LTIK förlorade mot AIK

Resultat träningsmatch:

LTIK A/B-Andersbergs IK 2-4 (1-2)
Målskyttar LTIK: Mikael Rydert, Andreas Bladh

Den anlitade domaren dök inte upp, som "tur" var fick Emil Olsson känning i ljumsken på uppvärmningen och kunde ikläda sig rollen som domare i stället för att spela själv. Tio minuter sent blåstes matchen igång och nästan omgående tog AIK ledningen, vid målet förvärrades målvakt Per-Åke Karlssons känning i vaden och han fick utgå, allrounde assisterande tränaren Fredrik Jacobsson tog på sig nävarna och ställde sig i kassen. LTIKarna kom inte alls igång, AIK däremot hade några spelare som var riktigt sugna på lir. AIK var också det något bättre laget halvleken igenom. LTIKs mål gjordes av Mikael Rydert som efter en rusch längs högerkanten placerade in bollen bredvid AIK-keepern.

LTIK skapade ytterligare en riktigt bra chans då Henrik Olsson slet sig loss på högerkanten, istället för att spela snett inåt bakåt till fristående medspelare avslutade han själv utanför. 2-1 gjorde AIK efter schabbel i LTIK-försvaret mot slutet av halvleken. A-lagarna i LTIK var efter halvleken mycket besvikna på sin egen insats, det blev lite stressigt och flera spelare försökte på egenhand att uträtta saker då det kändes som att det fanns tidsbrist i o m att man bara hade en halvlek på sig att åstadkomma något. En sak kan dock skrivas, spelar vi lika oinspirerat på lördag mot RGIF så blir det stordäng. AIK var bättre än oss i första halvlek, men de var långt ifrån jättebra, vi var i det närmsta usla.

I andra halvlek byttes hela laget ut, som så när på målvakt Fredrik Jacobsson. B-laget spelade betydligt bättre utefter förutsättningarna jämfört med A-laget. Samtidigt var AIKarna lite trötta. Andreas Bladh gjorde 2-2 till LTIK sedan han brutit ett uppspel, gått rakt på mål och behärskat placerat in bollen bredvid målvakten. AIK skapade en fin chans, efter en hörna fick den ena mittbacken kalasträff och rammade ribban med skottet. Det var Scholes-klass på den! AIK tilläts göra både 3-2 och 4-2 och matchen kändes avgjord. Sista chansen fick dock LTIK, efter en hörna av Andreas Bladh nickade Andreas Persson i ribban.

I första halvlek var ingen i LTIK särskilt bra, Richard Frankland visade kvalité vid ett par tillfällen, men jag vill ha mer! I den andra halvleken var mittbacken Peter Jönsson LTIKs främste, snabb, brytningssäker och lugn med bollen. Beröm också till capitano Bladh. Bäste man på plan var dock domare Emil Olsson, trygg, väldigt tydlig, krävde och fick respekt av båda lagen. Vackert jobbat!