Resultat lördag

Trean:

Fjärås-LFK 0-3 (0-0)
Målskyttar LFK: Jonatan Jacobsson, Besart Mazreku, Peter Carlsson

LFK tog en klar och rättvis seger borta mot Fjärås. Nu har laget fortfarande mycket att spela för. Vinner man de två sista matcherna finns en liten chans till spel i tvåan till nästa år. Bäst i LFK var Peter Carlsson, Jonatan Jacobsson och Markus Johansson.

KHFF-KIK 0-2 (0-1)
Målskyttar KIK: Joel Åkesson, Kalle Svensson

Knäred vann skogsderbyt mot Kornhult/Hishult med 2-0 i division fem.
- Jag tycker att vi vinner rättvist. Okej att de har ganska mycket boll men de skapar inget särskilt i första halvlek och vi kan gå till paus med en 1-0-ledning. I andra har de någon chans men istället gör vi 2-0. Kornhult/Hishult spelar bra fotboll men det märks att de är ett bottenlag. De är inte tilräckligt heta i straffområdet och sen har de inte den extra lilla turen. Men jag tror ändå att de kan reda ut det genom att gå förbi HÅFF som varit helt ur slag i höst, säger KIK:s tränare Jonas Klippfors.
Som gav Marcus Åkesson och Adam Jönsson beröm efter matchen. KIK:s mål gjordes av Joel Åkesson och Kalle Svensson.
- Det är en jämn match med få målchanser. Tyvärr har vi inte marginalerna på vår sida. Men så är det när man ligger där vi ligger. I andra halvlek har Henrik Fridberg en boll i stolpen. 1-1 där hade inte varit orättvist. Istället gör de 2-0 med kvarten kvar och då är det tungt för oss säger K/HFF:s tränare Peter Åberg.
Extra plus efter matchen fick Fredrik Branting, Patrik Bengtsson, Martin Jönsson och Henrik Sunesson.

LTIK-SIF 3-1 (2-0)
Målskyttar LTIK: Mattias Olofsson (straff), Emil Olsson, Henrik Olsson
Målskytt SIF: Erik Lindberg (straff)

Innan matchen hedrades Fredrik "Gummi" Jacobsson med blommor då han mot SIF gjorde match 600 i LTIK-tröjan. Första 20 minuterna bjöd LTIK på fint spel. Joel Lovén hade dock en bra dag i kassen och räddade inte han så hade LTIKarna för dåligt sikte i avslutningsmomenten. SIF var inte ofarliga i kontringarna under LTIKs press. Oskar Moberg sprang sig fri och tvingade Jonas Nilsson till en bra benparad och en boll touchade stolpen efter lite oklarheter i försvararbetet i LTIKs straffområde. I den 25e minuten kunde Emil Olsson göra 1-0 till LTIK efter ett missförstånd i SIF-försvaret och fem minuter senare gjorde Mattias Olofsson mål på straff sedan Emil Olsson blivit upphakad. Då kändes det tryggt och stabilt i LTIK-lägret. Andra halvlek hann knappt börja innan SIF fick straff efter lite klumpigt försvarsarbete från LTIKs sida. Straffen satte Erik Lindberg säkert i mål fram till 1-2. Målet gav SIF energin de behövde. SIF fortsatte att kämpa och även om LTIK hade mycket boll lyckades inte hemmalaget skapa de där solklara chanserna. Koncentrationen var helt enkelt för dålig.

SIF kunde mycket väl ha utjämnat då Oskar Moberg fick ett utmärkt läge med pannan. Nicken blev dock för lös och Jonna kunde enkelt ta hand om avslutet. Inte förrän i den 85e minuten gjorde LTIK 3-1 genom Henrik Olsson som helt ren från höger satte dit bollen till vänster om Lovén med ett vristskott. En rättvis seger för LTIK. Hade man fått utdelning under de första 20 minuterna hade siffrorna mycket väl kunnat rinna iväg. Istället fick SIF det psykologiskt viktiga 1-2 -målet direkt efter paus. Det målet gav kraft till bortalaget och gjorde att det blev match i 85 minuter. All heder till ett hårt kämpande SIF som visade fin moral matchen igenom. Bäst i bortalaget: snabbe mittbacken Robin Palm och målvakten Joel Lovén men samtliga SIF-spelare stod för fina arbetsinsatser. Bäst i LTIK: Anders Kallin och Mattias Johansson på innermittfältet. Totalt sätt kan dock de allra flesta betydligt bättre.

Gullbrandstorp-Trönninge 4-7 (1-4)

Vapnö-HIS 3-2 (1-1)
Målskyttar HIS: Emil Hermansson, Fredrik Gustavsson

Vapnö började matchen bäst. Efterhand jobbade sig dock HIS in i det bättre och bättre. Vapnö tog ledningen med 1-0 efter 25 minuters spel. Mot slutet av första halvlek vänder HIS spelet fint och Philip Trollér slår in bollen till Emil Hermansson som dribblar två gubbar innan han snyggt sätter dit kvitteringen invid stolpen fram till 1-1. Efter 50 minuters spel vinner Fredrik Gustavsson ett motlägg mot Vapnös målvakt och kan enkelt lägga in 2-1 till HIS. Efter ledningsmålet backar HIS hem för mycket och för tidigt. Vapnö kan ta över och rättvist göra 2-2. Med kvarten kvar att spela studsar bollen på HIS duktiga målvakt Nadim i vätan och returen kan enkelt slås in av en Vapnöspelare. Med en minut kvar får Fredrik Gustavsson ett bra läge. Tyärr sätter han inte dit bollen. Oturligt nog hann Gustavsson inte titta upp och se två medspelare stå helt fria i straffområdet. En bra match av HIS. Ett oavgjort resultat hade inte varit orättvist. Bäst i HIS var mittbacken Lasse Palmgren.

VBoIS-Haverdal 3-2 (1-2)
Målskyttar VBoIS: Jim Leandersson, Anton Sigurdsson, John Nilsson

VBoIS vann till slut matchen mot Haverdal i division sex med 3-2.
- Det blev onödigt spännande. De var inte bra men lyckades göra två mål på fasta. I övrigt hade de ingenting. Vi skulle egentligen dödat matchen redan i första halvlek men som vanligt saknades den där extra skärpan framför mål. Man kan inte spela lika bra varje gång, säger VBoIS tränare Jim Leandersson.
Mittbacken Martin Brunbäck fick beröm efter matchen av sin tränare. Lagets mål gjordes av Jim Leandersson, Anton Sigurdsson och John Nilsson.