K/HFF föll till slut

Sexan:

Haverdals IF-K/HFF 4-1 (3-0)
Målskytt K/HFF: Fredrik Junefalk


Så åkte då K/HFF på sin första förlust i seriespelet då Haverdal vann klart och rättvist med 4-1. K/HFF hade tidigare bara släppt in tre mål totalt och två i en och samma match. Nu har man alltså släppt in det dubbla i en och samma match och över det dubbla totalt. Det är mycket förvånande att det Haverdal som besegrade K/HFF på tisdagskvällen har tagit så få poäng som de har gjort tidigare. Det är ett mycket rutinerat lag som borde konkurrera om högst medelålder i seriespelet i södra Halland med Oskarström (OIS ligger på 29 år). Laget låg hela tiden rätt i positionerna och man släppte till väldigt lite bakåt. Det blev bara lite stirrigt strax efter att K/HFF reducerat till 1-4, innan och efter var det kontrollerat från HIF:s sida. 1-0 gjorde HIF redan efter fyra minuter genom ex-BoIS:aren Anders Lilja. 2-0 gjorde samme man tio minuter senare.

3-0 gjorde HIF strax innan paus då Magnus Sundqvist vräkte en frispark, strax utifrån straffområdesgränsen, i mål förbi en chanslös Henric Johansson i K/HFF:s mål. I inledningen av andra var HIF nära att utöka ledningen. Närskottet gick dock tätt över. Fredrik Junefalk sköt därefter ett skott mot mål som en välplacerad Björn Larsson i HIF-målet kunde ta hand om. I den 60:e minuten fullbordade Lilja sitt hattrick då han hann emellan en KHFF-försvarare och Johansson i bortamålet och enkelt kunde gå förbi och lägga bollen i nät fram till 4-0. K/HFF kunde dock reducera genom Junefalk fem minuter senare då han nickade ett inlägg från Anton Karlsson i mål. K/HFF hade inte givit upp kampen och försökte att skruva upp tempot och trycka på mot HIF-målet. Bäst chanser hade Junefalk två gånger om. Han både nickade över och sköt vid sidan om. En Haverdalare höll sedan på att nicka bollen i  eget mål innan comebackande Peter Åberg nickade över i bra läge.

K/HFF hade behövt ett snabbt 2-4-mål för att kunna störa Haverdal ordentligt, det fick man dock inte och Haverdals seger kändes aldrig hotad. En i stort sett ordinarie serieledare (endast innermittfältaren Björn Ottosson saknades) klarade alltså inte av ett HIF, som nu tagit poäng mot samtliga tre topplag. 4-1 mot SBK, 1-1 mot GIF/VIF. Om det ålderstigna laget inte drabbas av skador eller andra bortfall blir även de ett topplag i höst. Det var division fem-klass på det spel man visade upp mot K/HFF. Laholmslagets tränare Patrik Borgström var naturligtvis missnöjd med sitt eget lags insats. - "Inte okej att släppa in tre mål på en halvlek. Vi viker ner oss mot deras rutinerade spelare!" Han passade också på att berömma Haverdal, som han tyckte var "riktigt bra". Planens gigant var ex FFF:aren Magnus Sundqvist. Väldigt bra på mitten i HIF. Anders Llja så klart. Men många var duktiga i hemmalaget. De flesta kan bättre i K/HFF, som trots allt kommer att vinna sexan ganska komfortabelt i år.

//P.

Kommentarer
Postat av: Anonym

Div.6 i år känns ju som någon lotto-serie!

2011-06-14 @ 23:18:22
Postat av: Abate

Mycket märkligt att det kan skilja så mycket på ett lag från match till match. Sätts de lojala spelarna som varit flitiga under försäsongen åsidan nu när de lata "gräset är skönt när det grönt 'fix-stjärnorna'" dyker upp mitt under säsong? Haverdal må hålla division fem-klass i sina bästa stunder, men ett lag som bygger på ovannämnda idé håller aldrig i längden. Det gör inte ett ålderstiget lag heller.

2011-06-14 @ 23:34:14
Postat av: Karl P Johansson

Haverdal har till skillnad från förra säsongen haft bra uppslutning på träningarna redan under försäsongen. Precis som alla andra lag har vi saknat fler spelare i vissa matcher av olika anledningar. Efter förlusten mot skottorp som var den sjätte förlusten efter åtta matcher gjordes några ändringar som visat sig väldigt lyckosamma. Dels slopades 4-2-3-1 och istället valde man 4-4-2. Dessutom har två spelare skolats om, vår kapten från anfallare till mittback samt en spelare från mittfältare till högerback. Sen ska man inte glömma bort tillfälligheter. I förlusterna hemma mot Sperling och borta mot Serbiska brändes det mängder med chanser. I de två senaste matcherna däremot så har det mesta gått in.

2011-06-14 @ 23:49:06
Postat av: HIF:are

Bra referat. Kul att det blir lite Haverdalvinkling också. Att spelare nämns vid namn osv. Imponerande av Laholmaren vid datorn.

2011-06-14 @ 23:53:25
Postat av: Haverdalsspelare

Lite okunnigt att säga att Haverdal har skaffat nya spelare när man börjat vinna, när man haft samma trupp hela säsongen som signaturen Abate hävdar. Nytt spelsystem och smartare spel är enda anledningen. Hatten av för en bra blogg

2011-06-15 @ 11:20:21
Postat av: Smsa Låna

Grym blogg du har! Har du designat den själv? Om inte, var hittar man isåfall designen du använder? Tack :)

2011-07-20 @ 06:44:03
URL: http://smsalåna.nu

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0