Resultat helgen

Fredag:
 
Fyran:
 
BKW-Annebergs IF 4-1 (1-1)
Mål BKW: Nderim Peci 2, Bujar Mazreku, Visar Demaj
 
BKW tog en imponerande 4-1-seger trots en man mindre i 70 minuter. Kontraktet i fyran ska inte vara några problem om BKW sköter sina kort rätt. Just korten är ett problem. BKW drar fortsatt på sig för många gula och röda. Det lär drabba laget negativt upp mot sommaruppehållet och i höst. Man har inte råd att ha spelare avstängda i var och varannan match. Ibland är det kanske Walldianerna och inte alltid domarna som visar dålig känsla. Och ibland får man helt enkelt bita sig i tungan. Hur som, stark seger!
 
Femman:
 
IS Örnia-LTIK 2-2 (2-1)
Mål LTIK: Emil Jönsson, Emil Olsson
 
Ingen bra första halvlek av LTIK. Hafsigt spel och 1-0 i baken i 17:e minuten. Rödblått kvitterade då bortalagets målvakt inte klarade mota ett avslut från Emil Jönsson. 2-1 till ISÖ efter hörna. Målsskytten i misstänkt offsideposition. Men mål och ett psykologiskt riktigt sådant för hemmalaget.
 
I andra halvlek spelade LTIK upp sig. Emil Olsson kvitterade till 2-2 efter ett distinkt avslut. Det var bortalaget som var närmast segern. Daniel Hellsten hade en boll i stolpen och en frispark som ISÖ:s målvakt klarade på mållinjen i matchens absoluta slutskede. LTIK borde tryckt in en boll i slutet av matchen.
 
Rödblått ändå ganska nöjt med en pinne på bortaplan där man låg under två gånger om.
 
LTIK:s resultat är typiska för den hyperjämna serien. 2-0-förlust mot Sperling i jämn skitmatch, i storm, på päreåker där första målet blev väldigt avgörande. 3-2-förlust mot KIK i jämn match som kunde slutat hur som. 2-1-seger mot Vapnö efter underläge 0-1. Förlust med 3-1 i jämn tillställning mot serieledande Torup/Rydö, som gjorde sina mål på självmål, frispark och självmål och frispark. 1-1 mot tabelltvåan OIS, som kvitterade i 80:e. 3-1-seger mot Haverdal efter underläge 0-1. 2-2 mot ISÖ efter underläge två gånger om i en match där rödblått var det starkare laget mot slutet.  
 
Jämfört med träningsmatcherna kan det hur som helst konstateras att LTIK tätat till bakåt. Skörden framåt måste dock bli lite bättre.
 
Oskarström IS-KIK 3-1 (0-1)
Mål KIK: Jonatan Eriksson
 
Målchansutvisning knäckte KIK. Mot slutet av första blev KIK:s målvakt Emil Nilsson målchansutvisad. Då ledde bortalaget med 1-0. I andra orkade man inte. Det var nära en pinne, men efter två sena OIS-mål var det hemmalaget som kammade hem de tre poängen och fortsatt är obesegrade. 
 
Jag trodde att OIS skulle få problem i serien i år, ja så klart inte mot LTIK, vilka man oavsett övrig status aldrig förlorar mot. I och med att Rinia lade ner fick OIS dock tillbaka Ekrem Osmani från Falkenbergslaget. Då fick man åter fatt i seriens mest målfarlige spelare och det har förstås betytt massor. Elva mål på sju matcher snackar man inte bort. Då har Osmani inte ens startat i varje tillställning.
 
Nu är Osmani avstängd i tre matcher efter en grov utvisning i en B-lagsmatch. Ska bli spännande att se hur OIS klarar sig utan sin skyttekung. En av dessa tre matcher är mot toppkonkurrenten Torup/Rydö, som har full pott.
 
T/R fick tre klasspelare inför säsongen och lär ta serien. Kring andraplatsen blir det mer öppet. OIS och Dalen är i förarsätet just nu.
 
