Inför helgen

Träningsmatcher:

Fredag:

Markaryds IF B-LTIK kl 19:00, Hinneryds IP

Lite tuffare match för LTIK denna gång. Svårt att veta kvalitén på ett B-lag. Det vi vet är att MIF:s A-lag spelar i trean och att avbytarna från söndagens A-lagsmatch ska vara med mot LTIK. Seniortruppen består av 24 man där bl a föredetta K/HFF:aren Patrik Bengtsson känns igen. Rimligen lär det vara ett vältränat gäng och ett riktigt hyfsat lag LTIK ställs mot. Det sistnämnda laget är i stort sätt ordinarie. Att ett par, tre tilltänkta A-lagsspelare saknas vid den här tidpunkten på säsongen är något man får räkna med (vare sig man gillar det eller ej).

Lördag:

RGIF-Gullbrandstorps AIS kl 11:00, Björkvallens grus

RGIF har haft en hel del spelare borta under försäsongen och på det viset fortsätter det även över lördagens match. Ordinarie mittbackslåset Patrik Philipsson och Jens Strömberg gör dock första matchen ihop för säsongen. Dessutom debuterar Niklas "Nilo" Nilsson mellan stolparna. Pelle Pettersson har vaktat målet de två inledande träningsmatcherna och har gjort det bra. RGIF har det välbeställt på målvaktsfronten i år och det är väl inte omöjligt att det blir LTIK-modellen från fjolåret där Jonas Nilsson och Jonas Wallin stod varannan match. Fördelaktigt för att hålla två jämna och duktiga målvakter igång och på bra humör (med förutsättningen att båda är med på det). Bland de som saknas märks bl a Sonny Nilsson, Visar Demaj och Johan Nilsson. Nyförvärven Dino Karupovic och Mathieu Kerleroux saknas även de. Dino sträckte baksidan i den senaste matchen och det franska nyförvärvet Kerleroux har sedan tidigare varit borta pga en ömande framsida (rehabtränar dock flitigt på Giffens gym inför ett snart tillfrisknande vilket kommer att innebära debut i RGIF-tröjan). Motståndet GAIS är av intresse för Laholmslagen i femman då Halmstadlaget håller till i denna serie, precis som ifjol. Förra året blandades och gavs det en hel del. GAIS kunde vinna mot vilket lag som och förlora mot vilket som. Stabiliteten i år kommer troligen att vara bättre då truppen i stort sätt är intakt medan två kompetenta försvarsförvärv från IF Centern anslutit i form av Robert Syrén och Oscar Björk.

BKW-LFK U kl 11:00, Veingegrusplan

På BKW:s hemsida står det att det är B-laget BKW ställer upp med. Tittar man på laguttagningen är det dock ett A-lag då samtliga de främsta spelarna som är tillgängliga finns med i truppen. Far och son korv saknas fortsatt, liksom ytterligare något högaktuellt A-lagsnamn. I och med denna A-trupp blir BKW favoriter i matchen. LFK U spelar innan LFK A, vilket betyder att troligen inga spelare från klubbens A-trupp kommer att förstärka upp. Man visade dock mot Kurdiska att A-lagsförstärkningar inte alls är nödvändigt trots seniormotstånd. Nu var Kurdiska ingen värdemätare, men LFK-ungdomarna gjorde det ändå bra. Normalt sätt ska BKW vinna med ett par bollar. Men LFK:arna är energiska och vältränade, så de kan komma att bjuda upp till bra kamp.

Getinge IF-SIF kl 12:00, Getingeskolans grusplan

Getinge är en av förhandsfavoriterna till att ta hem den mellersta sexan, där man ifjol var ett topplag. Laget har fått vassa nyförvärv i form av föredetta Trönninge IF-spelarna Markus Hulander (spelande tränare) och Daniel Pålsson. SIF:s nye tränare Jonas Klippfors är nogrann med att de som tränar mest är de som spelar. Det gör att SIF kanske för tillfället inte ställer upp med det allra mest kompetenta laget man egentligen har att tillgå. Samtidigt kommer strategin att vara vinnande på sikt. Är SIF inte bättre än vad föra helgens match visade så vinner Getinge med ett par, tre bollar.

KIK-Kurdiska IF kl 13:00, Björkvallens grus

KIK har hela truppen att tillgå, så när som på Simon Silvandersson, som alltjämt saknas. Detta gör att man kommer att möta två A-lag under helgen. IF Kurdiska A med A-laget och IS Örnia A med B-laget. Om vi i förstahand håller oss till A-lagsmatchen torde Kurdiska bli en ganska så enkel uppgift för KIK om Halmstadlaget konserverat förra helgens mediokra form. Det är dock troligen revanschsugna Kurder som KIK ställs mot. De vill säkert visa att de inte alls är så dåliga som föra helgens match visade. KIK trots allt favoriter.

K/HFF-SBK kl 13:00, Kornhult IP:s grus

Helgens enda derby då de blivande seriekonkurrenterna ställs mot varandra redan nu. Försäsongen har sett hygglig ut så här långt för SBK:s del. Man har haft ganska så välbesökta träningar och matchen mot GIF/VIF förra helgen var ok (förlust 0-1). K/HFF ser spännande ut då man värvat flera okända nyförvärv från smålandshållet. Flera av dem återfinns i A-laget och jag har en känsla av att 2011 års K/HFF kan bli ganska så vassa i sexan, trots tunga spelarförluster. Förra helgens match mot KIK var en jämn historia som rättvist slutade 2-2. K/HFF blir favoriter mot SBK.

