Resultat fredag

Fyran:

RGIF-Rinia IF 4-3 (3-1)
Målskyttar: Dino Karupovic, Johan Nilsson, Nijazi Behrami (straff), Daniel Hellsten

RGIF krigade i 95 minuter och vann rättvist. Viktig seger för RGIF, som verkligen behövde en seger för moralens skull. Nu kan laget lyfta. RGIF saknade flera viktiga spelare. Coach Wernersson spelade själv 75 minuter och det som mycket säker mittback bredvid Jens Strömberg i Patrik Philipssons frånvaro. Albert Bengtsson samt Marcus Johansson gjorde debut från start för året som högerback respektive forward och gjorde det bra. Matchens delikatess stod Daniel Hellsten för då han smiskade in viktiga 4-1 på frispark i inledningen av andra.

BKW-LTIK 4-1 (3-0)
Målskyttar BKW: Nderim Peci 2, Johan Green, Robert Andersson
Målskytt LTIK: Fredrik Wersch

Det som på förhand såg ut att bli en jämn match blev aldrig det. Även om LTIK inledde bäst tillät BKW aldrig bortalaget att komma igång med något spel. Hemmalaget tog tillvara på sina målchanser och gjorde sina fyra mål i rak följd under tio minuter runt paussvilan och matchen var avgjord redan i den 47:e matchminuten. LTIK reducerade runt minut 80 då Fredrik Wersch elegant curlade bollen i mål framspelad av Jacob Carlmalm. Innan det kunde dock BKW gjort både 5-0 och 6-0. Det uppstod flera lägen sedan LTIK flyttat fram folk i jakt på en reducering. Många var duktiga i BKW. Bäst? Tvåmålsskytten Nderim Peci, asskungen (och målskytten) Robert Andersson samt fältherren Emil "Egzon" Gustafsson. Helt rättvis seger för BKW, som var det betydligt bättre laget denna fredag.

Lidhults GoIF-KIK 4-1 (0-1)
Målskytt KIK: Joel Åkesson

En match där KIK hade kontroll på händelserna i första. I andra kunde Lidhult ta över och göra fyra raka mål. Det trista i matchen var att Lidhults högerback fick sitt andra gula kort efter paus utan att bli utvisad för detta. Det blev sedan direkt matchavgörande då denne spelare spelade fram till två av Lidhults mål.

K/HFF-SBK 1-0 (1-0)
Målskytt K/HFF: Anton Karlsson

K/HFF vann knappt mot toppkollegan SBK med 1-0. Serieledarna gjorde en bra första halvlek och en mindre bra andra. 1-0 gjorde kapten Karlsson på hörna i första halvlek.

HIS-GIF/VIF 0-1 (0-1)
Målskytt GIF/VIF: Kewin Hansen

GIF/VIF lyckades vinna den svåra bortamatchen mot HIS med 1-0 efter ett vackert frisparksmål av Kewin Hansen i första alvlek.

FF Serbiska-VBoIS 4-2 (2-2)
Målskyttar VBoIS: Robin Leandersson, Anders Gustavsson

BoIS ledde med både 1-0 och 2-1. Direkt efter VBoIS 2-1-mål gjorde dock Serbiska 2-2. Efter paus började BoIS riktigt bra. Serbiska kunde dock göra två fina mål och BoIS förlust var ett faktum. Serbiska var aningen för bra för BoIS den här gången. Extra beröm får målskytten och assistenten till det andra; Robin Leandersson, framförallt för det riv och slit han ständigt lägger ner i match efter match och så även denna gång.