KHFF förlorade

KHFF-Tröninge IF 0-4 (0-1)
Målskyttar TIF: Andreas Plate 3, Calle Stenberg

KHFF var bra med i matchen spelmässigt. TIF började dock lite bättre och kunde ta ledningen redan efter sju minuter genom Andreas Plate. KHFF kom in i det bättre eftersom och skapade ett par halvchanser, så gjorde dock även TIF. Innan paus hände en omdiskuterad grej. Roy Karlsson och TIFs målvakt hamnade i en duell vid straffområdesgränsen. TIFs målvakt tog bollen med  händerna och fortsatte med kulan i nävarna ut ur straffområdet, innan han släppte den i panik. KHFF fick bara frispark. För mig är detta solklar utvisning, hade målvakten inte tagit med händer hade Karlsson troligen fått en målchans där. I andra halvlek gjorde TIF 2-0 tidigt, återigen var det Plate som gjorde det, nu framspelad av Markus Hulander efter en omställning på en KHFF-hörna.

Vid läge 0-2 åkte KHFFs lagkapten Mattias Nätterqvist ut. Nättan gav igen på TIFare som gjort en ful grej, domaren såg Nättans tilltag, men inte TIFarens och gav därför den förstnämnde gult kort. Sedan snackade sig Nättan till ett andra gult också. Lite onödigt då KHFF i allra högsta grad var med i matchen. Nåväl, KHFF höjde sig efter utvisningen och man hade en bra period med fina lägen för Henrik Fridberg, men också för Ola Jönsson, vars frispark nickades bort på mållinjen av en TIFare. Då kom kallduschen, på TIFs första anfall på säkert tio minuter kunde man göra 3-0 och avgöra matchen. Calle Stenberg tog sig fram längs högerkanten och spelade in bollen till Andreas Plate, som kunde göra sitt och TIFs tredje mål. Mot slutet kunde TIF även göra 4-0. Nu var det omvända roller. Plate till Stenberg, som "konstsparkade" in bollen i mål.

KHFF gjorde en bra kämpainsats, TIFs seger var dock rättvis, om än lite stor. Vem vet vad som hänt om TIFs målvakt blivit utvisad vid 0-1? Man kan dock inte låta bli att imponeras över TIFs och framförallt Plates effektivitet. Vilken målskytt! Nu har han gjort 15 mål i serien (tre fler än Johan Green, som kan komma ikapp efter fredagens match). Plate och Stenberg är ett vasst radarpar där framme för TIFs del. I KHFF föll ingen ur ramen, extra plus går i vanlig ordning till Patrik Bengtsson i mittförsvaret. Den mannen går med sin snabbhet och brytsäkerhet från klarhet till klarhet. Nu väntar sommarvila för KHFF. Man får ladda batterierna inför hösten. Den kan bli skoj för KHFF. Laget är absolut  bättre än vad tabelläget visar och nu på slutet har man visat det rent spelmässigt i matcherna. Med lite flyt och mycket hårt jobb kommer KHFF att resa sig ur askan och rädda kontraktet under höstsäsongen.