Båstads GIF-GIF/VIF kl 13:00, Drivans grusplan i Båstad

GIF/VIF kan ställa upp med i stort sätt samma trupp som förra helgen. Föreningens duktiga -95:or är dock upptagna med spel i Oskarströmscupen. Båstad har lämnat fusionen Torekov/Båstad bakom sig och nu står båda föreningarna på egna ben igen. Sammanslagningen åkte ur skånefemman förra säsongen och står nu också utan tränare sedan Jonas Axeldahl mitt under försäsongen valt att hoppa på som tränare för HBK J. Tufft för BGIF. Borde inte HBK löst den tränarposten lite tidigare? Förra årets sommarträningsmatch mellan GIF/VIF och Båstad blev en jämn historia. Det blir det troligen även denna gång.

HIS-Simlångsdalens IF kl 13:00, Hasslövs IP

Det nyblivna division fem-laget Dalen vann stort och lätt mot IS Örnia i sin senaste träningmatch medan HIS förlorade med uddamålet mot Hjärnarp. Vet som vanligt väldigt väldigt lite om HIS försäsong och deras övriga förehavanden. Får väl ringa Herr Frohm för info inom kort.

IS Halmia-LFK kl 14:00, Sannarps konstgräs

En riktig pärla till träningsmatch som man helst inte missar. Finns dock risk för att LFK kan få det riktigt tufft mot ISH, som förra veckan slog Markaryds IF med klara 5-0. Det krävs att LFK höjer sig ett par snäpp om det ska bli match av det och att man presterar på en nivå som man kanske inte normalt sätt gör om man ska klara rå på division två-laget, där profiler som Calle Genberg, Johan Mangfors och Patrik Redo återfinns.

VBoIS och YBK spelar inte i helgen.

//P.

Kommentarer
Postat av: Trogen

Matigt P! Hade glömt hur gött det är att läsa införinläggen.

2011-03-10 @ 23:15:06
Postat av: H

Återigen så kommer Walldia till match mot Laholms U-lag och påstår att dem har B-laget när enbart 2-3 spelare saknas från a-truppen. Är det för att man tycker det skulle vara pinsamt att förlora mot LFK-U med A-laget?

2011-03-10 @ 23:56:14
Postat av: Anonym

Skulle vilja se Walldias a lag.

Verkar värvat många när de ställer upp med ett sådant b lag.

2011-03-10 @ 23:57:31
Postat av: dddddddddddddd

walldia ställer upp med de som har varit och tränat!! det stårt där för när dom boka trodde dom på fler spelare sen så ska fler än va som står på hemsidan också va med så kommer ha många spelare med till matchen

2011-03-11 @ 00:47:40
Postat av: båstad

Rättelse:

Hugo Andersson är återigen tränare för Båstad Gif.2011-03-11 @ 08:46:10
Postat av: Jonathan

Var har du fått prinskorv från Plogen?

Jävla Emil..

2011-03-11 @ 09:03:38
Postat av: JE

Ska bli intressant att se Walldias ''B-lag'' mot LFKs U-lag!

2011-03-11 @ 09:29:41
Postat av: P

Får se hur det blir i framtiden. Pallar väl inte köra lika långa inför till varje helg. Det blir så att säga när andan faller på.Snyggt av BGIF att fixa ny tränare så snabbt. En inte alltid helt enkel uppgift så här mitt under försäsongen.Står inget om prinskorvar i det här inlägget Lill-Jonte. Dock skrev jag prinskorv efter att du dominerat en match i Vintercupen. Tyckte där att det var passande eftersom att far din har varit och är en så bra inomhusspelare. Arvtagare = prins. Har jag förövrigt kommit på helt själv! Hehehe

2011-03-11 @ 10:14:58
Postat av: Jonathan

Lite komiskt att Emil G kallar mig Prinskorv innan du la upp det inlägget haha!

2011-03-11 @ 10:47:52
Postat av: Tonne

Ähum KIK har inte alls hela truppen att tillgå, jag vet inte vart ni har fått det ifrån! Egna antagande?

2011-03-11 @ 12:21:11
Postat av: kalle

Rättelse!

KIK möter inte örnias A lag utan en blandning A-B då även örnia spelar två matcher i helgen.

2011-03-11 @ 12:49:18
Postat av: P

"Ja vi har alla utom Silvan hemma nu, så det blir bra med A-lagsmotstånd!"Skrev du ju i ett mess till mej Tiger!

2011-03-11 @ 13:03:38
Postat av: Anonym

HIS har spelat två träningsmatcher. En förlust på grus mot Hjärnarp 1-2, och en vinst 1-0 mot Grevie på konstgräset i Förslöv.

2011-03-11 @ 16:41:31
Postat av: Macke P

Ja liksom vi tar dom spelare som har varit och tränat, palla sånt folk som snackar om grejer som dom inte har någon aning om haha xD Våga skriva ert namn istället!

2011-03-11 @ 21:45:33
Postat av: Pelle

Båstads GIF klarade sig kvar i femman genom kvalspel.

2011-03-11 @ 23:56:49
Postat av: OG

G/Vs match mot Båstad inställd?

Spelas på Torsdag istället hörde jag!

2011-03-12 @ 07:31:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0