/id_105463/scope_0/ImageVaultHandler.aspx

Repskapet
http://halland.svenskfotboll.se/ImageVault/Images/id_100628/scope_0/ImageVaultHandler.aspx

2014-04-14 @ 12:38:25
Postat av: En annan domare

Detta är inte protokoll från repskapet utan endast en rapport. Där bilagor m.m saknas.

Var i dessa dokument hittar du uppgifter angående straffavgifter, regler för antal dagar och tid för rapportering?

Det enda som står är att föreningarna skas ta över betalning av arvodr. Och detta är det ju ingen som bestrider?

2014-04-14 @ 14:00:17
Postat av: Ola

I protokollet från årsmötet står det att HFF tar fram regler i tävlingsbestämmelserna.
Den infon med regler diskuterades på alliansens årsmöte bl.a. i Vallberga.

2014-04-14 @ 14:46:10
Postat av: Jönsson, RGIF

Precis som Ola skriver så hade vi en stor diskussion om detta på Småklubbsalliansens årsmöte i slutet av februari, då även representanter för domarkåren fanns på plats.

2014-04-14 @ 14:49:51
Postat av: En annan domare

Sådana regler måste ju förhandlad med domarförbundet. Det är här det hela har brustit. Ingen kommer döma förrän dessa har ägt rum.

2014-04-14 @ 14:56:16
Postat av: Anonym

Någon som har en aning ifall en lösning är på gång? Finns det någon form av krismöte inplanerat? Hur stor är chansen att omgång 2 spelas som vanligt? Den börjar redan i morgon (Särö-Kung Karl).

2014-04-14 @ 15:35:53
Postat av: Anonym

Varför är det bara vissa serier som berörs? Ska det fortsätta såhär så får ju a-lags spelarna spela i b-serierna istället för att få match träning. För ser man på förbundets hemsida så ser man ju inga tecken på någon lösning.

2014-04-14 @ 19:47:47

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0