Oavgjort för LTIK

LTIK-Lidhult 1-1 (0-1)
Målskytt LTIK: Miridon Berisha

Matchen börjar ganska jämnt med mycket spel på mittplan, efterhand kan Lidhult ta över något, de känns stabila, rejäla och ger inte LTIKarna någon chans till några längre anfall. Det egna anfallsspelet ägnades mest åt att slå långa bollar på en stor Bengt längst framme i kedjan. Eftersom att LTIKarna inte riktigt fick fatt på mittfältet och bollarna ständigt dök in bakom hemmaförsvaret så började det kännas tungt att stå emot. De riktiga farligheterna från Lidhulthåll uteblir dock, LTIKs försvarslinje agerar stabilt och ibland har man tur. LTIKs framstötar är sällsynta, klarar inte Lidhultspelarna att stoppa anfallen med schyssta medel, så använde de sig av otillåtna medel. Simon Vedin och Henrik Olsson var på väg igenom en varsin gång, men blev då så bryskt tagna att Lidhult fick en varning för varje tillfälle (överhuvudtaget spelade Lidhult ganska tufft, de fick totalt sex varningar i matchen mot LTIKs enda). De påföljande frisparkarna ifrån hyffsade lägen blev totalt ofarliga. Sedan LTIK varit uppe i ett av sina längre anfall kommer bollen snabbt tillbaka på egen planhalva, Lidhultspelarna blir i övertag, en LTIKare får tag på bollen men rensar den orutinerat endast lite lätt över sidlinjen istället för åt helvete över reklamskyltarna, Lidhultarna gör ett snabbt inkast och bollen kommer till skicklige lagkaptenen och mittfältsliberon Robert Ebers, från nästan stillastående drar Ebers iväg ett lurigt skott som i princip är utan chans för Jonas Wallin i hemmamålet. Denne Ebers gjorde ett ganska så identiskt mål när lagen mötte i Lidhult. Målet kändes snöpligt, trots att Lidhult kändes lite starkare i första halvlek så skapade de inget särskilt. 0-1 blev också paussiffror.

I andra halvlek börjar LTIK något piggare och efterhand kan man ta över alltmer. Lidhult var aldrig någonsin utspelade, men LTIK radade upp chanser. Simon Vedin rann igenom, men avslutet hamnade på Lidhultben, inbytte Miridon Berisha tog sig fram längs högerkanten och testade Lidhults keeper, Jim Nilsson kom fri från vänster efter en hörna och spelade in bollen mot Emil Olsson som så när fick in den, samme Olsson kom fri gånger två från vänster, men lyckades endast få ut två styck hörnor på sina avslut, på en av hörnorna träffar Håkan Karlsson bollen med skallen, nicken är lös men välplacerad, flera LTIKare börjar jubla, då ligger Lidhults målvakt (seriens bäste) helt plötsligt där som ett streck i luften och plockar bollen. Efter ca en halvtimmes spel kom LTIKs välförtjänta kvittering. Pigge Miridon Berisha tog en mäktig löpning längs högerkanten och avslutade själv, bollen styrdes turligt in i mål via en Lidhultare. LTIK var inte nöjda efter kvitteringen, nu gick man för vinst. Veki Demirovic sköt en hård frispark med bra riktining, den styrdes dock ut till hörna, Ola Nilsson slog en frispark i sidled till Mattias Olofsson som testade skott, ett hårt skott som slickade burens utsida. Lidhult skapade inte något nämnvärt i andra halvlek.

Efter den andra halvleken känns den enda poängen tyngst för LTIK, då man med alla målchanser nog borde gjort ett par mål till. Lidhult var dock inte heller nöjda med poängen, man ligger fyra, kommer från fyran och siktar uppåt igen, mot LTIK får man nog trots alt vara tacksamma för pinnen och det blir man nog med lite distans till mötet. I första halvlek kändes det som att det kunde bli en tung match för LTIK. Lidhult kändes mycket stabila och tillät inte LTIK utöva något anfallsspel, i andra halvlek öppnades dock matchen upp lite och då var LTIK det bättre laget. Hela laget få plus för arbetsinsatsen matchen igenom och för spelet i andra. Målvakt Wallin är alltid bra, försvarslinjen agerade tryggare än på länge, mittfältet tog sig i andra och Henrik Olsson på topp arbetade som vanligt på oförtrutet. Mattias Olofsson trivs i sin defensiva mittfältsposition och har börjat ta mycket ansvar, med hårt jobb och en väldig massa bollvinnande, frisparkarna bör han dock lämna över till någon annan för en tid. Man bara häpnar över Miridon Berishas andra halvlek, han kom hem ifrån Kosovo i lördags och har varit borta en månad och i princip inte rört sig under denna tid, han var själv tveksamt när han blev uttagen som avbytare till matchen pga att han inte riktigt hade koll på den egna formen. Det var meningen att Berisha skulle spela 20 minuter i andra, det fanns dock ingen anledning att ta ut honom efter de minuterna då han tycktes ha minst lika mycket spring i benen som innan uppehållet, högermittfältaren bidrog starkt till LTIKs fina andra halvlek. Hemligt träningsläger i Kosovo? LTIK visar i o m matchen mot Lidhult att man verkligen vill vara med om det i höst, det känns som att rödblått kommer att bli svårare att slå nu när det går mot kallare tider, så har det ofta varit förr och så blir det nog igen. Traditionens makt är stor.