Gällande KIK så gör man normala resultat med tanke på den svaga försäsongen. En plats på övre halvan är att vänta. Målvaktsbiten spökar fortfarande lite. Emil Nilsson är bra men håller fortfarande på att komma in i det. Jonatan Eriksson är ett succéförvärv av Uffe Bengtsson.
 
Sexan:
 
K/HFF-GIF/VIF 0-1 (0-0)
Mål GIF/VIF: Charlie Boson
 
GIF/VIF ångar på och tog ny uddamålsseger. Laget har precis som ifjol problem att göra mål. Även om man saknats spetsarna i Marcus Kjelsson och Charlie Boson pga skador så borde man kunna peta in lite fler bollar med tanke på bollinnehav och spelövertag. Laget har endast tappat poäng mot Trönninge. Man har gjort ett miniryck i tabellen och blir förstås oerhört svårstoppade. Laget har endast SIF och Lidhult kvar att möta innan serien vänder. Det är inte helt omöjligt att man tar serien obesegrade. Framförallt så är det defensiven som är mycket bättre än vad den varit på mycket, mycket länge. De insläppta skitmålen lyser med sin frånvaro. Lossnar målsskyttet mot SIF? Tio totalt gjorda är i minsta laget med tanke på poängskörden. Å andra sidan räcker det. 
 
K/HFF ska kunna vara med och slåss om andraplatsen tillsammans med HIS och Trönninge. Framåt har man spetsen som krävs. Efter mötena med just HIS samt RGIF vet vi var vi har KHFF.
 
RGIF-HIS 0-2 (0-1)
Mål HIS: Emil Hermansson, Viktor Svensson
 
Bottennapp av RGIF i viktig match. HIS klart bäst i första. I andra kom RGIF tillbaka, men insatsen räckte inte till. RGIF har en ganska tunn trupp och har inte råd att ha tre, fyra spelare borta i varje match. I HIS är fotbollen prioriterad i högre utsträckning. Man har fin kontinuitet och har nu dessutom fått hem sin bäste spelare från USA i Fredrik Johnsson. I nuläget är man, precis som tabellen visar, seriens näst bästa lag och ny favorit till att klara en plats i femman. Men det är förstås långt ifrån avgjort. Matchen mot tränare Palmgrens seriefavorit K/HFF nästa vecka blir mycket intressant. 
 
SBK-SIF 3-0 (2-0)
Mål SBK: Erol Kalayci 2, Fredrik Alexandersson
 
Lite förvånande att SIF inte klarade mer mot SBK, men man saknade några viktiga pjäser och det har man inte råd med, ens mot bottenkollegorna. Lagom till Fredrik Alexanderssons återkomst i laget tog SBK första segern. Det hänger förstås ihop. Tränare Kittes brorsson betyder ungefär lika mycket för rött som Gunnarsson gör för Karlssons YBK. SBK behöver en djupledsgående spelare av Alexanderssons kaliber för att kunna hota ordentligt. Dystert för nollpoängaren SIF.
 
Lördag:
 
Trean:
 
Fässbergs IF-LFK 2-3 (2-0)
Mål LFK: Hannes Persson 2, Vildan Raskaj
 
Andra raka för LFK efter stark vändning. LFK:arna gick till paus med 2-0 i baken. I andra vände man på steken. Hannes Persson gjorde 1-2 i 56:e och 2-2 i 83:e. Två minuter senare avgjorde Vildan Raskaj med sitt 3-2-mål. Go seger för LFK, som bara har tre poäng upp till Skottfint på tredjeplats. Å andra sedan har man inte heller långt ner i en ganska jämn tabell.
 
Kul att Hannes Perssons löpningar och slit gav egna mål i den här matchen.
 
Femman:
 
VBoIS-Sperlingsholms IF 6-4
Mål VBoIS: Jesper Nilsson Öhrn 5 (!), Anders Stam
 
Hatten av för Örnen! Imponerande. BoIS hade 6-0 innan Sperling lyckades peta in två bollar. Starkt BoIS. Det blir ingen topplacering, men laget ska heller inte behöva vara inblandat i den absoluta bottenstriden. Som nykomlingar har man inlett bra. Men med tanke på vilket manskap Pålsson har att jobba med är det inte på något sätt chockerande.
 
