Resultat fredag

Trean:

Vinbergs IF-LFK 4-1 (2-1)
Målskytt LFK: Henrik Olsson

Så kom då LFK:s första förlust. Inte jätteoväntat att Vinberg skulle kämpa ned LFK i derbyt. Framförallt med tanke på LFK:s knackiga spel under de två senaste matcherna. LFK saknade tunga pjäser som Mattias Bengtsson, Mats Lindström, Emil Axelsson, Robert Nilsson och Besart Mazreku.

Fyran:

IF Centern-RGIF 0-0

Femman:

KIK-Sennans IF 1-2 (0-1)
Målskytt KIK: Toni Kamberi

Blytung förlust för KIK. Laget inledde piggt, men fick ett slumpmål emot sig, då gick di gule ner sig totalt. Efter paus kunde man ändå kvittera genom Toni Kamberi. Direkt efter avspark tog dock Sennan på nytt ledningen. Matchen avslutades med att KIK:s mittback Johan Jönsson nickade i stolpen. 

Vapnö IF-LTIK 3-2 (1-1)
Målskyttar LTIK: Mattias Olofsson (straff), Kjetil Hagen

Om förlusten mot OIS inte var särskilt tung så var den här riktigt sur. Första halvlek slutade 1-1. LTIK skapade ett fint läge i matchens inledning, Simon Vedin sköt dock över på Emil Olssons tillbakaspel. I övrigt var det inledningsvis mycket Vapnö, som bl a hade en nick i ribban av spelande tränaren Jimmi Svahn samt ett friläge från lagets notoriske målskytt (åtminstone ifjol) Christopher Jönsson. LTIK tog ledningen på straff sedan en Vapnöspelare fått bollen på armen. Vapnö kvitterade på en omställning där Jönsson ur misstänkt offsideposition (en av LTIK:s försvarare var långt nere, men Jönsson var enligt publiken som satt i linje ännu längre nere. Mycket svårt för domaren att avgöra dock) i svårt läge satte bollen i nät. I andra halvlek tog LTIK ledningen med 2-1 genom Kjetil Hagen efter drygt 70 spelade minuter. Det var ingen riktig målchans när Hagen drog till bollen på halvvolley en bit utanför straffområdet och fick se den gå över hemmamålvakten. Ett mycket fint mål. 

Efter det borde LTIK stängt matchen, istället tilläts femmans mest korpulente lirare stå fri inne i LTIK:s straffområde två gånger om och på liknande vis trycka dit både 2-2 med åtta minuter kvar och 3-2 med tre minuter kvar. Två klassavslut förvisso, men det får ju naturligtvis inte hända. Bollen in ska inte få komma och omarkerad ska någon spelare aldrig få va i det läget. Riktigt frustrerande att LTIK inte kunde stänga matchen vid 2-1-ledningen. Det var LTIK som hade greppet under den största delen av de 90 minuterna. De offensiva spelarna är dock inte tillräckligt heta i boxen ch försvaret var det defenitivt inte egen box mot slutet av matchen. Samtidigt hade det varit väldigt hårt för Vapnö att förlora också, framförallt med tanke på lagets inledning av matchen. Ett normalt resultat i den här matchen hade kanske varit 4-4. Det var inte brist på målchanser för något lag och båda försvaren darrade betänkligt emellanåt. Bägge lagen hade nog varit lika besvikna eller nöjda med ett oavgjort resultat. Nu kammade LTIK istället noll och det känns hårt.

Man måste ändå vara så pass stor i nederlagets stund att man kan gratulera sina kamrater Jïmmi Svahn och Erik Lindström till vinsten. Jag tror och har hela tiden trott att Vapnö kommer att klara sig i femman. En mittplacering hamnar man nog till slut på. I övrigt kan tilläggas att jag måste hålla med de Walldianer som beklagade sig över planen. För det var den plan som mest påmint om en päreåker som LTIK spelat på i år. Förlusten hänger dock inte ihop med den hoppiga planen då båda lagen påverkades negativt. Efter försök till en del rullande i början av matchen med mycket felpass och bolltapp började LTIK sedan att dynga. Det effektivaste tycktes vara en långboll till forward som antingen fick försöka att hålla i eller gå med och om det inte gick handlade det om att försöka vinna andrabollar för att på så vis försöka få fatt på en målchans. Jag är lite orolig över Gullevis skick när GAIS:are beskriver Vapnö IP som "ruskigt fin". Hur fan ser då planen i Gullbrandstorp ut? Emil Olsson var bäste LTIK:are mot Vapnö.

