Ordning och reda igen

Hemma från ett lyckat träningsläger i Tilsvilde, Danmark på Sankt Helene-centrat. Allting var i princip bra, det bästa boendet så här långt, fin mat, riktigt gräs (!), bra stämning och inga skador. Ja som så när på mig själv då som lyckades stuka foten kraftigt när jag stod och "trixade" lite efter träningsmatchen. Ren idioti... Gjorde annars själv första passet där jag är med i spelet på träning på över ett år under lägret. Ungefär hur kul som helst, även om jag varken vill eller kan löpa ut fullt än (har jag någonsin gjort det?). Richard Frankland kommer inte bara att tillföra energi på plan, äldste spelaren på lägret, mest energi på alla plan. Vilken kille!

Träningsmatchen var väl det som var det sämsta med lägret. Vi var lovade Danskt division fem-motstånd, men fick istället möta det mycket duktiga och hårdsatsande division fyra-laget Hovås hemmahörande i Göteborg. Laget har förövrigt den fd IFKaren och landslagsbacken Mikael Nilsson som tränare. Matchen slutade 6-1 till göteborgarna, resultatet var något i överkant då vi släppte in ett par billiga mål men i ärlighetens namn hade vi inte mycket att sätta emot, Hovås var rappa och snabba och gav oss inte en chans. Det var inte optimalt att möta så tufft motstånd för oss med tanke på att flera av de tilltänkta A-lagsspelarna inte var med på lägret. Dessutom var det mycket tunga ben hos många, frågan är om Hovås inte kom samma dag som vi lirade för de var oförskämt pigga i benen, samtidigt hade de gott om små och lätta lirare. Henrik Olsson fortsätter att leverera och gjorde LTIKs enda mål i matchen. Kampen spelades på en fantastisk och ovanligt stor konstgräsplan av nyaste sort strax utanför Köpenhamn.

Det är bara till att gratulera KIK som om två veckor åker till samma anläggning som LTIK var på.

Nu ska vi se om vi kan få ordning på saker och ting. Det hinner hända mycket på en helg...

Torsdag:

KHFF-SIF 2-1 (0-1)
Målskytt KHFF: Henrik Fridberg 2
Målskytt SIF: Toni Kamberi

Jag trodde nästan att SIF skulle ro hem detta då KHFF saknade flera av sina mer framstående spelare och dessutom hade utespelaren Fredrik Gräddis Håkansson i kassen. Matchen höll hur som helst bra klass, SIF tog ledningen på en fin frispark signerad Jeton Kamberi, KHFF avgjorde mötet i slutet av matchen genom Henrik Fridberg som med sina två kassar visar att målformen är konserverad trots ett vinteruppehåll.

Lördag:

HBK U-LFK 6-0 (3-0)

Förnedring och pinsamt agerande av LFK. Det var faktiskt närmare 10-0 än 6-1. HBK missade bla en straff. LFKs spel var obefintligt och försvaret hade grova problem med HBKs kvicka spelare. Just nu ser LFK mer ut som ett division fyra-lag än ett div tre-lag. Jag tror att både RGIF och KHFF hade haft goda chanser att slå LFKs A-lag i det skick de för tillfället befinner sig i. Jag hoppas verkligen att samtliga spelare och ledare i LFK knyter näven i fickan. Det kan bli så att LFK kommer att få kriga för sin existens i division tre. Nu hoppas jag inte det och jag har ingen koll på motståndarna i serien. Men det känns som att man ska vara med i matchen mot HBK U om man är ett division tre-lag.

GIF/VIF-Getinge 6-1 (3-1)
Målskyttar GIF/VIF: Thomas Filipsson 3, Robin Möller (straff), Mikael Johansson, Oscar Gustafsson

GIF/VIF ägde första halvlek och spelade mycket bra, man kostade på sig att missa en hel del chanser i början av kampen. I andra halvlek kontrollerade man händelserna på plan, Getinge stack endast upp vid ett fåtal tillfällen. Väntad storseger för GIF/VIF!

YBK-Gullbrandstorp 0-7 (0-2)

Resultatet säger tydligen allt. Förnedring...

RGIF-BKW 7-3 (2-2)
Målskyttar RGIF: Piere Nilsson 4, Mats Lindström 2, Johan Bergman
Målskyttar BKW: Kastriot Svarca, Patrik Marku, Nderim Peci

RGIF började inte bra och BKW hade ledningen med både 1-0 och 2-1 och var faktiskt det något bättre laget under den första delen av matchen. I andra halvlek tog RGIF över och efter att två BKWare gjort bort sig och blivit utvisade (varav en grovt) var RGIF överlägset. Piere Nilssons fyra mål imponerar. 

