Resultat fredag

Trean:

Vinbergs IF-LFK 4-1 (2-1)
Målskytt LFK: Henrik Olsson

Så kom då LFK:s första förlust. Inte jätteoväntat att Vinberg skulle kämpa ned LFK i derbyt. Framförallt med tanke på LFK:s knackiga spel under de två senaste matcherna. LFK saknade tunga pjäser som Mattias Bengtsson, Mats Lindström, Emil Axelsson, Robert Nilsson och Besart Mazreku.

Fyran:

IF Centern-RGIF 0-0

Femman:

KIK-Sennans IF 1-2 (0-1)
Målskytt KIK: Toni Kamberi

Blytung förlust för KIK. Laget inledde piggt, men fick ett slumpmål emot sig, då gick di gule ner sig totalt. Efter paus kunde man ändå kvittera genom Toni Kamberi. Direkt efter avspark tog dock Sennan på nytt ledningen. Matchen avslutades med att KIK:s mittback Johan Jönsson nickade i stolpen.

Vapnö IF-LTIK 3-2 (1-1)
Målskyttar LTIK: Mattias Olofsson (straff), Kjetil Hagen

Om förlusten mot OIS inte var särskilt tung så var den här riktigt sur. Första halvlek slutade 1-1. LTIK skapade ett fint läge i matchens inledning, Simon Vedin sköt dock över på Emil Olssons tillbakaspel. I övrigt var det inledningsvis mycket Vapnö, som bl a hade en nick i ribban av spelande tränaren Jimmi Svahn samt ett friläge från lagets notoriske målskytt (åtminstone ifjol) Christopher Jönsson. LTIK tog ledningen på straff sedan en Vapnöspelare fått bollen på armen. Vapnö kvitterade på en omställning där Jönsson ur misstänkt offsideposition (en av LTIK:s försvarare var långt nere, men Jönsson var enligt publiken som satt i linje ännu längre nere. Mycket svårt för domaren att avgöra dock) i svårt läge satte bollen i nät. I andra halvlek tog LTIK ledningen med 2-1 genom Kjetil Hagen efter drygt 70 spelade minuter. Det var ingen riktig målchans när Hagen drog till bollen på halvvolley en bit utanför straffområdet och fick se den gå över hemmamålvakten. Ett mycket fint mål.

Efter det borde LTIK stängt matchen, istället tilläts femmans mest korpulente lirare stå fri inne i LTIK:s straffområde två gånger om och på liknande vis trycka dit både 2-2 med åtta minuter kvar och 3-2 med tre minuter kvar. Två klassavslut förvisso, men det får ju naturligtvis inte hända. Bollen in ska inte få komma och omarkerad ska någon spelare aldrig få va i det läget. Riktigt frustrerande att LTIK inte kunde stänga matchen vid 2-1-ledningen. Det var LTIK som hade greppet under den största delen av de 90 minuterna. De offensiva spelarna är dock inte tillräckligt heta i boxen ch försvaret var det defenitivt inte egen box mot slutet av matchen. Samtidigt hade det varit väldigt hårt för Vapnö att förlora också, framförallt med tanke på lagets inledning av matchen. Ett normalt resultat i den här matchen hade kanske varit 4-4. Det var inte brist på målchanser för något lag och båda försvaren darrade betänkligt emellanåt. Bägge lagen hade nog varit lika besvikna eller nöjda med ett oavgjort resultat. Nu kammade LTIK istället noll och det känns hårt.

Man måste ändå vara så pass stor i nederlagets stund att man kan gratulera sina kamrater Jïmmi Svahn och Erik Lindström till vinsten. Jag tror och har hela tiden trott att Vapnö kommer att klara sig i femman. En mittplacering hamnar man nog till slut på. I övrigt kan tilläggas att jag måste hålla med de Walldianer som beklagade sig över planen. För det var den plan som mest påmint om en päreåker som LTIK spelat på i år. Förlusten hänger dock inte ihop med den hoppiga planen då båda lagen påverkades negativt. Efter försök till en del rullande i början av matchen med mycket felpass och bolltapp började LTIK sedan att dynga. Det effektivaste tycktes vara en långboll till forward som antingen fick försöka att hålla i eller gå med och om det inte gick handlade det om att försöka vinna andrabollar för att på så vis försöka få fatt på en målchans. Jag är lite orolig över Gullevis skick när GAIS:are beskriver Vapnö IP som "ruskigt fin". Hur fan ser då planen i Gullbrandstorp ut? Emil Olsson var bäste LTIK:are mot Vapnö.

Sexan:

SBK-YBK 4-1 (2-1)
Målskyttar SBK: Håkan Johansson (straff), Jonas Håkanson, Kim Andersson, Mattis Kindblom
Målskytt YBK: Tomas Karlsson

En match där SBK hade mest boll och skapade flest chanser. YBK kämpde dock på bra och drabbades hårt av en hel del oflyt. När det stod 1-1 åkte man på ett mål som i det närmaste kan beskrivas som ett loyckligt självmål. Eftersom att det här på bloggen inte finns några självmål tilldelas ändå SBK:are målet (vet ej vem). 3-1 gjorde SBK ur misstänkt offsideläge och vid 4-1 ville YBK ha det till ruff på målvakten innan. Dessutom ansåg man att straffen var solklar filmning från SBK:s sida. Man medger dock att även det egna målet var slumpartat. "Ett skott som var lurigt, men som Cralle borde tagit" (kan nog Cralle ta med tanke på straffmålet, vinsten och även med tanke på att han hade en bra dag mot Kurdiska i föra omgången). Det medges också att SBK:s vinst var rättvis, samtidigt som man beklagar sig över SBK:s fysiska spel på gränsen samt över att domaren tillät detta, vilket gynnade hemmalaget.

K/HFF-Serbiska FF 4-0 (2-0)
Målskyttar K/HFF: Fredrik Junefalk 2, Ruslan Tetroyev, Björn Ottosson

K/HFF hade inga problem med att besegra Serbiska. Sjätte raka segern, undrar vilka som ska stoppa K/HFF från serieseger i år?

Haverdals IF-GIF/VIF 1-1 (1-0)
Målskytt GIF/VIF: Noak Pettersson

Så spräcktes då GIF/VIF:s vinstsvit och även nollan bakåt till slut i den femte matchen. En missräkning så klart mot bottenlaget Haverdal. Haverdal tog ledningen i första halvlek innan GIF/VIF kvitterade genom unge Noak Pettersson i minut 50. I minut 60 drabbades GIF/VIF av en utvisning sedan Michael Johansson fått sitt andra gula kort.