Sexan:

SBK-YBK 4-1 (2-1)
Målskyttar SBK: Håkan Johansson (straff), Jonas Håkanson, Kim Andersson, Mattis Kindblom
Målskytt YBK: Tomas Karlsson

En match där SBK hade mest boll och skapade flest chanser. YBK kämpde dock på bra och drabbades hårt av en hel del oflyt. När det stod 1-1 åkte man på ett mål som i det närmaste kan beskrivas som ett loyckligt självmål. Eftersom att det här på bloggen inte finns några självmål tilldelas ändå SBK:are målet (vet ej vem). 3-1 gjorde SBK ur misstänkt offsideläge och vid 4-1 ville YBK ha det till ruff på målvakten innan. Dessutom ansåg man att straffen var solklar filmning från SBK:s sida. Man medger dock att även det egna målet var slumpartat. "Ett skott som var lurigt, men som Cralle borde tagit" (kan nog Cralle ta med tanke på straffmålet, vinsten och även med tanke på att han hade en bra dag mot Kurdiska i föra omgången). Det medges också att SBK:s vinst var rättvis, samtidigt som man beklagar sig över SBK:s fysiska spel på gränsen samt över att domaren tillät detta, vilket gynnade hemmalaget.

K/HFF-Serbiska FF 4-0 (2-0)
Målskyttar K/HFF: Fredrik Junefalk 2, Ruslan Tetroyev, Björn Ottosson

K/HFF hade inga problem med att besegra Serbiska. Sjätte raka segern, undrar vilka som ska stoppa K/HFF från serieseger i år?

Haverdals IF-GIF/VIF 1-1 (1-0)
Målskytt GIF/VIF: Noak Pettersson

Så spräcktes då GIF/VIF:s vinstsvit och även nollan bakåt till slut i den femte matchen. En missräkning så klart mot bottenlaget Haverdal. Haverdal tog ledningen i första halvlek innan GIF/VIF kvitterade genom unge Noak Pettersson i minut 50. I minut 60 drabbades GIF/VIF av en utvisning sedan Michael Johansson fått sitt andra gula kort.

//P.

Kommentarer
Postat av: En i Publiken

Måste ge beröm för YBK:s kämpande! Spel mot ett mål lite överdrivet va? Hur som, stor eloge till lagets nummer 10 (ngn som vet vem det var?) som var planens bäste och dessutom uppträdde föredömligt efter att utsatts för flera minst sagt brutala kapningar.

Kul med SBK:s publik också!! Forstätt så så ta vi hem den här serien.

2011-05-20 @ 23:10:08
Postat av: Haverdals presschef

Visst är Haverdal ett bottenlag sett till tabellen i nuläget men när nu Sunkan gjorde sin första match från start en spelare som trots allt har ett förflutet som ordinarie i Superettan med FFF så blir man ändå inte förvånad över det oavgjorda resultatet. Det är ju inte så att det kryllar av skickliga fotbollspelare i sexan.

2011-05-21 @ 00:44:11
Postat av: Anonym

Fan va dem verkar ha klagat i Ysby. Dem var ju totalt utspelade, skapade ingenting, och domaren var inte på sbks sida alls. Dem kämpade och slet men hade inget att sätta dit. Riktigt bra drag på läktaren oxå!

2011-05-21 @ 00:58:01
Postat av: Femmans näst mest korpulenta spelare...

Jag kan bekräfta att Gullbrandstorps plan inte lockar till skönspel om man säger så, men GAIS trivs där och de tycker att de spelar en fin fotboll där också...Det kan jag dock INTE bekräfta...

2011-05-21 @ 10:14:06
Postat av: Nils

Ingen bryr sig om eran plan!

2011-05-21 @ 10:22:31
Postat av: Publik

Hahaha! Klockren matchanalys av YBK!

Inte alls utspelade?

De ska va glada att de endast släppte in 4 och turligt fick göra 1! Deras duktiga målvakt räddade dom från tvåsiffrigt nederlag!

