Inför helgen (Uppdaterad)

Träningsmatcher:

Lördag:

SIF-BKW kl 10:30, grus i Båstad

BKW ställer upp med en rekordstor trupp på hela 22 man till matchen (en 11:a till varje halvlek?). Division fem-laget blir stora favoriter till segern. SIF vill säkert göra en bättre insats än i matchen mot LTIK, då man inte fick till mycket spel. Tipset är att BKW vinner med några bollar.

HIS-SBK kl 13:00, Hasslövs IP (Flyttad till Veingegruset kl 09:00)

Två ganska jämna lag från samma serie möts. Spelet och resultatet blir en fingervisning kring vart man står gentemot förra säsongen. HIS har hittills mött, för många här ikring, okända skånelag, medan SBK förlorat mot GIF/VIF (1-0) och spelat oavgjort mot K/HFF (2-2).

VBoIS-Andersbergs IK kl 13:00, Våxtorps IP

Första matchen under försäsongen med känt motstånd för VBoIS. Andersberg har inte spelat match på ett par veckor, men får ändå ses som favoriter i och med serietillhörighet.

Förslövs IF-KIK kl 13:15, konstgräs i Förslöv

För tredje matchen i rad möter Förslöv motstånd från division fem södra i träningsmatcherna (förlust mot BKW 2-1 och vinst mot Trönninge IF 5-3). Intressant då det ger en fingervisning kring hur lagen står gentemot varandra och gentemot förra säsongen (även om lagen vid den här tidpunkten på året kan se väldigt olika ut).

Vapnö IF-K/HFF kl 14:00, grus i Söndrum

Två lag som i höst kan komma att slåss om seriesegern i division sex södra möts. Mycket intressant! Vapnö har sett starka ut så här långt under försäsongen. För det nya K/HFF har spelet fungerat ganska bra, resultaten har dock blivit oavgjorda (2-2 mot KIK och samma resultat mot SBK).

Skånes Fagerhult IF-YBK kl 14:00, grus i Skånes Fagerhult (Inställd)

Det nya YBK under den spelande tränaren Tomas Karlsson gör årsdebut. Skånes Fagerhult är ett lag man ska klara av att spela jämnt mot tycker jag. YBK har inte varit under 12 man på träningarna och på det sista passet innan matchen var man 16 stycken. 17 spelare är uttagna till matchen (truppen finns på YBK:s hemsida, som är länkad från bloggen).

Söndag:

GIF/VIF-LTIK kl 11:00, grus i Veinge

Derbymatch mellan grann- och samarbetesföreningarna. Inte lika hett som förra året då lagen låg i samma serie, men ändå ett intressant möte. Förra året vann LTIK två matcher lagen emellan och GIF/VIF en. LTIK blir favoriter i söndagens match, men båda lagen kommer troligen att fokusera mer på spelet än resultatet.

Skrea IF-LFK kl 16:30, konstgräs på Falkenbergs IP

Nu är det dags för LFK:s första vinst. Det är rimligt att anta att den kommer mot Elitfyra-laget Skrea. Visar man upp samma agressivitet som mot Halmia borde det bli seger med ett par bollar. LFK får avvara mittbacken Kristian Åkesson, som råkade ut för en otäck hälskada (stämpling) under matchen mot Halmia. Krille blir troligen borta i upp till tre veckor. Lite trist eftersom att det sett väldigt stabilt ut med Krille och Mattias Bengtsson på mittbacken så här långt.

RGIF har träningsläger på hemmaplan i helgen och matchar inte.

//P.

PS. Lite mer info kring matcherna kommer sent ikväll. DS.

Kommentarer
Postat av: Anonym

Den viktigaste och mest intressanta matchen som intresserar flest läsare har du missat...

Lördag 10.30 Falkenbergs IP Skrea B- LFK U

2011-03-17 @ 23:20:40
Postat av: !!

Inte av intresse överhuvudtaget, egentligen vill man inte läsa om pojk och ungdomslag utan bara om seniorlag. att det stått något om LFK U beror på den diskution som det har startat bara för att dom tydligen inte håller den klass som behövs för att klara av klass 1

2011-03-18 @ 08:50:46
Postat av: P

Att LFK U kommer att få det svårt i Klass1 har säkert både spelare och ledare i laget räknat med sedan tidigare. Det troliga är att Klass2 varit mer lagom. Men man får tyvärr inte välja fritt. I LFK är man ändå positiva kring detta nya U-lag. En stor fördel är att man nu kommer att få ihop lag till varje match i Klass 1 utan att behöva köra ihopplock. Det finns 20 hungriga killar som tränar tre pass i veckan för få vara med och spela match. Förra året hände det inte alltför sällan att spelare från A-truppen kände efter lite grand när det var längre bortaresor och dylikt. För A-truppens spelare var det kanske inte så attraktivt att spela i B-laget. U-truppens spelare kommer att göra allt för att få plats i matchtruppen... Även om det kan bli många förluster under året kan det ändå bli en nyttig erfarenhet och ett vunnet år om laget verkligen försöker att spela boll. Jag vill betona att laget inte är dåligt – det är helt enkelt för ungt. Det finns flera duktiga killar i U-laget som mycket väl kan bli fullfjädrade division tre- och två-spelare en dag. På sikt behöver LFK de här spelarna då man inte kommer att ha råd att värva.Att LFK U blivit en snackis på bloggen beror troligen på att man jämför laget i kapacitet och styrka med lag som BKW, KIK och LTIK (tre relativt jämnstarka lag som ifjol hamnade på den övre halvan i femman). Där är LFK U inte... än. De tre nämnda lagen är jämnbördiga med ett bra LFK B. Om det är ett PR-trick från någon i U-laget eller bara en retsticka som gör jämförelserna låter jag vara osagt. Lyckats skapa drag kring ett lag som egentligen skulle vara ganska anonymt har man lyckats med i varjefall.

2011-03-18 @ 16:21:03
Postat av: Anonym

Ysbys match inställd pga snön

2011-03-18 @ 18:38:22
Postat av: Anonym

Hasslöv - SBK flyttad till Veinge grus kl 9

2011-03-18 @ 19:56:37
Postat av: Hasslöv!!

Okända skånelag? Grevie-Hasslöv 0-1 på konastgräs i Förslöv

2011-03-18 @ 20:33:56
Postat av: Anonym

Ja, okänt skånelag... Nån som vet nåt om Grevie? Jag fick googla... Tydligen spelar Grevie i skånefemman. Bra gjort av HIS! BKW ska ha dubbelmöte mot klubben senare.

2011-03-18 @ 22:03:39
Postat av: Andersbergs ledare

Andersberg har spelat 3 träningsmatcher:Andersberg-Simlångsdalen 11-3,Örnia-Andersberg 0-7 och Haverdal-Andersberg 0-5.

2011-03-18 @ 22:27:33

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0