LFK fick oavgjort

Västra Karup-LFK 0-0

På en mycket blåsig plan i Förslöv mötte LFK Västra Karup under tisdagskvällen. Västra Karup hade motvind i första halvlek och verkade på något sätt ha fördel av det. Skånelaget var klart bäst under de första 45 minuterna av matchen, LFK fick faktiskt knappt låna bollen av rappa och fyndiga Karupspelare. LFKs motståndare kändes dock ganska uddlösa och några direkta chanser lyckades man inte skapa, två stycken frisparkar var närmast att gå i mål. Dennis Nilsson och Peter Joza på LFKs mitt hade stora problem att få fatt i bollen och blev utdominerade av matchens bästa spelare, Västra Karups nummer 7.

I andra halvlek är det LFK som har motvind och mycket riktigt tar man också över spelet, man är lite tyngre än division fyralaget och det märks att LFK spelar en division högre upp under den andra delen av matchen. Västra Karup skapar trots detta andra halvleks bästa chans då man har en boll i stolpen. Västra Karups nummer 7 spelade mittback under den andra halvleken och kanske var det därför LFK kunde ta över tillställningen.

0-0 mot ett division fyralag imponerar sannerligen inte. Samtidigt ska man ha i åtanke att skånefyran motsvarar elitfyran i Halland då man där istället har behållit division sju. Men det är ändå en division under LFK och Laholmslaget kommer ju från tvåan och vill gärna tillbaka dit redan i år. Det verkar bli svårt. Kanske håller Patrik Philipsson lite väl hårt i handbromsen, nog borde man våga släppa lite på defensiven när man möter lag från lägre divisioner. Precis som backarna är även mittfältarna väldigt mycket inriktade på att försvara. Nu tycker iofs även jag att ett lag ska byggas bakifrån...

David Pinot skadade sig på nytt, fast nu i det andra knäet, tidigt i matchen. Det finns risk för att det kan vara allvarligt då det inte såg alls bra ut. Mycket tråkigt för den sympatiske och duktige fotbollsspelaren.

Jonas Nilsson var stabil i LFK-kassen, men ganska sysslolös. Bäst i LFK var pigga inhopparna Rasmus Larsson, som lirade forward och Emil Axelsson, som kom in som mittback.

KHFFs B-lag vann över SIFs B-lag med 3-2 efter 1-0 i paus. SIF var något bättre i den första halvleken, medan KHFF hade andra halvlek. Matchen höll gott tempo för att vara en B-lagsmatch och framförallt KHFF visade prov på fin fotboll emellanåt, därför vann man också rättvist, även om det var nära att det blivit 3-3. Nenad Pavlovic stod för ett hattrick i KHFF och han sänkte därmed sitt gamla lag. Bröderna Oskar och Erik Moberg gjorde ett varsitt mål för SIF.