Resultat onsdag

SIF-HÅFF 2-3 (0-3)
Målskyttar SIF: Besnik Mazreku, Pontus Johansson

SIF kunde mycket väl tagit poäng i den här matchen med tanke på hur mycket chanser man skapade.

KIK-Andersbergs IK 2-0 (0-0)
Målskyttar KIK: Joel Åkesson, Simon Gunnarson

Första halvlek gick helt klart på poäng till AIK. Bortalaget skapade en hel del klara målchanser som borde resulterat i någon nätkänning varje fall. Stod inte Mikael Holvigsson i KIK-målet ivägen så träffade AIKarna ribban eller inte mål alls, trots fina lägen. KIK gjorde ingen bra första halvlek, varken bakåt eller framåt. Holken var den enda som kunde få godkänt då. Andra halvlek hann knappt börja innan det rasslade till i AIKs nät. Ola Möller kastade ett långt inkast, som skarvades vidare till Joel Åkesson, som säkert nickade in bollen i mål. Ett orättvist mål i det läget med tanke på hur det såg ut i första halvlek. Spelet jämnades ut betydligt mer i andra och det var chanser åt båda håll.

Efter 60 minuters spel borde en AIKare fått rött kort då han med kraft och raka armar puttade KIKs Pelle Svensson till marken efter en situation där KIK fått frispark i situationen innan. Har ingen aning om vad Pelle sagt eller gjort, spelar ingen roll heller eftersom att man i vilket fall inte beter sig som AIKaren gjorde där. Domare Kalle Mattsson nöjde sig dock med att få spelarna att ta i hand och med att ge AIKaren gult kort. Jag hade valt en annan färg. I övrigt kan dock tilläggas att Mattsson gjorde en bra insats med pipan. Det var stundtals lite hetsigt på plan, men Mattsson såg till att det oftast gick lugnt till, han var ofta välplacerad och gjorde inga större missar.

Åter till matchen. Frisparken som Pelle och KIK fick sig tilldömt slog Mattias Ragnarsson på ett utmärkt sätt till Simon Gunnarsson, som lika utmärkt nickade in bollen i mål fram till 2-0. Efter det andra KIK-målet flyttade AIK fram positionerna. KIK försvarade sig dock på ett bättre sätt än i första och kunde också giftigt slå om vid ett antal tillfällen. AIKs duktige målvakt kunde dock reda ut situationerna. KIKs målvakt, Holken, hade en del att göra även i andra och gjorde också det bra. Absolut matchens lirare i mina ögon, även om samtliga KIKare höjde sig i andra. Starkt av KIK att komma igen efter paus, när spelet låste sig lite grand plockade man istället fram ett annat vapen, mål på två fasta situationer. Nu hakar KIK på i toppen.