Resultat torsdag

Femman:

Vapnö IF-KIK 1-0 (0-0)

Heroisk insats av KIK, som fick målvakten Mikael Holvigsson utvisad efter en minuts spel. Det uppstod en frilägessituation, Holken satsade fullt, Vapnöspelaren chippade över KIK-keepern som då, utanför straffområdet slängde upp armarna och räddade bollen. Korrekt utvisning. KIK:s vassaste offensive spelare Joel Åkesson fick dra på sig nävarna. KIK:arna gjorde ett gott jobb matchen igenom och man hade en boll i stolpen plus en på mållinjen. Totalt sett var man det bättre laget, trots 90 minuter med en man mindre. Vapnös mål kom i den 80:e minuten på en omställning efter att KIK:are missat i uppspelsfasen. Trist för KIK som var värda minst en poäng. Defensivt var det årets bästa insats och inte långt ifrån offensivt heller. Tyvärr får man inte bollen i nät.

Sexan:

GIF/VIF-K/HFF 1-1 (0-0)
Målskytt GIF/VIF: Robin Möller (straff)
Målskytt K/HFF: Martin Lundgren

Matchen inleddes i ett väldigt högt tempo. GIF/VIF:arna hade givit sig den på att inte låta K/HFF få rulla boll ostört och man pressade oerhört hårt. Det var hela tiden två, tre röda spelare kring den blåe bollhållaren. Båda lagen försökte spela och rulla boll. Men det blev oerhört trångt i mitten av planen och då inget av lagen ville öppna upp med en längre boll blev första halvlek händelsefattig. Väldigt få målchanser åt båda håll. Tillknäppt spel, även om det syntes att det var två bra division sex-lag på plan. Andra halvlek fortsatte som den första. Tendenserna gick dock mer och mer åt att K/HFF skulle få ett övertag. Det var mycket spel mellan GIF/VIF:s straffområdesgräns och mittlinjen, mycket längre än så kom dock inte K/HFF:arna. När det återstod mindre än tio minuter stod GIF/VIF:s Johan Stråhle för en fin aktion då han utmanade sin gubbe längs vänsterkanten och lyckade trycka sig förbi och mot mål. Innanför straffområdesgränsen blev han lätt upphakad av K/HFF-försvararen och föll. Jag satt utmärkt till och tycker att det är klar straff. Robin Möller tog hand om straffen på ett säkert sätt, 1-0.

Bara fem minuter senare kvitterade K/HFF efter en frispark. En lyra slogs in mot mål där bollen efter lite flipperspel letade sig fram till en fristående Martin Lundgren, som inte kunde missa öppet mål, 1-1. Kändes som misstänkt offside. Utmärkte domaren Ola Ström stod dock bra till och signalerade för mål. Mer hände inte i matchen. Oavgjort var ganska logiskt med tanke på matchbilden och det tillknäppta spelet. Egentligen kändes det som en 0-0-match med tanke på hur få klara målchanser som skapades under 90 minuter. Båda lagen är nog med lite distans nöjda med resultatet. Svårt att dela ut plus i en sådan här match. Defensivt var båda lagen skickliga över hela banan. GIF/VIF:s Michael Johansson får plus för sitt lugn och sin rutin som är så värdefull för det unga GIF/VIF-laget. Trollgubben Ruslan Tetroyev i K/HFF får plus för ett par spektakulära nummer som med lite flyt kunde resulterat i mål. K/HFF saknade sin försvarsklippa Anton Karlsson och GIF/VIF sin rivige forward Timmy Johansson i matchen.