Resultat söndag

GIF/VIF-KIK 1-2 (0-0)
Målskytt GIF/VIF: Andreas Hansen
Målskyttar KIK: Marcus Åkesson, Joel Åkesson

GIF/VIF var bättre i första halvlek och KIK i andra. Enligt KIKare var segern rättvis. Från GIF/VIF-håll tyckte man att matchen kunde slutat hur som helst då chanser skapades åt båda håll.

KIK vann med uddamålet på Veinge IP i division 5. Knäreds Marcus Åkesson öppnade målskyttet i den 49:e minuten, och 20 minuter senare satte Joel Åkesson 0-2. I den 82:e minuten reducerade hemmalaget genom Andreas Hansen.
– Jag tycker det är en rätt jämn match. Vi skapar minst lika mycket som Knäred. Det kunde gått precis hur som helst, säger Genevad/Veinges tränare Lars Pettersson som berömmer innermittfältarna Kewin Hansens och Robin Hansens insats. Även Michael Johansson får beröm.
– Första halvlek var inte riktigt bra från vår sida. Jag tycker att Genevad/Veinge var lite hetare, men vi tar över sista kvarten i första. Sedan tycker jag att vi äger matchen, säger Knäreds tränare Jonas Klippfors och avslutar:
– På det stora hela tycker jag att vi vinner rättvist.

Lidhult-LTIK 3-6 (1-5)
Målskyttar LTIK: Henrik Olsson 3, Simon Vedin, Jacob Björk, Mattias Johansson

LTIK spelade lysande fotboll under de första 25 minuterna. Lidhultspelarna agerade statister då LTIK kunde göra mål på mål. Redan efter någon minut var Henrik Olsson nära att trycka in 1-0 på ett inspel från Jacob Björk och strax efter det sköt Simon Vedin tätt utanför i bra läge. 1-0 kom då  Burim Sumiqi slog en fin boll till Mattias Johansson som hittade in med ett inlägg till Henrik Olsson som nickade in bollen i mål. 2-0 kom kort därefter genom Simon Vedin som framspelad av Jacob Björk kom på ett bra sätt i djupet och avslutade högt och otagbart för målvakten. 3-0 var matchens delikatess. Ola Nilsson slog en boll till Jacob Björk som läckert vände bort sin gubbe innan han pricksköt bollen upp i målvaktens vänstra kryss. Troligen det snyggaste LTIK-målet i år. 4-0 gjorde Henrik Olsson då han snappade upp en för löst slagen bakåtpass och petade bollen mellan målvaktens ben och i mål. 5-0 gjorde samme Olsson i öppet mål sedan han blivit frispelad av Jacob Carlmalm efter fint LTIK-spel.

Det hade bara gått 25 minuter och matchen var sedan länge avgjord. LTIK slappnade av och Lidhult kom in i det bättre sista kvarten av första halvlek och kunde också reducera på ett hårt skott från den duktige lagkaptenen Mathias Jansson. Det var svårt för LTIK att tända om och tänka 0-0 till andra halvlek. Lidhult kunde göra både 2-5 och 3-5 innan Mattias Johansson satte den berömda spiken i den Lidhultska kistan då han vräkte sig fram på ett fint inlägg från Fredrik Jacobsson och stötte in 6-3 till LTIK med pannan. Som helhet så klart en helt godkänd insats från LTIKs sida som i och med vinsten säkrade minst en fjärdeplats i serien. Det bytades en hel del i LTIK och spelare som inte fått chansen så mycket tidigare i år fick nu spela en hel del och gjorde det bra. Hela laget gjorde en bra insats men offensivt var Jacob Björk och Simon Vedin de främsta kreatörerna och självklart måste en spelare som gör hattrick omnämnas. Henrik Olsson var där han skulle i straffområdet och gjorde det bra.

– Första 25 minuterna var riktigt bra, och då ledde vi också med 5-0. Sen i andra slappnar vi av lite och bjuder in dem i matchen, men det var en bra match från vår sida, säger Lilla Tjärbys tränare Patrik Åkesson. Han berömmer forwarden Henrik Olsson och innermittfältarna Simon Vedin och Mattias Johansson lite extra.

Andersberg-SIF 6-2 (3-0)
Målskyttar SIF: Erik Moberg 2

Andersberg var ett nummer för stora för SIF och vann matchen komfortabelt. Skottorp förlorade borta mot Andersberg i division 5. SIF:s mål gjordes av den centrala mittfältaren Erik Moberg.
– Vi var tvåa hela matchen. Vi spelar väl lite bättre i andra, men Andersberg var en klass bättre än oss, säger Skottorps tränare Per-Åke Eriksson som ändå framhäver tvåmålskytten Mobergs insats: