Kort halvtidssummering

Bäst och sämst efter vårsäsongen.

1. Ränneslövs GIF

Största positiva överaskningen i år. Egentligen är det otroligt att man kan vara med i toppen av fyran med tanke på de spelarförluster man gjorde inför säsongen. Den stabila centrallinjen är nyckeln till framgången.

2. BK Walldia

Ny tränare och nästan ett helt nytt lag. Ändå hänger man på toppen i femman som nykomlingar. Emil Gustafsson och Johan Agnvall har varit förvånansvärt dominerande och Johan Green har varit precis så bra som han kan vara.

3. Laholms FK

Det var nog många som var skeptiska till LFK inför årets säsong. Laget har dock spelat bra fotboll och man har häng på toppen inför hösten. Jonatan Jacobsson och Mats Lindström, som båda ifjol spelade i femman, har i allra högsta grad bidragit genom konstant jämna och höga prestationer.

4. L:a Tjärby IK

Var ifjol på vippen att trilla ur serien. Ligger nu på tredjeplats i femman, på samma poäng som tvåan, med en match mindre spelad än övriga topplag. Dessutom blev man första lag att besegra serieledarna IF Centern. Den förbättrade fysiken (Krille, Packi, Pontus Bertilsson) och att målen är fördelade över många spelare är anledningen till framgången.

5. Knäreds IK

Har motsvarat förväntningarna och ligger femma i femman. Trots allt imponerande eftersom att man nu spelar utan, de under de senaste säsongerna så dominerande, Peter/Jonte. Att Joel Åkesson lyft ytterligare är en bidragande orsak till varför laget ändå hänger med. Men just laget är nyckeln i det här fallet.

6. Skogaby BK

Har tagit många oväntade skalper i sexan och man ligger ungefär där man kunde förvänta sig att de skulle ligga. Femma. Är inne i en generationsväxling. Bara det är häftigt med SBK.

7. Hasslövs IS

Den ständiga jumbon har överaskat med bra fotboll och en stabil mittplacering i sexan. Rutinerade tränaren Kalle Frohm har något kul på gång med unga HIS.

8. Våxtorps BoIS

Ungefär här börjar besvikelserna. Vilket man ändå får säga att BoIS är så här långt. Jag trodde absolut på en topplacering för laget. Tittar man på spelarmaterialet borde BoIS vara med bland de främsta i sexan. Kanske kan man blanda sig i toppstriden under hösten. Men då krävs en annan jämnhet.

9. Kornhult/Hishult FF

Har tappat många bra spelare sedan förra säsongen. Började säsongen svagt, men det har blivit bättre efterhand. Man har en stabil startelva, men absolut inte råd med skador på nyckelspelare. Har haft lite otur med några tunga och onödiga poängtapp som följd. Nedflyttningsplatsen som man nu ligger på är knappast godkänd. Man har dock möjligheter att klättra under hösten. Klarar man kontraktet har man gjort en klart godkänd säsong. Det var också målet innan säsongen.

10. Genevad/Veinge IF

Har tagit på tok för lite poäng för att komma undan med godkänt betyg efter vårsäsongen. Det unga laget har dock kämpat och spelat bra i många matcher. GIF/VIF är utan tvekan den förening som det ser ljusast ut för inför framtiden. Men just nu blir betyget U.

11. Skottorps IF

Se tabellen. Kommentar överflödig.

12. Ysby BK

Se ovan.

Totalt sätt mer positivt än negativt. Kan LFK vara med och slåss om en plats i tvåan, Giffen stanna kvar i fyran, ytterligare ett Laholmslag gå upp till samma serie, ett eller två av de tre sista Laholmslagen hänga kvar i femman och BoIS blanda sig i toppstriden av sexan så hade det varit kanon. Man kan ju i varje fall få hoppas inför hösten.

//P. 

Kommentarer
Postat av: Anonym

Ysby hadde man på känn att dom skulle ligga i botten av sin serie, men att Skottorps skulle vara så dåliga trodde inte jag. Klart man har tappat viktiga spelare och andra har inte visat så mycket. Att tränar veljer att sluta mitt i sesongen är ju okså ett tecken på att det inet står bra till i kluben.

2010-07-14 @ 13:44:17
Postat av: Anonym

Absolut inget fel på SIF. Det enda som saknas är lite mer folk på träningarna och det börjar bli bättre och bättre. Tror själv på att det kommer att vända nu för SIF´s del. Ny tändning nu efter uppehållet och bara det fortsätter med så mycket folk på träningarna som det har varit i slutet nu innan uppehållet. Så kommer SIF kämpa sig vidare i 5an och börja slåss om poängen på allvar. Så vad det nu är du menar inte står bra till i klubben förstår inte jag. Om du menar med tagit för lite poäng kan jag vara villig att hålla med dig. Annars är det altid lika trevligt och spela Fotboll i Skottorp.

2010-07-14 @ 17:49:30
Postat av: Paje

Walldia där uppe?

2010-07-14 @ 23:43:49
Postat av: Anonym

Walldia kommer att dala. Ungdomen och orutinen kommer att göra sitt. Bra lag men saknar några ruttinerade som kan hålla ihop laget.

2010-07-15 @ 14:12:03
Postat av: Haha

Varför skulle walldias ungdomar inte kunna hålla samma nivå på hösten som våren?

2010-07-15 @ 14:58:39
Postat av: Anonym

Just för att de är unga och saknar rutin. De är duktiga inget snack om det men de har endast "gamlingen" Jonte och det kommer att synas. De saknar rutinen och det börjas redan synas på deras ojämna uppträdande. För att inte prata om lagets alla varningar.

2010-07-15 @ 18:38:14
Postat av: Emil

Intressant. själv tror jag att skottorp vaknar försent. Får problem spelar nog tyvärr i 6:an nästa år. Att nägot är på tok i klubben må vara möjligt med tanke på vilken ungdoms verksamhet de ändå besitter. På tal om walldia tror jag att de kommer att kämpa på den övre halvan. Har ett otroligt bra lag men kan vara så att allt för ny "start" elva inför säsongen kan bli deras fall. Dock kan det, de får behölla spelarna till nästa säsong bli en framskjuten plaserring i femma. Det stora frågetecknet är i khff, skulle inte de gå rakt igenom femman? de sattsa så hårt men föll så tungt. Har några riktiga talanger på gång men frågan är hur länge de får behålla dem.... ser fram emot en hett höst

2010-07-15 @ 22:48:41
Postat av: Haha

Så om man ska göra bra ifrån sig på hösten måste man ha rutin? På våren kan man bara springa igenom eller?

2010-07-15 @ 23:43:23
Postat av: NR 11

Baggen har rutin han:::

2010-07-17 @ 21:10:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0