VBoIS-SBK 0-0

Ingen höjdartillställning. SBK var bättre under den första halvtimmen och borde gjort något mål. När bortalaget trots ett visst tryck inte lyckades få hål på BoIS så växte de in i matchen och i andra halvlek var hemmalaget bättre. BoIS brände en straff i första halvlek. SBK var försvagat pga en rad återbud.

Råstorp/Timsfors-KIK 6-1 (4-1)
Målskytt KIK: Kalle Svensson

Sämsta insatsen så här långt ifrån KIKs sida. En riktig plattmatch. Samtidigt var motståndet bra.

HIS-IF Centern 3-2 (0-0)
Målskytt HIS: Delmundo 2, Anton Andersson

Helt otroligt! Hur länge sedan var det HIS vann en match sist? Så går de och slår självaste IF Centern, ett stabilt division fem-lag som ställde upp med bästa laget (B-lagen möttes efteråt, där hade HIS inget att sätta emot) och hade ett spelövertag. Men ändå... Vem fan är Delmundo?

TIF-KHFF 0-3 (0-0)
Målskyttar KHFF: Martin Nilsson, Mikael Ahlm, Ola Jönsson

Vet inget om matchen, men resultatet imponerar. TIF låg i Elitfyran förra säsongen. KHFF kunde ställa upp med ett starkare lag än mot SIF under torsdagen, fortfarande saknades dock Jonatan Jacobsson och Kim Dahlman.

Söndag:

SIF-LFK B 0-3 (0-2)

LFK har åtta man skadade i seniortruppen, detta medförde att hela sju juniorer fick vara med i mötet mot SIF. Trots detta vann man klart. Ronny Sabo som tillhör HBK, men som förra året spelade i Halmia var oerhört bra och stod för två mål och en assist. Sabo är systerson till LTIKs legendariske fd andretränare Oskar Remeni. Remeni är numera lagledare i Halmia A. Hoppas att LFK löser Sabo, det hade verkligen behövts, framförallt då man hamnat i onåd hos Besart Mazreku. Något slags kontraktbråk med LFK tydligen och nu är han på semester och funderar över framtiden. Mazreku sägs åter vara aktuell för KHFF där bla gode vännen Nijazi Behrami spelar. Det troliga är dock att LFK kommer överens med Besart och ger honom den där tian på ryggen. Vissa tycker att LFK måste visa lite stolthet. Jag tycker inte att man har råd med det...

//P.

Kommentarer
Postat av: Anonym

Som du skrev höll matchen i kornhult bra klass. Vad du inte skriver är att Skottorp också saknade många tilltänkta spelare precis som Kornhult!!! Fick ju faktiskt utöver de du redan nämt som frånvarande ett par till borta under eftermiddagen.

2009-03-22 @ 18:43:36
Postat av: Anonym

lfk b vann mot skottorps a-lag med 3-0

2009-03-22 @ 18:56:01
Postat av: Anonym

Vilka spelare har knäred tappat ??

2009-03-22 @ 19:31:04
Postat av: Anonym

Mer info angående bråket mellan LFK och Besart önskas.

2009-03-22 @ 22:19:12
Postat av: P

KIK har "bara" tappat Peter K. Man har förstärkt med ett par duktiga killar från P16, Burim och Dukka sumiqi och man gläds åt att en division två-spelare från Ljungby, som läser med Kalle på HH har skrivit på.

2009-03-22 @ 22:38:51
Postat av: Anonym

Om jag har förståt rätt så har väll inte Peter skrivit klart än med Halmia heller?

2009-03-22 @ 22:43:03
Postat av: Anonym

Jag hörde att jonathan pettersson slutat i KIK, det stämmer inte väl?

Angående Besart Vs LFK så är det så att besart vill ha "sin" egen tröja med sitt nummer som han själv känner att han förtjänat genom alla sina år i LFK. Dessutom blev han lovad den när han för några veckor sen valde att skriva på nytt kontrakt med Laholm. Han är besviken på hur det hela skötts och på att han inte blivit behandlad på det sätt som han anser att han förtjänar.

