Resultat fredag

Fyran:

RGIF-Harplinge IF 1-2 (1-1)
Målskytt RGIF: Atef Abou-Shakra

Tung förlust för Giffen. Harplinge tog ledningen med 1-0 innan Abou-Shakra kvitterade innan paus. Matchen var jämn och ett oavgjort slutresultat hade inte varit orättvist. Harplinge fick dock en straff mot slutet, denna missade man i förstaläget då domaren ansåg att folk varit inne för tidigt i straffområdet. Andra gången satt straffen hårt i nättaket. Tungt för RGIF som skrivet. Men man är med i matcherna och kan skaka om alla lag om man gör sitt yttersta.

BKW-Unnaryds GoIF 1-0 (0-0)
Målskytt BKW: Johan Green

Ett revanschsuget BKW tog en rättvis vinst mot Unnaryd. Smålänningarnas duktige smålvakt, den spelande tränaren Andreas Enggren räddade sitt lag vid flera tillfällen och såg till att BKW inte kunde avgöra förrän mot slutet av matchen. Segern kunde varit större för BKW:s del.

LTIK-Oskarströms IS 0-2 (0-2)

En irriterande, men inte särskilt tung förlust. Matchen började i ett lågt tempo, båda lagen idkade dock ett fint passningsspel och det var småtrevligt att titta på från sidan. Inga tydliga målchanser skapades. Bara ett par halvchanser som aldrig var riktigt nära. Den första chansen skapade OIS efter dryga kvarten spelad. På en omställning frispelades en bortaforward, som dock stressades till ett dåligt avslut. Med lite mer än 20 minuter spelade fick OIS hörna, sedan Jonas Nilsson i LTIK:s mål fått rädda utöver kortlinjen, efter riktigt lamt försvarsspel från flera offensiva aktörer, som inte alls följde med bortalagets löpningar. På hörnan fick OIS lagkapten och störste spelare stå omarkerad och via Patrik Åkesson nicka in 1-0. Frustrerande dåligt försvarsspel i flera sekvenser på raken från LTIK:s sida. Efter OIS ledningsmål fick LTIK en utmärkt chans att utjämna, Simon Vedins avslut på Jacob Björks hörna fick dock inte riktigt den där farten och målvakten kunde avvärja.

Runt minut 35 fick OIS på nytt hörna. Nu slog man en riktigt fin boll på bakre stolpen där en forward elegant kunde nicka in 2-0 till sitt lag. Ett snyggt mål. Naturligtvis inte okej av LTIK att släppa in två mål efter hörnor. OIS är starka på fasta, men jag vet inte hur länge sedan det var LTIK släppte in nåt mål på hörna. Det skedde inte under fjolåret. LTIK:arna verkade lite tagna efter 0-2, men man lyckades hålla ut resterande tid fram till paus. Taktiska förändringar i halvtid, plus påminnelse kring att LTIK är starka i andra. Den andra halvleken blev också bättre än första från hemmalagets sida. Den första halvleken var på intet sätt dålig spelmässigt, men ett par misstag och lite lathet straffade LTIK hårt. Dessutom var det för mycket avgörande passningar framåt. I andra etablerade LTIK ett visst tryck mot OIS, som dock oftast försvarade sig med den äran och dessutom slog om och skapade chanser för att stänga matchen.

LTIK borde gjort mål då Henrik Olsson ur misstänkt offsideposition kom fri mot OIS mål, avslutet gick dock strax utanför. Simon Vedin hade också en räd, som mycket väl kunde resulterat och Tobias Ewertsson hade ett inspel nära mål som kunde hamnat i nät. LTIK hade även ett par lägen där bollen i övertag kastades bort. Tiden gick fort mot slutet. OIS är ett rutinerat lag, som såg till att tiden försvann vid diverse spelavbrott. Nog borde domaren Josip Tukaric visat kortet någon gång för att få fart på de rutinerade sniglarna i bortalaget. LTIK borde fått straff med fem minuter kvar. Domaren lyckades dock missa den solklara handsen och bad också om ursäkt för det efter matchen (domarkontrollant på plats som såg situatioen).

Som skrivet en irriterande, men inte särskilt tung förlust. Eftersom att LTIK låg under med 2-0 så länge och inte fick det där viktiga 1-2-målet som ger känning kändes OIS vinst till slut logisk. Men fortfarande lite snöplig då målen som släpps in är billiga, samtidigt spelade LTIK hygglig fotboll stundtals och visst borde det blivit nätrassel på någon av de chanser som skapades och då hade det blivit en annan matchbild. Mål är dock ett problem för tillfället. 180 minuter utan strut nu. Förhoppningsvis lossnar det mot Vapnö om en vecka. LTIK har fina minnen från Vapnö IP då det var där laget säkrade division fem-platsen i den sista omgången 2009. Nu blir det återbesök för första gången sedan dess. De främsta aktörerna i LTIK i matchen mot OIS var innermittfältaren Kjetil Hagen och mittbacken Håkan Karlsson. OIS är ett stabilt lag, som spelar en enkel och vägvinnande fotboll. Laget kommer att vara med om seriesegern säsongen ut. Just nu är man i topp.

Simlångsdalens IF-KIK 1-1 (1-1)
Målskytt KIK: Pelle Svensson

En jämn match med mycket kamp som kunde slutat hur som helst.

VBoIS-Haverdals IF 5-0 (4-0)
Målskyttar VBoIS: Anders Gustavsson 2, Jim Leandersson 2, Jakob Eriksson

Inget snack om saken. BoIS tog som väntat en klar seger mot Haverdal. Redan efter 25 minuters spel ledde man med 4-0. Coach Leandersson, som själv blev tvåmålsskytt, berömde efter matchen avbytarna, som kom in och gjorde ett gott jobb, samt målvakten Christoffer Fasth för stabilt spel.

YBK-SIF 0-5 (0-2)
Målskyttar SIF: Alexander Knudsen 2, Pontus Johansson 2, Oscar Andersson

Klar SIF seger. Det har lossnat för de gröna verkar det som, 7-0 på de två senaste matcherna. Nog hade man hoppats på lite hårdare motstånd från YBK, som ju gjorde de "förlösande" målen i förra omgången, trodde man.