Resultat fredag

Andersbergs IK-BKW 2-3 (1-1)
Målskyttar BKW: Arton Ajvaci, Johan Green, Alexander Ekstrand

AIK tog en tidig ledning. Hemmalaget spelade bra fotboll i första halvlek. BKW ägnade sig mest år kontringar. Oftast på vindsnabbe Robert Andersson på högerkanten. Det var på en sådan kontring som Robban kunde spela in bollen till Arton Ajvaci som snubblade in kvitteringen till 1-1. Inget vackert mål men löpvillige Arton var på rätt plats vid rätt tillfälle. Det räcker oftast. Det resultatet stod sig till halvtid. Andra halvlek började jämnare. Fortfarande hade AIK lite mer boll men BKW kändes lite hetare. Johan Green gav bortalaget ledningen efter ett vackert nummer. Domaren var darrig i andra halvlek. Alla fifty-fifty-dueller blåstes till AIKs fördel. Möjligen var han trött på att BKWarna redan innan paus reagerade på varenda domslut. AIKarna hade inte chans att gnälla ikapp... I den 74e minuten fick Nderim Peci sitt andra gula kort. Det första för hög spark var klart, det andra kändes mycket, mycket billigt. Domaren hade förvisso sagt till Nderim att vara tyst ett antal gånger när han korrekt reagerade på att en boll som inte var över linjen vinkades som ute av AIKs linjeman. Kommentaren: - "Men bollen var ju inte ens ute." Tycker jag inte ska behöva rendera i ett gult kort.

AIK fick en jättechans framför Simon Nilsson i BKW-kassen. Avslutet gick dock rakt på en utrusande Nilsson. Fem minuter senare kvitterade AIK rättvist till 2-2. Man fick en billig frispark och efter lite flipperspel i BKWs straffområde fick någon AIKare på en klassisk tåjolle som letade sig upp i kryssregionen bakom Simon Nilsson i BKWs mål. Nu var det fördel AIK. Trots det kunde BKW göra 3-2 i matchens sista minut genom Alexander Ekstrand. Ett inkast förlängdes av Patrik Marku till Ekstrand som drog till direkt från nära håll i straffområdet. Ett ologiskt och orättvist mål i det läget. Men så klart riktigt, riktigt skönt för BKW. Andersberg var värda minst en poäng i matchen. Man var det bättre laget spelmässigt sett över hela tillställningen men man har inget flyt. BKW gjorde en av säsongens sämsta matcher och tränare Gus gav inte någon spelare godkänt efter slutsignalen. Själv tyckte jag dock att Jonte Nilsson höll ihop BKWs backlinje på ett föredömligt sätt. Han var klart bäst i bortalaget.

Vapnö IF-VBoIS 5-1 (2-1)
Målskytt VBoIS: Anders Gustavsson

BoIS förlorade toppmötet mot Vapnö med klara 5-1. Man var med i matchen i första halvlek och hade man satt den straff man tilldömdes vet man aldrig vad som hade hänt. Vapnös seger var dock odiskutabel och rättvis. - Vi förlorade mot ett bättre lag, sade BoIS tränare Jim Leandersson efter matchen. Nu blir det svårt för BoIS att klara kvalplatsen. Men övre halvan bör man landa på.