2009-03-22 @ 23:44:49
Postat av: Hasslöv

Haha det var en riktigt go seger för Hasslöv, som faktiskt har lyckats få till sig en 4-5 nya lirare, under vintern. Bland annat två spelskickliga mittfältare från Båstad GIF. Edmundos, som han heter är en grymt teknisk lirare som kommer tillföra HIS mycket i år. I matchen mot Centern stod han för två mål, det sista gjordes av ett annat nyförvärv Anton Andersson.

2009-03-23 @ 00:51:03
Postat av: Anonym

Jorrå det var en riktigt skön seger för Hasslöv. Måste säga att det ser hyfsat ljust ut inför framtiden. HIS har under vintern lyckats få till sig en 4-5 nya lirare som alla börjar komma igång nu. Edmundos är en grymt teknisk lirare som gjorde 2 mål i matchen mot Centern, och han kommer tillföra Hasslöv mycket i år. Det sista målet var en delikat lobb från ett annat nyförvärv Anton Andersson.

2009-03-23 @ 00:58:52
Postat av: Anonym

En justerad dubbelpost, sorry!

2009-03-23 @ 01:00:16
Postat av: Micke J

Jag vet inte om ovanstående kommentar är sann om bezarts krav på tröjnummer, men om så är fallet så är det ju bara en i raden av dumma divaliteter han håller på med. Spelar man i div. 3 under kontrakt så åker man inte på semester till Thailand mitt under försäsongen. Det gäller ju fler än honom också föresten.

2009-03-23 @ 07:52:23
Postat av: Ladyboy

Som jag har förstått det så var Besart ledighet beviljad av LFK ledningen och därför ser jag absolut inga problem med att han åker för att käka pad tai och dricka singha i 2 veckor. Om han nu blivit lovad 10:an så fattar jag inte vad problemet är? Om han blir blåst så är det enda rätta att visa fingret och säga vi ses i 4:an nästa år. Stå upp Besart!

2009-03-23 @ 10:04:57
Postat av: Anonym

Tycker att man ska säga upp kontraktet med Besart! Man har inte råd med divor om man ska klara av div3, utan man behöver spelare som vill kämpa för föreningen och då har Besart inte rätt attityd.

2009-03-23 @ 12:55:16
Postat av: Anonym

Detta handlar inte om attityd, utan om att han blev lovad något, han ville ha nr 10 i för att skriva på och det accepterades och det kom man överrens om. Sedan när det var dags för match så visade det sig att det inte hade ordnats utan et skulle lottas om vilket nummer han skulle ha. Dessutom skulle man ju lätt kunna säga att besart är en kille som spelar för föreningen. Han har ju spelat där i 8 år och varit LFk trogen hela tiden så det är just sånna spelkare som man borde värna om och visa uppskattning som han faktiskt förtjänar.

2009-03-23 @ 13:07:11
Postat av: Anonym

WORD!

2009-03-23 @ 13:10:59
Postat av: Klas

Håller med de som anser att han inte borde vara kvar i föreningen. Släpp fram de som vill spela för föreningen, uppenbarligen vill ju inte Besart det om han lägger ner sådan energi på en bagatell. Jag tror att det är dax att ta något mellanår för LFK och försöka börja om på nytt och ge ungdomar från klubbarna runt omkring chansen.

2009-03-23 @ 14:21:57
Postat av: Anonym

Det är exakt det Laholm har gjort nu, kolla på årets "värvningar". Dom kommer ju glida ner i seriesystemet snabbt som fan. LFK behöver besart oerhört mycket han skulle höja nivån på truppen markant. Dessutom anser jag inmte att det äör bagateller, om du läser vad jag skrivit innan så handlar det inte om barfa ett nummer utan det är en princip sak. Ledningen sköter saker på ett dåligt och omoraliskt sätt, man visar inte uppskattning för just de spelare som verkligen förtjänar det. Kanske däreför spelare som Åkesson, Jonatan, David eriksson, Ola jönsson o.s.v slutat.

2009-03-23 @ 14:45:33
Postat av: Anonym

Ljungby- LFK på tisdag!Om LFK inte vinner den matchen är det lika bra att ansöka om att få spela i elitfyran istället.

Ljungby fick en 3-1 vinst mot skälderviken sedan 3 veckor som fick ett 3-3 mot BK Walldia sedan någon vecka. Så vinst för LFK är ett måste!

2009-03-23 @ 17:29:24
Postat av: the sledge!

kul att henke fortsätter göra mål... kan han bara lära sig att spela hemmåt oxå kan han bli riktigt bra...

2009-03-23 @ 22:59:59
Postat av: Johan

Stå upp för Besart!!

2009-03-25 @ 20:12:29

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0