Resultat

Lördag:

Bjärnum-KHFF 2-0 (1-0)

Vet inget om matchen, men jag trodde nog att KHFF skulle klara av div fem-laget från skåne. Flera spelare i truppen hade dock bytts ut sedan förra helgen.

TIF-KIK 4-2
Målskyttar KIK: ?, ?

KIK gjorde en okej insats, TIF ska ju bara vara bättre. De visade att de var bollskickliga mot LTIK, där lyckades de dock endast göra ett mål.

YBK-SBK 0-2
Målskyttar SBK: Håkan Gustavsson, Martin Angvall

SBK var det bättre laget och man ser spännande ut inför serien. Angvall den yngre gjorde sitt andra mål i SBK-tröjan och han verkar bli en bra förstärkning för det röda laget, hans entré i laget har medfört att storebror Johan flyttats ner som mittback och dessutom är han ny lagkapten. Båda rollerna hade han allt som oftast i LFKs J-lag när det begav sig. Rutinerade Håkan Gustavsson gjorde mål för tredje matchen i rad, mannen med den mycket känsliga vänsterfoten verkar trivas fint med det nya 4-3-3-systemet där han kan hålla till på flanken både på mitten och längst fram.

BKW-Skälderviken 3-3 (1-2)
Målskyttar BKW: Alexander Ekstrand, Robert Andersson, Nderim Peci

Sämsta insatsen hittills av BKW i år. Sjukdommar ställde till det en aning. Man gläds dock åt riktigt vackra mål, framförallt Pecis skott från 30 meter upp i krysset.

Leikin-RGIF 1-2 (0-2)
Målskyttar RGIF: Mats Lindström, Piere Nilsson

Leikin ställde upp med ett rent B-lag, det kan nästan ses som ett hån mot RGIF då Leikins B-lag faktiskt spelar i klassen under RGIFs eget. Nog hade ett ordinarie RGIF kunnat mäta sig med Leikins A-lag. Nu ställde också RGIF upp med ett halvt B-lag i matchen mot Leikin då Hellsten, Rådlund, Paulisson, Oskar och Johan Nilsson samt Randevik av olika anledningar saknades gentemot mötet med LTIK. Dessutom fanns inte Fredrik och Magnus Nilsson samt Henrik Olsson med. Anders Nilsson gjorde dock årsdebut på mitten iförd kaptensbindeln för de Celtic-randiga. Jag såg första halvlek, Leikin rullade likt BKW mycket fin fotboll, precis som de blåa hade även Leikin svårt att skapa de där heta målchanserna. RGIF var tyngre, vassare och rakare i sitt spel och skapade en hel del möjligheter. Tidigt tog man ledningen genom duktige Mats Lindström och strax därefter ökade man på sin ledning till 2-0 genom skicklige Piere Nilsson.

Piere hade ytterligare en boll inne efter ca 35 minuter, Nilsson blåstes dock av förr ruff och målet underkändes. Helt felaktigt enligt mig som stod i bra position vid sidan av planen. Piere blev så irriterad att han lyckades dra på sig två gula kort i tät följd för snack. Mycket onödigt naturligtvis! Temperamentet är en av de få svagheter RGIF-spelaren har.

I övrigt kan ju skrivas att det inte råder några som helst tvivel om att Leikin kommer att ta hem Klass 3 i år. Serien blir pga det lite död då bara ett lag går upp, plus bästa tvåan. Trist naturligtvis för lag som BKW som har en bred trupp och för GIF/VIF och KHFF som har rustat och breddat sina trupper rejält. Talade med en skolkamrat till mig i Leikin innan matchen och han förklarade att det inte ska bli så där jätteinspirerande att spela i Klass 3 i år, han ligger själv på gränsen till A-laget och räknar med att få spela en hel del i B-laget. Truppen ska vara mycket jämn utan några direkta toppar. Markus Van Horik, som man lyckades snuva LFK på, ska vara den som sticker ut över mängden hos de orangea.