Sexan:
 
Trönninge IF-YBK 4-2 (1-0)
Mål YBK: Jakob Johlin 2
 
Jag hade TIF som huvudkandidat till seriesegern. För mig är det förvånande att det krävs fasta situationer för att klara av lagen på den nedre halvan. Spelmässigt kan man säkert förvänta sig mer. GIF/VIF lär ta serien. Kring andraplatsen blir det hårt. Där framförallt HIS verkar vilja vara med och slåss om det tillsammans med TIF.
 
YBK gör vad man kan förvänta. Snart kommer skrällen mot ett lag där uppe i tabellen. Det är inte sådär jättemycket som fattas. Laget är som väntat bättre än ifjol. Jonathan Gunnarsson går in i samtliga gäng i serien.
 
Tomas Karlsson:

Kastlösa i Trönninge

YBK kom till bortamatchen mot Trönninge med övertygelsen och ambitionen om att göra årets bästa kämpamatch. Den senaste tidens besvikelser hade skapat ett fördämt tryck i YBK:arnas kroppar i vilka varje cell skrek efter revansch. I omklädningsrummet var det sammanbitet, taggat och uppskuvat. Coach Karlsson peppade, Otto Nilssons ögon påminde om Christian Olssons, Filip Nilsson hade den där killerblicken som brukar innebära blåmärken och skavsår hos motståndarna och Noak Bolmgren knaprade värktabletter för att kunna stå emot fotsmärtan och äntra planen.

Ute på planen inleddes spelet i ett furiöst tempo. Båda lagen ville framåt och inget lag ville vika en tum. Trönninge skapade några halvchanser och hade ett friläge som kunde resulterat i hemmaledning. Å andra sidan kom Jonte Gunnarsson fri med målvakten och var sånär att sätta dit bollen. YBK:arna visade ett hjärta större än det amerikanska hockeylaget under Miracle on Ice-matchen och svetten dröp av vilt kämpande bortaspelare. Otto Nilsson sprang som en kåt schäfer på uppåttjack, Noak Bolmgren jagade motståndare och i backlinjen offrade fyra tappra försvarare liv och lem för att hålla bollen från målet.

I 44 minuter och 30 sekunder var det mållöst. Hörna från vänster. Det kändes i hela kroppen att ”nu orkar vi inte stå emot” och tamigfan var känslan rätt. Jakob hann inte fram för att täcka och bolluslingen rullade in bakom deppige Anton Hansson i målet.

I paus berömde vi varandra. Lagmoralen var enorm. Vi skulle bara kvittera! Och mycket riktigt, i andra halvlek tog YBK över spelet. Jakob Johlin lossade bössan och plötsligt var det oavgjort. YBK kände medvind, ville slå till igen men då trädde division sex södra Hallands version av Rory Delap in i handlingen. Rory Delap var ytter i Stoke och gjorde sig karriär på att kasta monsterinkast. Denne Trönningekopia var mittback, hade armar som en normal människas lår och kastade bollen lika långt som jag själv skulle kunna kasta ett ägg i medvind. Gång på gång kastade galningen bollen mot Ysbys mål och gång på gång ställde Trönninge upp med en hord spelare som rusade mot målet. Till sist blev det mål. Inkastet träffade (!) en anstormande spelare i ryggen (!) och bollen studsade in bakom förtvivlade bortaförsvarare.

YBK gav dock inte upp. Kasper Persson tacklade en motståndare så att den kved som ett marsvin i en köttkvarn och YBK vände spelet. Hemmalaget tog till ojusta metoder och frispark tilldömdes. Uppretade Jakob Johlin som förmodligen har det hårdaste skottet i norra Europa drog till för kung och fosterland. Bollen satt som en kniv i en bonne bakom den hjälplöse hemmakeepern.

Nu stod matchen och vägde. Det var spännande, tätt och jämt. Högt tempo, fysiskt spel och mycket känslor. Kalle Karlsson dribblade på kanten och kom förbi sin ytterback. Kalles fina passning snett bakåt kan lätt plats i en instruktionsvideo och Otto Nilsson blev i Trönninges straffområde lika ensam som en vegetarian på köttmarknad. Skottet gick dock strax över och den duktige Nilsson gömde ansiktet i händerna.

