Resultat lördag

Fyran:

RGIF-Kvibille BK 0-2 (0-2)

RGIF gjorde en fin kämpainsats mot serieledande Kvibille BK. Spelmässigt räckte man dock inte riktigt till mot de bollskickliga Kvibillespelarna. Ser man till hur vårmötet slutade var det ändå strongt av Giffen att göra det så bra som man gjorde det. Vikarierande keeper Henrik Ragnarsson klarade sig fint i målet. Kan RGIF visa samma inställning i matcherna i fortsättningen lär man ha goda möjligheter till att plocka treor, för bättre motstånd än under lördagen det får man inte i höst.

DM-match:

Lerkils IF-BKW 4-3 (1-1)
Målskyttar BKW: Kenan Ramadani 2, Nderim Peci (straff)

BKW gjorde en mycket bra match mot elitfyralaget Lerkils IF. Det kunde lika gärna varit BKW i semifinal, men nu var det istället Lerkils IF som drog det längsta strået i en jämn match där lagen följdes åt. Nderim Peci gav Laholmarna ledningen då han säkert satte dit den straff han själv ordnat fram. Det hände i den 40:e matchminuten. Då hade Lerkil redan bränt en elvametare. Innan paus lyckades Lerkil utjämnna till 1-1. I den 50:e matchminuten blåste domaren för den tredje straffen för dagen sedan BKW:s Jonas Nilsson olyckligt fått bollen på armen. Denna gången tog Lerkil tillvara på chansen och tog ledningen med 2-1. Kenan Ramadani kvitterade till 2-2 innan Lerkil gjorde 3-2 och 4-2. Ramadani fick också avsluta matchens målskytte då han fint framspelad av Johan Green gjorde 3-4.

Runt den 75:e minuten fick Lerkil en spelare utvisad efter två gula kort. BKW lyckades dock inte få till en kvittering och Lerkil vann, lite snöpligt, med 4-3. Trots allt en jättefin prestation av BKW att nå kvartsfinal i DM. Jag minns inte om och i så fall när ett Laholmslag varit så långt framme. Det är heller inte vanligt att division fem-lag når så långt. Imponerande dessutom att göra en så bra match mot Lerkil med tanke på förutsättningarna. BKW hade problem att få ihop fullt lag till matchen pga semester, skador och avstängning. Coach Gus och andremålvakt Simon Andersson var två av de tre på bänken. BKW har både spets och bredd. Men man har uppenbarligen igång för lite spelare i år. Det har även märkts i B-lagsserien, där man ofta tvingas ställa upp med många A-lagsspelare. För mer info om matchen gå in och läs Pelles innehållsrika referat på BKW:s hemsida.

Plojmatch:

VBoIS-Kommunlaget 4-2 (3-0)
Målskyttar VBoIS: Jim Leandersson, Andreas Nilsson, Robin Leandersson, Daniel Jönsson
Målskyttar KL: Simon Silvandersson (straff), Martin Jönsson

Det var nog inte många som hade BoIS som favoriter inför matchen, men hemmalaget utnyttjade att de var mer samspelta än sina motståndare och gav egentligen aldrig kombinationen en chans. 4-2 skrevs slutresultatet och i ärlighetens namn var det hur rättvist som helst.
- Jag var orolig för att det skulle bli för mycket ploj med chippar, tunnlar och gåfotboll. Men det blev som en riktig match och det är jag väldigt glad över eftersom att det var vårt genrep inför omstarten av serien, sade BoIS tränare Jim Leandersson efter matchen.
Matchen inleddes omgående i ett högt tempo. Det märktes att BoIS:arna ville visa upp sig från sin bästa sida på födelsedagen. Nästan direkt sattes någon ordentlig tackling från de blåvita in. Det var signalen till kombinationslaget att det inte handlade om enbart uppvisning utan att det var viktigt att vinna. Något jag tror att båda lagen verkligen ville. Kombinationslaget började matchen bäst, men det var BoIS som skapade den första chansen då Jim Leandersson sköt tätt utanför. BoIS tog över mer och mer av spelet allt efter som. I den 18:e minuten utnyttjade Jim Leandersson ett misstag i bortaförsvaret och kunde enkelt och distinkt skjuta in 1-0 till BoIS. Kombinationslagets lagkapten, LTIK:s Mattias Olofsson var nära att kvittera på nick efter K/HFF:s Samuel Markows utmärkta hörna. Avslutet gick dock tätt över BoIS målvakt Jonas Svantessons ribba. 2-0 till BoIS gjorde lånet från Påarp, Andreas Nilsson, efter en mycket fin aktion nära mål där han lyckades hålla bort sina bevakare och med god boll kontroll fick med sig kulan innan han smiskade den i nät. Uret stod då på 37 minuter. Division tre-spelaren Nilsson visade klass vid flera tillfällen under matchen. Sista tio minuterna av första halvlek var det BoIS för hela slanten och rättvisa 3-0 sköt Robin Leandersson i mål bara två minuter efter tvåan.

