Resultat lördag

Trean:

Påarps GIF-LFK 2-5 (0-2)
Målskyttar LFK: Henrik Olsson 2, Fredrik Johnsson (straff), Kristian Åkesson, Besart Mazreku

Rättvis och klar LFK-seger. Laholmslaget var spelförande under långa perioder, hade det viljat sig illa kunde det dock blivit match hela vägen. Markus Johansson i LFK-målet gjorde några viktiga räddningar, framförallt i första som gjorde att LFK till slut kunde defilera mot mål genom inhoppande Henrik Olssons två kassar.

Fyran:

Galtabäcks BK-RGIF 2-1 (1-1)
Målskytt RGIF: Sabri Behrami

Tung förlust för RGIF. I Galtabäck sker en generationsväxling och man har många unga spelare i laget. RGIF tog ledningen då Sabri Behrami vackert tog ned bollen och satte dit bollen distinkt invid stolproten. Galtabäck kvitterade dock jobbigt nog omgående och i andra halvlek kunde hemmalaget också göra segermålet 2-1. Hemma på Björkvallen bör Giffen vinna över detta motstånd. RGIF led av att sakna sjuke Daniel Paulisson och framförallt sin bäste i Johan Nilsson (lätt hjärnskakning).

Femman:

Vapnö IF-BKW 2-1 (1-1)
Målskytt BKW: Marcus Kjellsson

Vapnö kämpade bäst och det var avgörande på den dåliga planen, som inte tillät BKW:s tekniska aktörer att göra som de tänkte med bollen. I Vapnös vinnande lag kändes ex-Giffaren Erik Lindström igen. Skön seger för Vapnö, som ju hållit uppe från spel under de tre första omgångarna i serien. BKW:s nyförvärv Marcus Kjellsson gjorde bortalagets mål. Kjellsson är naturligtvis ett riktigt bra tillskott för BKW (förövrigt god vän och föredetta lagkamrat med Erik Lindström i RGIF). Övergången från RGIF har varit omtalad och omtivistad då Kjellsson bestämde sig för att lämna Giffen bara två veckor innan seriestarten för närmste grannen och gamla ärkerivalerna i Vallberga. Kjellsson var förra året den store kreatören i RGIF och självklart är det tufft, tufft att bli av med en sådan spelare för Giffen, som kämpar med näbbar och klor för att hålla huvudet över vattnet i fyran. Sedan styrelsen och spelartruppen i RGIF enats bestämdes det dock att en övergång skulle komma till stånd. Inte alls en självklarhet naturligtvis. Främst pga att Kjellsson varit med RGIF under försäsongen och i träningsmatcherna och efter det tog ett beslut som kan tyckas vara väldigt sent. Hur som helst en fin förstärkning för BKW. 

Sexan:

GIF/VIF-VBoIS: 2-0 (0-0)
Målskytt GIF/VIF: Michael Johansson 2 (en straff)

BoIS var det bättre laget i första halvlek. Man var betydligt tyngre när man kom till anfall och GIF/VIF hade svårt att stå emot. Bollen var oftast på hemmalagets planhalva och BoIS borde gjort något mål, antingen på fasta eller vid de tillfällen då genombrottsstarke tränaren Jim Leandersson tog sig förbi GIF/VIF:s försvar. Trots bortadominans var det ändå GIF/VIF som skapade halvlekens hetaste chans. BoIS försvar missbedömde en boll, det gjorde att GIF/VIF-forwarden Michael Johansson blev ren mot mål, han valde dock att avsluta lite för tidigt mot den utrusande BoIS-keepern Christoffer Fasth. Michael Johanson kunde också fått straff en stund senare, domaren valde dock att fria. Det blir lätt så när man springer runt och trillar över hela planen, då blåser domaren till slut inte på de mer klara upphakningarna heller.

I andra halvlek tog GIF/VIF omedelbart kommandot och det var så när att bollen hamnade i nät efter en frispark. Ribban var dock ivägen. GIF/VIF fortsatte att trycka på. Avsluten var dock ofta plockmat för Fasth i BoIS-målet. BoIS stack upp allt mer sällan. GIF/VIF:s välförtjänta ledningsmål kom på straff. Michael Johansson föll åter igen lätt. Domaren kunde dock inte låta bli att blåsa och även jag hade nog satt pipan till mun, även om det såg lite billigt ut. Dessutom onödigt då bollen var på väg ut över kortlinjen då Fasth fick kontakt med Johansson. Straffen satte Johansson själv kyligt dit, 1-0. GIF/VIF fortsatte att vara det bättre laget. BoIS fösökte med att flytta fram folk, men hade problem i motvinden. Inget genidrag att sätta upp kreatören Anders Gustafsson bredvid Leandersson i kedjan. Nu fanns ingen kvar på mitten som kunde hålla i och leverera bollarna.

