K/HFF befäste serieledningen

Sexan:

K/HFF-SIF 5-0 (1-0)
Målskyttar K/HFF: Fredrik Junefalk 2, Mikael Alm 2, Martin Lundgren

K/HFF vann klart och rättvist mot SIF. Siffrorna ljuger dock lite. Det stod 1-0 fram till den 60:e minuten då K/HFF utökade till 2-0. Sedan träffade Martin Lundgren ribban stenhårt efter vackert spel. K/HFF:s tre sista mål kom i matchens slutskede. I 60 minuter var det dock en jämn match. K/HFF hade förvisso första halvleks bästa chans utöver målet, en ramträff från Ruslan Tetroyev, men SIF var bra med i matchen och hotade också ett par gånger. 1-0 gjorde Fredrik Junefalk på nick efter Martin Lundgrens inlägg. I andra halvlek kunde SIF mycket väl kvitterat, Erik Moberg fick dock inte avslutet på mål. Och trots att SIF var på gång in i matchen ordentligt i andra var det K/HFF som gjorde 2-0. Ombytta roller. Junefalk till Lundgren, som rundade Joel Lovén och lade bollen i mål från snäv vinkel. 3-0 nickade Junefalk in på Mikael Alms hörna och de två återstående målen gjorde Alm själv.

4-0 på ett oväntat skott i bortre från vänster i straffområdet och 5-0 efter en räd längs sin vänsterkant. Junefalk, Lundgen och Alm bakom K/HFF:s seger alltså. Segern var viktig för K/HFF. Nu riskerar inte GIF/VIF gå om vid en vinst i den första höstomgången. K/HFF:s tränare Kent Persson konstaterade efter matchen att segern var rättvis men i överkant. Han förundrades också över hur tight det är i tabellen. - Vi har spelat 13 matcher. Vunnit elva, spelat en oavgjord och förlorat en. Nu hoppas jag att GIF/VIF slår Kurdiska efter uppehållet så att vi två får en lucka ner. Två lag går ju direkt upp. SIF:s coach Klippfors var besviken efter matchen. - Det är för dåligt att släppa in tre mål på slutet. De vinner helt rättvist, men lite för stort. Vi är inne i en tung period för tillfället. Vi viker ner oss och visar för dålig vilja. Kanske är killarna trötta. Vi får vila under sommaruppehållet och ta oss i kragen till hösten. Alla kan bättre.