Resultat fredag

BKW-SIF 4-0 (1-0)
Målskyttar BKW: Johan Agnvall, Robert Andersson, Rasmus Larsson, Johan Green

BKW slog SIF på ett bekvämt sätt. Hemmalaget spelade fin fotboll och kunde gjort fler mål än de fyra man gjorde.

Walldia har haft svårt mot SIF de sista åren både på hemmaplan och bortaplan. Men nu äntligen lossnade målskyttet för Walldianerna även om det satt hårt åt och matchen var målmässigt jämn i stora delar. Walldia gjorde 2-0 först i 75:e minuten och spädde sedan på med ytterliggare 2 mål. Hemmalaget skulle stängt matchen långt tidigare med tanke på hur mycket chanser som missades. Även Skottorp hade möjligheter speciellt i första halvlek. Men det syns på Skottorpspelarna att man inte har haft det enkelt i år utan hela tiden fått kämpa i uppförsbacke och man agerar därefter med dåligt självförtroende. Ännu en nolla bakåt för försvarsstarka Walldia och 4 olika målskyttar framåt i form av Robban Andersson, Johan Agnvall, Johan Green och Rasmus Larsson. Försvarsgeneralen Jonte Nilsson var enligt mitt tycke bäste Walldian för dagen.

Saxat ur mejl från BKWs egen Pelé.

HIS-Serbiska 2-1 (1-0)
Målskyttar HIS: Tobias Nilsson, Erik Olofsson

Serbiska började matchen bäst och hade två bra lägen att sätta dit bollen. HIS målvakt Mattias Pettersson kunde dock avvärja genom två kanonräddningar. Efter det stod matchen och vägde. Efter 40 minuters spel kontrade HIS Tobias Nilsson in 1-0 då han snyggt gick förbi tre stycken av Serbiskas spelare innan han satte dit kulan. Redan efter ett par minuter in i andra gjorde HIS 2-0 då Erik Olofsson på ett fint sätt sköt in en frispark i mål från ca 25 meters håll. Efter 65 minuters spel reducerade Serbiska. Men närmre än så kom man aldrig, då HIS mot slutet försvarade sig på ett bra sätt. En rättvis vinst för HIS som kunde varit något mål större med tanke på de fina lägena man skapade i sina omställningar.