Målskyttar LTIK: Conny Strömberg, Mattias Olofsson (straff)

Conny Strömberg (ut 75), Håkan Karlsson, Patrik Åkesson, Oscar Gustafsson,
Jacob Björk (ut 45, in 65), Hisham Gassim (ut 30), Simon Vedin (ut 45, in 65), Jacob Carlmalm (ut 30, in 75),
Henrik Olsson (ut 65), Emil Olsson (K) (ut 65)

Mattias Olofsson (in 30), Mattias Johansson (in 30), Fredrik Marinovic (in 45), Fredrik Wersch (in 45)

Jonas Wallin och Tom Hjälmefjord tvingades lämna återbud till matchen pga sjukdom.

LTIK och Markaryds IF spelade oavgjort på Hinneryds riktigt hyfsade kontgräsbana. Det hade kommit en del snö, så planskötarna hade fått ploga två gånger om under dagen. LTIK inledde matchen bäst och redan efter någon minut var det inte långt ifrån att Conny Strömberg kunde stöta in 1-0 till LTIK från nära håll efter inlägg från vänster. Efterhand tog Markaryd över tillställningen och det började se förvirrat ut i LTIK-ledet. MIF:arna var kvicka och tekniska, dessutom satte de hård press på LTIK:s bollförare. LTK:arna tog lite för lång tid på sig med bollen och fick hasta iväg mycket uppspel och passningar.

Försvaret fungerade ganska dåligt och mittfältet hittade inte rätt. Trots att LTIK:s spel fungerade dåligt kunde man ändå skapa chanser då MIF:s försvarsspel, likt LTIK:s inte höll högsta klass. Bl a så nickade Simon Vedin tätt utanför efter ett inlägg från höger. MIF skulle straffa LTIK efter ca 20 minuters spel. LTIK:s försvar tog flera dåliga beslut på rad, en MIF-spelare fick bollen strax utanför straffområdet till vänster och stegade mot LTIK-försvararen innan han drog till bollen som for upp i nätmaskorna. Otagbart för LTIK:s målvakt Jonas Nilsson. Ett klassavslut. Efter ca 30 minuters spel gjorde LTIK en del förändringar som föll väl ut och spelet jämnades ut något. När halvtidsvilan kom kunde det dock konstateras att första halvlek helt klart gått i MIF:s favör. I paus gjorde LTIK ytterligare förändringar, både taktiskt och positionsmässigt.

Under den andra halvleken kunde LTIK ta över allt mer medan klockan tickade upp mot 90 minuter. Både försvarsspel och anfallsspel fungerade klart bättre än i första. Den rättvisa utjämningen fram till 1-1 kom efter ca 70 minuters spel. Patrik Åkesson nickade en hörnspark mot mål, på returen kunde sedan Conny Strömberg dunka upp bollen i nättaket. Nu gick LTIK för vinst. Simon Vedin var nära ett par gånger om på skott och Oscar Gustafsson gjorde ett fint upplopp som mycket väl kunde givit utdelning. I övrigt flera halvchanser till LTIK efter inlägg. MIF skapade inget av värde i andra halvlek fram till den 80:e minuten. LTIK agerade passivt vid en MIF-hörna. En MIF:are fick oatackerad måtta skott strax utanför straffområdet centralt i banan. Avslutet var distinkt och 2-1 till MIF ett faktum. Inte särskilt logiskt med tanke på matchbilden i andra halvlek.

LTIK skulle dock åter utjämna. Siimon Vedin gjorde en fin aktion då han körde tre man innan han väggade med Fredrik Marinovic, som läckert klackade fram bollen till Vedin, som blev helt ren framför mål. En MIF-försvarare vräkte då omkull Vedin och domaren kunde inte göra något annat än att blåsa straff. Straffen satte Mattias Olofsson som vanligt dit fram till 2-2. Fem minuter senare blåste domaren av matchen utan att något ytterligare av vikt hände. 2-2 får anses vara ett rättvist resultat, som troligen båda lagen är ganska nöjda med (även om resultatet inte är det primära i träningsmatcher). MIF var bättre i första halvlek och LTIK i andra. Det var helt klart ett bra lag som LTIK ställdes mot.

MIF B är ett bollskickligt gäng med många speediga spelare. LTIK fick under matchen utnyttja sin fysiska styrka. Att LTIK kunde ta över matchen i andra halvlek är ett kvitto på att laget är på rätt väg konditionsmässigt. Samtliga LTIK:are får klart godkänt för insatsen i matchen. Extra plus till Conny Strömberg, som var stabil och löpvillig på högerbacken och till inhoppande Mattias Johansson, som ersatte skadade Hisham Gassim på innermittfältet efter 30 minuters spel, bra positions- och passningsspel. Oscar Gustafsson gjorde också en bra match, framförallt defensivt. Framåt kretsade mycket kring Simon Vedins flinka fötter. Inhoppande och debuterande Fredrik Marinovic gjorde dessutom ett inhopp som lovar mer. I MIF kändes K/HFF-profilen och Sjöalttränaren Morgan Karlsson igen bland ledarstaben. På planen återfanns ex-K/HFF:arna Patrik Bengtsson och Roy Karlsson i MIF. Båda stod för stabila insatser på mittbacken respektive vänsterbacken.