Resultat tisdag

Femman:

BKW-Lidhults GoIF 5-3 (4-2)
Målskyttar BKW: Nderim Peci 2 (en straff), Kenan Ramadani, Robert Andersson, Johan Green


Walldia tar emot Lidhult i den trettonde omgången av div 5 södra. Men den trettonde var inget otursnummer för de blå eleganterna. Det har varit som förgjort med målgörandet de 2 sista omgångarna. Men ikväll lossnade det. Walldia inledde strålande och spelade en fantastisk fotboll de första 20 minuterna, och gästerna har svårt att hänga med när Peci och Green skruvade upp tempot i sina löpningar. Walldia tar ledningen både med 1-0 och 2-0 på 17 minuter genom Kenan och Green. Sen släpper vi in gästerna i matchen när Lidhult både reducerar och kvitterar på 8 minuter. Gästerna är duktiga framåt och Walldiaförsvaret har fullt upp med de giftiga anfallarna Johansson och Söderblom. Green svarar 2 minuter efter kvitteringen med att servera Robban på silverfat till 3-2 och Nderim skruvar in 4-2 innan paus.

Andra halvlek är det Lidhult som stundtals dominerar och reducerar också med 25 minuter kvar. Då spelar inte Walldia bra, och man förväntar sig ett nagelbitande de sista 20. Lidhult är också nära att kvittera, när man har en frispark i stolproten. Men Walldia reser sig i slutet av halvleken när Jonte kommer in och kan styra upp försvarsspelet som var lite svajigt ett tag. Nderim sätter spiken i kistan för Lidhult när han blir fälld med 5 minuter kvar, och sätter själv straffen i målvaktens vänsterkryss, som synes på bilden. Walldia rider ut de sista minuterna och kan äntligen bärga en trepoängare. Välbehövligt inför vilan som varar i 2 veckor. Innan uppladdningen inför hösten börjar med genrep i form av kvartsfinal i DM mot Lerkil borta den 30 juli.

Precis som Pelle skriver spelade BKW mycket underhållande och vägvinnande första 20. När BKW:s offensiv med Green och Peci i spetsen vaknat på rätt sida är laget mycket, mycket bra. Med en smart och stark Kenan Rahmadani och en ständigt löpande Robert Andersson understödda av de kombinerade grovjobbarna och finlirarna Arlind Halimi och Emil Gustafsson (som varit outstanding i BKW under våren) är laget svårstoppat. Peter Walldén ansåg efter matchen att inget lag är bättre än BKW i femman när de spelar som under de första 20 minuterna mot Lidhult. Jag håller med, till stora delar. Inget lag i femman slår BKW på Wallevi om de spelar som de gör när de är som bäst. Offensiven är glimrande. Gällande försvaret finns det en del att jobba på. Självklart har frånvaron av Johan Agnvall och Jonas Nilsson i många matcher skapat oro. Ett ibland svajigt försvarsspel gjorde att Lidhult bjöds in i matchen, något som inte ska behöva hända egentligen då BKW var så pass mycket bättre spelmässigt. Manfred Walldén, som gjort succé som mittback, får ofta komma till undsättning med sin snabbhet och sina vältimade tacklingar.

Lidhult då? Vad har hänt? Jag kände inte igen hälften av spelarna från mötet med LTIK för bara två veckor sedan. Jag frågade därför en avbytare i Lidhult i pausen om de saknade många spelare. Han svarade jakande och anledningarna var arbete, sjukdomar och skador. Han själv (som spelade mittback i andra halvlek) plus forwarden som kontrade in 3-4 hade inte gjort en enda träning så här långt under säsongen. Då frågar man sig naturligtvis hur tunn truppen är. Ett B-lag har man. "Superettan-förvärvet" Robert Pettersson var inte med mot BKW. Man undrar så klart hur mycket han tillför på egen hand. Intressanta kommentarer från Lidhultshåll var också att de tyckte att de gjort en taktiskt sett katastrofal första halvlek mot BKW:s snabba spelare. I andra backade man hem, gjorde det tight och gick på omställningar. Samt att om de skulle värva en spelare i division fem i år så skulle det vara Manfred Walldén. "Killen har BMI som en kvast men är riktigt bra och väldigt allround." Lidhult går till sommarvila med 20 poäng, BKW med 19. Båda lagen har häng på andraplatsen. Till Oskarström i topp på 27 poäng är det dock en bit. Klarar man att hota på nio matcher? Den som lever i höst får se.

Unnaryds GoIF-KIK 1-0 (1-0)

Även returen mot Unnaryd slutade med en tråkig 1-0-förlust. Denna gång var dock skogslagets seger mer logisk då man gjorde en bättre första halvlek än ett lojt KIK. I andra halvlek ryckte KIK upp sig något och man var bra i början och slutet av halvleken. Man räckte dock inte till och fick åka den långa vägen hem tomhänta. Målvakten Mikael Holvigsson var på nytt planbäst i matchen mot Unnaryd. Holken har trots lagets kräftgång gjort en mycket fin vårsäsong. Nu gäller det att slicka såren under uppehållet. Man får dessutom hoppas, för KIK:s skull, att Marcus Åkesson och Kalle Svensson läker ihop till hösten, som kommer att bli en kamp för överlevnad i serien. Bara tre segrar så här långt är naturligtvis långt under förväntan och inte alls godkänt. Unnaryd har överraskat positivt och trots vissa plumpar i protokollet ligger man tvåa i serien, bara tre poäng bakom ledande Oskarström. Det är mycket bra.

Trönninge IF-Vapnö IF 7-0

Efter en strålande inledning av säsongen där Vapnö med spelsug och nykomlingsflyt gick från klarhet till klarhet tycks man nu ha lekt färdigt. Pga lagets imponerande poängskörd tas de nu naturligtvis på största allvar av övriga lag. Trots inspelade poäng har man ändå inte fått spelet att lossna riktigt och fakta är att man plockat treor i många matcher där man egentligen kanske inte förtjänat full pott. Nu har man förlorat tre raka matcher och vid summeringen av säsongen kommer man troligen att ligga på den klart godkända mittplacering jag förutspådde för laget. Vilket trots allt får anses vara mycket bra med tanke på den plötsliga uppflyttningen. Trönninge har, precis som BKW, fått ihop 19 poäng. En missräkning för dem själva, som siktade på att kunna vara med och störa Oskarström i kampen om serieseger. Laget är naturligtvis inte lika starkt som ifjol pga de förlorade spelarna (Plate, Hulander och Pålsson [45 mål och 25 ass]). Med det laget borde man åtminstonde kvalat sig upp till fyran ifjol. Laget i år är yngre och inte lika bra, men fortfarande tillräckligt bra för att kunna slå vilket lag som i femman, bättre än poängskörden och tabellplaceringen, men då inte tillräckligt bra för att kunna hota OIS om förstaplatsen. Åtta poäng är troligen för mycket att plocka på nio matcher. Men det återstår att se helt enkelt. 

//P.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0