Resultat fredag

Andersbergs IK-LTIK 3-1 (1-0)
Målskytt LTIK: Jacob Björk

Ny tuff förlust för LTIK mot AIK. Det var AIK som började klart bäst. Med god bollbehandling kunde man vaska fram ett par chanser redan i inledningen. Det tog kanske en kvart innan matchen satte sig. Det var en märklig första halvlek, där AIK var i förarsätet under långa stunder. Det var väldigt lågt tempo på plan och inte särskilt mycket spel centralt. Berodde det på den kvava värmen som kom krypande efter regnet? LTIK gjorde ingen bra halvlek. Det var väldigt försiktigt agerande från bortalaget och man hade förtvivlat svårt att hitta rätt i positionerna. I den 17:e minuten tog AIK logiskt ledningen. Efter inlägg från vänster var en AIK:are starkast i boxen och kunde trycka in 1-0 med pannan. LTIK kunde mycket väl kvitterat då Simon Vedin fick bollen i stolpen efter Mattias Olofssons frispark, därefter studsade kulan ut till LTIK:are som tvingade en vansinnig Kewar Betkari att rädda till hörna. Hörnsparken blev farlig, men resultatlös. AIK kvitterade strax efter ramträffarna då en hemmaspelare fick rinna igenom och löst kunde placera bollen i stolpen. Första halvlek slutade 1-0 och det var som ställningen vittnade om fördel AIK.

LTIK:s kapten och viktige forward Emil Olsson fick kliva av i paus sedan han landat olyckligt på höften i den första halvleken. Andra halvlek började LTIK klart bäst. Ett, redan från start, defensivt AIK fick knappt låna bollen fram tills den 60:e minuten då ett hårt slag drabbade LTIK. Patrik Åkesson och en AIK-forward hamnade i löpduell mot mål, strax innan straffområdeslinjen föll båda spelarna. Domaren Stefan Ujsufalsi valde då att målchansutvisa Packi. En hård bedömning vad det såg ut från sidan. - Jag tycker inte att det är utvisning. Han drar i mig och vi ramlar båda två, sade Packi efter matchen. På den efterföljande frisparken satte AIK:s notoriske målskytt Fidan Jashari löst, men välplacerat 2-0 till sitt lag. Dubbla motgångar för LTIK alltså. Det blev lite gamnackar efter det i bortalaget, men det återstod ju mycket av matchen. AIK backade hem ytterligare, man tog inte tillvara på att man var en man mer utan lät fortsatt LTIK vara det bollförande laget i matchen.

Det var nära reducering då Miridon Berisha gjorde sin gubbe och avslutade, dock rakt på Betkari. Istället gjorde AIK 3-0 och det efter huvudlöst försvarsspel av LTIK, som efter dåliga beslut på rad skänkte bollen till AIK:are, som enkelt kunde göra 3-0. LTIK skulle reducera på Jacob Björks skott och boralaget flyttade upp positionerna sista tio. Det blev dock aldrig mer än till någon halvchans och matchen slutade 3-1. En missräkning för LTIK att kamma noll mot AIK på två matcher. Någon poäng hade man hoppats på även om man vet att bortamatchen på Sannarp är tuff. AIK ligger nu tvåa och det välförtjänt enligt mig, man är ett bättre lag än de andra topplagen Unnaryd och Vapnö. När nu våromgångarna är slut är det AIK, Oskarström och BKW som imponerat i mötena med LTIK. BKW mest spelmässigt och OIS med sin stabilitet och förmåga att stänga matchen efter sina båda hörnmål.

AIK är, hur märkligt det än må låta, det lag som varit bäst defensivt. Det är ingen tillfällighet att laget släppt in minst mål i serien. Utgångspositionerna är väldigt defensiva och sedan kan man blixtra till med offensiva nummer på sista tredjedelen. Man har både flera bollskickliga lirare och starka närkampsspelare i laget och kan man bibehålla stabiliteten till i höst kan man säkert utmana OIS om seriesegern. LTIK har 20 poäng och parkerar på sjätteplats, på samma poäng och målskillnad som femman Lidhult, men med färre gjorda mål. Det är G- på det, det borde varit några poäng till. Vi borde vunnit seriepremiären mot Sennan (2-2) och borde fått poäng i hemmamatchen mot AIK (0-1) samt i bortamatchen mot Vapnö (3-2). Segrarna som bärgats har vunnits välförtjänt då LTIK varit det bättre laget i de matcherna (möjligen skulle GAIS haft en pinne). LTIK ligger trots allt på övre halvan och det är bara fyra poäng upp till AIK på andraplatsen.

I fredagens match får Mattias Olofsson beröm för sin andra halvlek som mittback (känns som ett högaktuellt alternativ på den positionen i Packis frånvaro i första matchen efter uppehålllet. Om inte Tom Hjälmefjord tar platsen). Jacob Björk får också plus. Han gjorde som vanligt en gedigen insats på det inre mittfältet i LTIK. Björk är totalt sett LTIK:s bästa spelare i vår. Även Simon Vedin var duktig från sin vänsterbacksplats, säker defensivt och vass när han kom fram offensivt. Domare Stefan Ujsufalsi tycks ha något mot LTIK. Han hjälpte också till att stjälpa oss i bortamötet mot Vapnö. LTIK fick väldigt lite frisparkar med sig i matchen mot AIK. Domaren lade inte på mycket tid med tanke på avbrotten. Skada på AIK:s målvakt, lång tillrättavisning på AIK-byte i första och snack med båda lagkaptenerna i andra. Ett helt malplacerat snack då det inte var alls nödvändigt. AIK slängde in ett par otränade spelare på slutet som inte hängde med. Istället för att stävja körde domaren snack med kaptenerna mitt i LTIK:s press, vilket gjorde att vi kom ur rytm. Ingen kan dessutom säga att utvisningen och frisparken inte blev matchavgörande. Men, men...