SBK vann derbyt

SBK-GIF/VIF 2-1 (1-0)
Målskytt SBK: Olle Günther Hansen 2
Målskytt GIF/VIF: Robin Möller (straff)

I gassande solsken tog Skogaby BK emot Genevad/Veinge IF på IP inför drygt 150 personer i publiken. Det är rimligt att anta att stranden lockade ett antal potentiella åskådare denna klibbigt varma försommardag. Hur som, upplagt för fotbollsfest. Matchen startade i ett ursinnigt tempo, det var bara frågan hur länge spelarna skulle orka. Det tog ungefär en kvart innan spelet var nere på bra division sex-nivå. Första halvlek var jämn spelmässigt, båda lagen spelade trevlig fotboll och det var chanser åt båda håll. SBK tog ledningen efter frispark. Kristian "Kricke" Johansson slog en flack boll mot mål, där Olle Günther Hansen dök upp och nickskarvade kulan i nät över Magnus Ekman i GIF/VIF-målet. Vi har sett det förr. Krickes fot och Olles huvud betyder ofta farlighet. Det var GIF/VIF som skapade den vassaste chansen utöver målet i halvleken. Högerbacken Ola Andersson träffade ribban med ett skott utifrån. I andra halvlek var GIF/VIF starkare, det var mycket spel på SBK:s planhalva. Skogaby har dock en väldigt stabil backlinje och den stod emot bortalagets anfallsförsök på ett mycket bra sätt, även om GIF/VIF:arna också missade en del chanser sedan man spelat sig igenom. SBK ägnade sig åt omställningar och kontringar i andra och det gör man som bekant bra.

SBK kunde utökat ledningen då Håkan Gustavsson träffade ribban. GIF/VIF:s rättvisa kvittering skulle dock komma och det på straff. Jag satt dåligt till och såg inte vad som hände förutom att GIF/VIF:s Michael Johansson plötsligt låg ner i straffområdet och att domaren Fatmir Kyqyku pekade på straffpunkten samt delade ut ett gult kort till Kricke. Robin Möllers straff var inte bra, men den gick i mål under Håkan "Cralle" Johansson, som gick rätt, åt sitt höger. 1-1. Efter kvitteringen jämnades spelet ut en aning. SBK återtog ledningen efter hörna. Olla Günther Hansen nickade bollen mot mål, där den stöttes i nät av en GIF/VIF:are. Ett märkligt mål. 2-1. Nu inledde GIF/VIF en jakt på en kvittering mot ett riktigt tröttkört SBK. Hemmalaget lyckades dock freda sitt mål väl och dessutom slå om och skapa de vassaste chanserna då GIF/VIF öppnade sig bakåt i jakten på en utjämning. Bl a tvingade Güther Hansen "Ekan" till en mycket bra räddning och Magnus Bergman Ekan till en ännu bättre (tåjagare från nära håll). De vassate chanserna GIF/VIF skapade var två frisparkar ifrån utmärkta lägen. Den ena slogs välriktat av Kewin Hansen, bollen var dock för lös och plockmat för säkre "Cralle" i SBK:s mål.

Domare Kyqyku hade lagt på nära åtta (!) minuters tillägg och trots att SBK lyckades freda målet väl, var det nog inte mer heller mot slutet. Matchen slutade 2-1. Det kunde gått åt vilket håll som helst. Första halvlek var som skrivet jämn. GIF/VIF var bättre än SBK spelmässigt i andra. Men SBK gjorde en mycket bra match defensivt och var skickliga i omställningsspelet. Det råder inga tvivel om att det är de här två lagen som för tillfället känns som de som ska kunna hota K/HFF i toppen, eller åtminstone slåss om andraplatsen. Trots värmen får jag nog ändå skriva att detta var den bästa division sex-matchen jag har sett hittills i år. I GIF/VIF var som vanligt Simon Nilsson i försvaret och Noak Pettersson på mitten bra. Det var dessutom länge sedan jag har sett Robin Möller så bra i flera matcher i rad. Viktig som bollhållare på topp i GIF/VIF. I SBK var hela försvaret mycket bra, med Kricke och Jonas Håkansson som toppar. Offensivt byttes det friskt och Martin Agnvall, Kim Andersson och Günther Hansen var alla mycket duktiga i perioder under matchen. Likaså rutinerade Håkan Gustavsson. På torsdag vankas ny toppmatch och nytt derby i sexan då GIF/VIF tar emot K/HFF i ett mycket intressant möte där det ska bli spännande att se hur lagen står i förhållande till varandra. Serieledande K/HFF favoriter där. Men lita på ett revanschsuget GIF/VIF då.