Resultat torsdag:

Ysby BK-Kornhult/Hishult FF 2-3 (0-1)
Mål YBK: Jonathan Gunnarsson 2
Mål K/HFF: Fredrik Junefalk 2, Henrik Fridberg

Trevllig match mellan två lag som försöker spela. KHFF klassen bättre och hade 3-0. 1-0 i paus efter mål från June, som fick en boll på djupet, nickade ner bollen till sig själv och sköt bollen i nät på halvvolley. YBK:s duktige målvakt Anton Hansson revanscherade sig sedan för den straff han orsakade genom att klara Junes elvametare.

I andra halvlek kunde gästerna gjort ett par mål redan innan Henrik Fridberg dunkade upp 2-0 i nättaket. June rakade in trean på framspelning från Daniel Alexandersson. Matchen kändes körd för YBK, som inte skapade mycket.

Plötsligt fick dock Simon Axelsson iväg den där perfekta passningen på djupet som Jonathan Gunnarsson kunde löpa loss på och säkert placera in bollen bakom Johan Persson i KHFF:s kasse. Bara kort därefter skapades lite spänning i matchen då Gunnarsson utnyttjade en tveksamhet i bortalagets backlinje, löpte sig fri och lika säkert satte dit bollen som vid det första målet. Two shot, two kills.

Bästa läget att kvittera fick Kalle Karlsson, men Persson klarade. Klart rättvis seger för KHFF, sett till chanser borde segermarginalen varit större än ett mål.

Tomas Karlsson:

"Den där jävla Junefalk...

Matchen mellan YBK och KHFF slutade med rättvis bortaseger för pågarna från skogen. Inledningsvis var spelet jämt med visst övertag för bortalaget. Chanser skapades i båda straffområden. Jonte Gunnarsson var tre gånger så när att stänka in ettan och Junefalk var nära både två och tre gånger. Närmast kom han då han fick chansen från elva meter men Anton Hansson knep straffen.

YBK flyttade efterhand fram sina positioner men straffades på en kontring. Macka från Friberg, mittback Emil för sent ute och mittback Karlsson felpositionerad. Junefalk tog emot med pannan och laddade med vänstran. Smack så satt ledningsmålet.

Andra halvlek skulle fördärva för YBK. Efter en god start kapsejsade laget likt ett ishotell i Sahara. Gång efter annan rann bortalaget igenom. Jämt och ständigt efter fina framspel, vrickningar och dribblingar av Junefalk. Tränare Karlsson räddade skott, kapten Olsen offrade sig och fru Fortuna höll temporärt YBK vid liv. Tvåan satte Friberg efter att YBK tappat boll väl enkelt och trean satte Junefalk efter ett anfall på vänsterkanten.

YBK såg ut att ge slaget förlorat. Filip Nilsson bröt med skada precis som undertecknad. Jonte Gunnarsson fanns dock kvar på planen, förmodligen sur över missarna i första halvlek. Simon Axelsson hittade honom i djupet och reduceringen var ett faktum. Kort därefter slarvade bortalagets backlinje och Jonte pillade in ett till men närmare än så kom inte ett för dagen välspelande men något naivt YBK.

Å ena sidan, med bättre och mer distinkt försvarsspel kunde YBK gott och väl snott ett poäng men å andra sidan - utan Hanssons storspel i kassen kunde matchen varit än mer siffermässigt ojämn. Tungan på vågen var dock Junefalks storspel. Med Magisk känsla i fötterna, lurig som en svekfull sköka under medeltiden och med ett skott med obehaglig precision såg han till att KHFF kunde återvända till byn Gud glömde med tre poäng i bagaget.

YBK har det tungt. Tre matcher. Ett poäng. Massor av om och men att diskutera. Lidhult borta om en vecka.