Söndag:

GIF/VIF-Sperlingsholm 2-0 (0-0)
Målskyttar GIF/VIF: Mikael Johansson, Kewin Hansen

Sperlingsholm var relativt stabila överlag, men man saknade all form av spetskomptens och det hände inte mycket framåt. Spelmässigt var det hyggligt jämnt, Sperling rullade boll medan GIF/VIF spelade ganska mycket på chans och dumpade upp bollar som framförallt Micke Johansson fäste fast. Ett par gånger blixtrade GIF/VIFs yngre garde till och bjöd på läckra kombinationer, det vill man gärna se mer av. GIF/VIF vinner tillställningen rättvist då man har fler bollsspelare än Sperling, för Halmstadlaget väntar nog en tuff säsong i femman. Björn Olsson och Magnus Ekman gjorde årsdebut i GIF/VIF, Ekan var stabil, men tämligen sysslolös, Olsson var ganska osynlig och behöver säkerligen ett antal pass till i benen. Inte en gång fick man se Björn dra iväg på sina patenterade raider i djupled med boll. Bäst i GIF/VIF: mittbacken Johan Svensson, löser alla situationer innan det uppstår farligheter. 15-årige Simon Nilsson gjorde en charmant och totalt oblyg insats som vänsterback i andra halvlek. Kul att se!

//P.


Kommentarer
Postat av: eken

haha givande bloggande haha

2009-03-14 @ 10:54:51
Postat av: Anonym

KH/FF förlorade mot bjärnum med 2-0

2009-03-14 @ 12:53:09
Postat av: Anonym

Charmant vinst för skogaby mot ysby 2-0.

2009-03-14 @ 14:18:23
Postat av: Anonym

Carmant vinst för skogaby mot ysby 2-0.

2009-03-14 @ 14:29:25
Postat av: Marcus

TIF- KIK 4-2...

2009-03-14 @ 17:52:27
Postat av: YBK

Förresten så du vet plogen, så står Ysby över första omgången i DM, dem ska först spela i andra omgången den 5 Maj.

2009-03-14 @ 19:32:54
Postat av: Jonas

Örnia-Torup 1-1

Fortsatt riktigt bra spel av Örnia, men alla målchanser måste snart börja omvandlas till mål. Torup hade annars inte mycket att säga till om.

2009-03-14 @ 21:18:20
Postat av: Anonym

Vad som är bra Örnia är ju relativt, ett Vapnö som inte har många spelare kvar från tidigare år och oavgjort mot nykomlingen i femman (förmodligen slagpåse tillsammans med Vapnö i serien) imponerar i n t e.

Det finns dom i Laholm som har koll på lagen i Hstd med......

2009-03-14 @ 22:53:01
Postat av: P

Fint att kommentarerna frodas trots att man själv inte är med på banan. Söndag kommer resultat och förhoppningsvis mer därtill.Har sett 1:a halvlek på Leikin-RGIF och kommer förmodligen att se GIF/VIF-Sperling.Tack Släggan! Positiva kommentarer för det ideella slit man lägger ned uppskattas alltid... BLINKGUBBE

2009-03-15 @ 04:27:21
Postat av: Jonas

Till ?Vapnö slog OIS och Torup slog Unnaryd, lag som befinner sig betydligt högre upp än Örnia. Men självklart är jag med på vad du säger om att laguppställningarna kan variera ganska så mycket, så gäller även Örnia. Spelet har dock sett bra ut och det är alltid kul att disskutera inför serien =)

2009-03-15 @ 12:30:29
Postat av: Jonas

Örnia-Astrio Tisdag på Örjans grusplan

2009-03-15 @ 12:32:32
Postat av: kalle

Vapnö har väll vunnit stort mot både walldia och simlångsdalen i år? kan väll inte vara helt värdelösa då?

2009-03-15 @ 15:05:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0