I andra halvlek tycktes kombinationslaget ha hittat linjerna bättre och man var på väg in i matchen då Daniel Jönsson snappade upp en lös bakåtpassning och rullade in 4-0. Sista kvarten tog kombinationslaget över tillställningen och det osade katt kring inlånade målvakten från Stafsinge, Fredrik Nilssons målbur flera gånger om. Bland annat då KIK:s Simon Silvandersson helt ren inte fick ordning på den planerade lobben. Dessutom var SIF:s Erik Moberg var bara centimetrar från att nå bollen med både huvud och fötter efter inspel nära mål. Kort efter lobbmissen revanscherade Silvandersson sig dock då han slog den straff han själv fixat fram i mål, 1-4. En lika billig som logisk straff i en plojmatch. 2-4 kom i den 73:e minuten. LTIK:s Jacob Björk vann bollen vid kortsidan och serverade K/HFF:s Martin Jönsson, som säkert satte bollen i nät. Stafsingelånet Nilsson han också visa upp sig i BoIS-kassen då han tvingades till en dubbelräddning sedan först Silvandersson testat och sedan Jönsson nöpit till på returen. Men matchen slutade 4-2 till BoIS.

- Våxtorp jobbade hårt och var förtjänta av segern, säger kombinationslagets ledare Tommy Paulisson, som coachade laget tillsammans med Sven-Arne Andersson och fortsätter:
- Det är inte så lätt för ett kombinationslag att möta ett samspelt A-lag. Det blir mycket att man väljer att spela säkert när man inte känner varandra, men jag tycker att det tog sig i andra halvlek. Detta är ju unga killar som är mellan 16 och 23 år gamla. Kul att ingen av dem tidigare varit med om någon liknande match. Många var duktiga, men Robin Henriksen (YBK) är ett stort löfte som mittback, Oscar Gustafsson (LTIK) var väldigt duktig på vänsterbacken och Emanuel Hultberg (KIK) var mycket bra i andra halvlek när han fick spela på rätt position (vänsterkanten).
- Jag är helnöjd med insatsen. Det märktes att det fanns mycket individuell skicklighet i kombinationslaget, men precis som Tommy säger är vi mer samspelta, säger Leandersson och berömmer sina försvarare Erik Lindberg och Joakim Svantesson.
- Erik förlorar sällan en nickduell eller en brytning, han är den sammanhållande länken i försvaret. Jocke är också väldigt brytningssäker. Han är skicklig på att komma in framför sin motståndare och få bort bollen.

Många var bra i BoIS, extra utmärkte sig dock även Andreas Nilsson och Anton Sigurdsson. Enligt flera i publiken har BoIS inte setts spela bättre fotboll i år. Det märktes att hemmalaget var taggat. Under lördagens match fungerade både spelet och målskyttet. Så har det inte varit tidigare i år. Förutsättningarna för BoIS att klättra i tabbellen är goda. Man har egentligen ett lag som ska vara med i toppen av sexan. Under lördagen visade man god bredd då man ställde upp med i princip två olika startelvor i halvlekarna. Båda var mycket bra. Vill man vara ett topplag krävs det dock att spelarna prioriterar fotbollern lite högre. Det är inte ofta coach Leandersson har samma trupp att arbeta med från match tlll match i seriespelet. Långt i från.
Utmärkt domare i matchen: Johan Söderström.