2011-05-21 @ 10:25:22
Postat av: Saxat från Ysbys hemsida

Matchen mot Skogaby var ett fall framåt jämfört med debaclet mot SIF. Det var ett brandskattat YBK som ställde upp utan flera ordinarie spelare (Lasse, Felix, Nisse mfl.) samt med endast en febrig Shpetim och 14 - årige Simon på bänken.Matchen inleddes med att YBK följde sin matchplan lysande. SBK hade mest boll och anföll mot ett kompakt YBK. Positivt att YBK inte bara tjongar iväg bollen utan faktiskt vårdar den hyfsat vid flera tillfällen. Efter dryga kvarten kommer dock ledningsmålet för SBK. Återigen dömer domaren en straff mot Ysby, den sjätte i år...Tidigare straffar har varit helt korrekt dömda men denna gång kan nog bara den mest enögde påstå att det verkligen var straff. Ysbyspelarna var säkra på att avblåsningen betydde gult kort för filmning på anfallaren men domaren pekade på straffpunkten och Skogabys målvakt förvaltade straffen snyggt.Därefter började Ysby våga sig lite mer framåt med lite längre anfall men nästa motgång kom snabbt. I ett motlägg med en motståndare skadades Erik Mattsson så svårt att han fick utgå. Inget fult av SBKaren skall tilläggas. Shpetim fick ersätta på ytterbacken och kvar ute på bänken fanns nu endast Simon.Icke desto mindre kom kvitteringen ganska snart. Ysby vann boll och Tomas fick en fin passning, avancerade några meter och sköt ett skott som slank in under målvakten. Inte helt otagbart men ändå 1 -1.Perioden efter kvitteringen är spelet tämligen jämt utan att något av lagen skapar någon målchans. Med ngn minut kvar av halvleken kommer dock nästa bakslag. Ett inspel från kanten stöts i eget mål av en olycklig Ysbyspelare. Tungt tungt att gå in i halvlek med 1-2 istället för 1-1.I andra halvlek tar SBK över mer och mer men Ysby skall ha en stor eloge för sitt kämpande och för att laget försöker spela boll hela tiden. 3-1 målet väcker känslor hos bortalaget då ett fint Skogabyanfall avslutas i misstänkt offsideläge. Alltid svårt för en ensam domare att döma rätt i såna lägen och undertecknad har ingen aning om huruvida det var offside eller ej. Men 3-1 var i alla fall, sett till spelet, helt rättvist.4-1 målet som kommer med 10 minuter kvar är däremot inte tveksamt. Solklart ruff på Dennis i målet leder till att Dennis inte hinner ifatt den långsamt seglande bollen. Helt makalöst. I normala fall blåser domarna frispark för målvakten om en anfallare bara andas på denne men just idag tillåts en tröjdragning och brottargrepp vilket sätter den berömda spiken i kistan för Ysbylaget.Stort tack för en härlig kämpainsats av hela Ysbylaget. Dessutom vill jag berömma hela laget för att uppträda schysst och ordentligt mot domaren trots att flera av målen föregicks av mycket tveksamma och även felaktiga domslut. Vi skall aldrig skylla på domaren, Skogabys seger var helt rättvis och Dennis räddade oss flera gånger, men det känns såklart tungt att släppa in oförtjänta mål när vi redan befinner oss i ett ytterst tungt läge.Extra plus för Jimmys fina mittbacksspel, Dennis målvaktsspel och en härlig kampinsats i 90 minuter av samtliga! Största pluset går dock till SBK:s hejaklack. Tänk om alla matcher spelades med sådant publiktryck!!!

2011-05-21 @ 10:49:45
Postat av: GAIS

Gullevi är under all kritik för tillfället, erkännes. Men Vapnös plan såg "ruskigt fin" ut från sidan. Alltid gôtt att kunna reta upp nån lättretlig jaevel xD

2011-05-21 @ 11:44:19
Postat av: Vapnö reaktion

Det där med "femmans mest korpulenta spelare" är inte vackert skrivet. Om en spelare varit skelögd eller haft någon annan ofrivillig åkomma, hade du nämnt det också?

Föreslår att du gör om och gör rätt.

2011-05-21 @ 21:03:29
Postat av: P

Har skrivit det förr och kommer förmodligen att skriva det igen. Skicklighet har inget med korpulens att göra. "Underskatta aldrig en tjock spelare" är mina ledord i det här fallet och i många andra. Jag råkar inte vara underviktig själv. Dock tillräckligt lång för att beskrivas som något annat mindre smickrande än korpulent.

2011-05-22 @ 04:21:54
Postat av: CK

Jag tyckte han beskrev sig själv i fråga om kroppsbyggnad.

2011-05-23 @ 09:40:58
Postat av: Cartman

Hur kan man likställa skelögdhet med "fetma"? Visst kan man från början ha anlag för att bli skinny eller "big boned", men till syvende och sist väljer du ändå själv vad och hur mycket du stoppar i dej.

2011-05-23 @ 13:39:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0