Strax efteråt var det dags för inkast nummer 27. Den numera helt utmattade mittbacken lufsade ut för att kasta och lät meddela; ”sen orkar jag inte mer”. Tyvärr orkade han denna gång. Återigen flög bollen likt en missil i Gazaremsan mot Antons mål och återigen stöttes den in av anfallande hemmalag. YBK protesterade. Mot att domaren inte blåste frispark och mot att livet ibland är så där jävla orättvist att Gud antingen måste vara blind, partisk eller helt enkelt på ett jävla dåligt humör.

YBK slutforcerade men lyckades inte få hål på Trönninge, en del halvchanser till trots. Istället gjorde Trönninge 4-2 med en minut kvar att spela efter att YBK flyttat fram allt och alla i slutskedet för att skapa kvitteringsläget.

Det var dystra spelare som vandrade ut från matchen. Coach Karlsson lika dyster, lika tom men ändå mycket stolt. Laget gjorde allt man kan begära. Enorm vilja, bra attityd och en enorm kämpaglöd. Förlust igen men ändå något att ta med sig hem – nämligen hopp.

Vi kommer igen!  

//P.

Kommentarer
Postat av: Anonym

Fässberg-LFK 2-3 (2-0)
Hannes 2
Vildan 1

2014-05-24 @ 15:07:43
Postat av: Anonym

6-4 till Våxtorp! Jesper Öhrn Nilsson x5, Anders Stam 1

2014-05-24 @ 15:10:12
Postat av: Anonym

Tif - ybk?

2014-05-24 @ 16:09:55
Postat av: Anonym

4-2 tror jag det blev

2014-05-24 @ 18:49:41
Postat av: Anonym

Känns som att div. 6 kommer bli en fight ända in i kaklet!

2014-05-24 @ 19:31:33
Postat av: Anonym

Känns som att G/V redan vunnit sexan.

2014-05-25 @ 00:21:25
Postat av: Neutral åskådare

TIF rullade betydligt mer boll än Ysby i första halvleken. Bara målen som saknades. Man har massvis med alternativ framåt. Tyvärr allt för många "skitmål" som man släpper in bakåt. Längesedan div 6 va så bra/jämn.

2014-05-26 @ 16:42:49
Postat av: Edgar Allan Poe

Korpen

Med tanke på att det enligt någon spelades en korpmatch i fredags i Ränneslöv så vill jag bara dela denna fina sågning, faktiskt värre än den som riktats till spelarna i GIF.

FilmCitat: vet du vad Rogge? Vi spelar i korpen som är den sämsta ligan som finns, vi ligger sist och du är sämst i laget. Fattar du hur jävla dålig du är?

Måste kännas bra att bli kallad Korpspelare, se det positivt. Ni ligger inte sist Ulf. Det finns de som har det värre

2014-05-26 @ 17:26:02
Postat av: Anonym

Walldia lämnade WO idag igen. Borta från B serien nu.

2014-05-27 @ 20:56:19
Postat av: Pelle BKW

Käre Plog, jag tycker inte att 7 varningar totalt på 5 matcher är speciellt mycket. Utöver det har vi haft 2 lindriga utvisningar. Därför är 9 varningar (6 BKW 3 AIF) i en och samma match extremt, därav min kritik.

2014-05-27 @ 20:57:15
Postat av: P

Tycker inte jag heller Pelé. Låt inte den senaste matchens kortskörd bli en vana bara. Hoppas domaren i nästa match visar bättre känsla.

2014-05-27 @ 21:17:44
Postat av: ...

Domaren som dömde har under 4-5 matcher gett 30-40 gula nästan

2014-05-27 @ 22:07:51
Postat av: Anonym

4 matcher och 40 gula eller 30 gula på 5 matcher?

2014-05-27 @ 23:01:44
Postat av: Anonym

Domaren som dömde, David Weber, har på fyra st division fyra matcher delat ut 29 kort. Då var det nio i BKWs match mot Anneberg och 11 i matchen Anneberg - Trönninge BK.

2014-05-27 @ 23:49:05

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0