2-0 satte Michael Johansson dit, vackert framspelad av unge Fabian Andersson. Efter det hade även Kewin Hanssen ett utmärkt läge efter fint spel. Några fler mål blev det dock inte. Rättvis GIF/VIF-seger till slut. Man lyckades freda sitt mål under den jobbiga första halvleken då BoIS tryckte på med sin tyngd i medvinden. I andra halvlek tog man över helt och gjorde också de två målen som krävdes för seger. Efter 2-0-målet såg man hur nervknutarna släppte för GIF/VIF:arna och man kunde spela ut under några minuter. Bäst i GIF/VIF var mitbacken Simon Nilsson. Väldigt stark i defensiven och dessutom delaktig offensivt. Även tvåmålsskytten Michael Johansson var duktig. En skön spelare att ha med sig för det unga laget. Rutinerad och lugn med bollen. Minus för de lätta fallen. Men det är inget nytt.

I BoIS var Jim Leandersson bra i första halvlek, i andra fick han inte mycket att jobba med. Erik Lindberg står alltid för stabila insatser på mitten. Det kan bara konstateras att BoIS troligen inte har bredden som krävs för att kunna konkurrera med K/HFF och GIF/VIF längst uppe i tabellen. Idag saknde BoIS tre av sina främsta i Martin Brunbäck, Oscar Andersson och Andreas Johansson. När man då i andra halvlek tvingades till flera byten i sommarvärmen hände inte mycket. GIF/VIF å sin sida kunde slänga in nya aktörer på plan som både tillförde energi och kvalitet. T ex ständigt löpande Timmy Johansson och tekniske Fabian Andersson. 

SIF-FF Serbiska 2-0 (0-0)
Målskyttar SIF: Alexander Knudsen, Pontus Johansson

Äntligen kom första poängen och första trepoängaren för SIF. Något oväntad seger då Serbiska innan matchen vunnit sina matcher i serien. Målen kom i den 65:e respektive 75:e minuten. Serbiska saknade sina anfallsess Göran Medjed och Slavica Stijepic.

//P.

Kommentarer
Postat av: Lidhult

Lidhult plockade hem en viktig trepoängare borta mot Oskarström. Kampen omtoppen fortsätter...

2011-05-07 @ 18:24:23
Postat av: Gais

Dålig plan i vapnö? Några av oss gaisare var där och kikade och planen var ruskigt fin!!Avdelning dåliga ursäkter?

2011-05-07 @ 21:00:12
Postat av: Gattuso

Jämför man med Gullevi ser klart Vapnö IP ut som Emirates Stadium... Men går du in på BKW:s hemsida så ser du snabbt att Laholmslaget inte skyller förlusten på underlaget. Allt e inte guld som glimmar, planen må se grön ut på ytan, men under... Ett hoppigt underlag gynnar inte ett spelskickligt lag. Är man inte beredd att kämpa för poängen kan det ändå quetta då motivation i regel slår klass.

2011-05-08 @ 03:43:41
Postat av: Feminix

Mystisk fotbollsbild. Vem kan förklara varför dessa killar står som de gör? När togs originalbilden? Väskorna är ju ditsatta av Carl Baldwin? Argentina tragedy? Bilden med väskorna var på Daily Mirrors omslag. Men varför löjlar sig killarna? Se bilderna på Gassegoner!http://gassegoner.blogspot.com/2011/05/fotbollshumor.html

Postat av: Gais

** Saxat från BKWs hemsida**"Planen var som planer är vid denna årstiden och det gynnar en annan fotboll än den Walldia idkar."Jaså du "Gattuso", vadan finner man på BKWs hemsida om inte detta intressanta citat! Låter lite sisådär rakt emot vad du hittar på.

2011-05-08 @ 14:24:08
Postat av: Abate

Walldia skyller inte förlusten på underlaget:"1-2 borta mot Vapnö. En riktigt usel insats av Walldia... [...] Fighteranda var något Walldia stundtals var i total avsaknad av... [...] ...till syvende och sist är fotboll en lagsport där alla måste ta på sig blåstället när inte spelet funkar som man tänkt sig."

2011-05-08 @ 15:10:19
Postat av: GAIS

Delvis fel av mig, EN av ursäkterna! Inget fel i det iofs, finns alltid massa om, men och ifall efter matcher, även efter våra.Översättningen av ovanstående citat lyder ungefär så här."hade planen varit bättre hade vi kunnat spela den Barca fotboll vi normalt sett spelar men idag rullade inte bollen som man vill och då gynnar det Vapnö eftersom tjongar och det gör inte vi"Så ja, du rättar mig delvis =)

2011-05-09 @ 14:44:19
Postat av: Pettan

Patetisk du är "GAIS"

2011-05-09 @ 19:03:38
Postat av: Gais

Alla har rätt till sin åsikt pettan, men vore intressant att höra vad du baserar ditt uttalande på! :)

2011-05-09 @ 23:04:43
Postat av: Admin

"Grisaknoens" kommentar har tagits bort och anmälts av administratören på grund av stötande ordval.

2011-05-10 @ 20:51:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0