Fredag:

Fyran:

IF Leikin-BKW 6-3 (2-0)
Mål BKW: Kenan Ramadani, Jonathan Roslund, Johan Agnvall

BKW började som vanligt bra. Tyvärr har man en förmåga att bränna de inledande chanserna. Istället var det Leikin som kunde hämta sig och göra två innan paus. Kenan Ramadani reducerade till 1-2 innan fyra raka Leikin-mål följde. Jonathan Roslund gjorde 2-6 i 79:e. Fyra minuter senare visades han ut efter en märklig hands som nog borde undviktis (andra gula).

I 87:e gjorde Johan Agnvall 3-6 på nick efter hörna. Petter Gustafsson assist till de båda avslutande målen. BKW var nära ytterligare mål, men matchen var förstås körd sedan länge. Sett till sex insläppta mål saknades knäskadade försvarsgeneralen Emil Axelsson väldigt. Det är dock små marginaler. Sätter BKW chanserna man ofta skapar tidigt i matcherna sätter man sig också i förarsätet och då får man en matchbild som passar laget bättre med mycket ytor på motståndarens planhalva.

LTIK-Vapnö IF 2-1 (1-1)
Mål LTIK: Daniel Hellsten 2 (en straff)

LTIK inledde bäst. Håkan Karlsson nickade tätt utanför, Tom Hjälmefjord skarvade tätt utanför, Magnus Nilsson sköt tätt över. Efter 20 tvingades Hjälmefjord utgå efter känning i sin tidigare skadade baksida. LTIK chansade inte och ändrade om. Det var inte positivt sett till att rödblått startat bra.

Spelet jämnades ut. Vapnö hade inte tillåtits få igång något rull. Nu fick man dock mer möjligheter att komma genom mitten, samtidigt som LTIK började skicka. 0-1 var ändå ologiskt sett till helheten när det kom i den 30:e minuten. LTIK tappade boll och klarade sedan inte att avväpna "Löken", som hittade fram med en stickare på djupet som veteranen Thomas Bergström kunde styra in ur snäv vinkel. LTIK:arna blev lite strriga efter målet. Men fortsatte att hota på hörnor och frisparkar.

Efter en fast situation gick Olle Günther Hanssen upp i en tuff duell med Vapnös bitige målvakt. Hanssen vann duellen och LTIK fick läget, som dock missades. Vapnös vänsterback blev totölt vansinnig över att domaren inte blåste för frispark till målvaktens fördel och fortsatte att gapa och skrika trots att domaren bett honom vara tyst. Då valde domaren att blåsa av spelet för att varna Vapnös vänsterback. Sedan tilldömdes LTIK indirekt frispark i den position vänsterbacken tjatat. Tror aldrig jag varit med om det tidigare.

Utmärkt Hellsten-läge. Simon Vedin petade och Daniel förpassade bollen upp i nättaket fram till 1-1. Lägligt mål för rödblått och positiv anda med in i omklädningsrummet till pausvila.

LTIK inledde bra även efter paus. I den 55:e minuten tilldömdes LTIK straff. Vedin var först med att rivas omkull och när sedan även Günther Hansen hakades upp i samma situation pekade domaren på straffpunkten. Hellsten säker från elva meter och bollen i nät fram till 2-1.

Nu fick Vapnö försöka mer framåt och med det släppa lite på defensiven. Det gjorde att LTIK kunde rinna igenom gång efter annan. Hemmalaget borde satt spiken i Vapnökistan. Simon Vedin chippade tätt utanför och Vapnös målvakt klarade en nick från nära håll av Günther Hanssen. Trots flera LTIK-missar blev det aldrig riktigt spännande. Vapnö mäktade aldrig med någon slutforcering och tre pinnar stannade på Lilla Tjärby IP.

Skön hemmapremiär för LTIK. Äntligen fick rödblått spela på IP efter inställd första omgång och två bortaförluster efter jämna duster med Sperling och KIK. Hemmalaget imponerade inte men det finns intentioner som gör att laget känns på G.

Segern var rättvis sett till skapade målchanser och det är förstås alltid postivt att vinna. Lite extra starkt med tre pinnar när det finns ytterligare att plocka ut.

Bäst i hemmalaget var Daniel Hellsten. Två mål och klockren defensivt.

Simlångsdalens IF-KIK 2-2 (1-0)
Mål KIK: Jonathan Eriksson, Martin Andersson

Dalen klart bäst i första. 1-0 där. Olycklig utvisning för Dalen i 40:e. Lycka dock för KIK, som kunde jämna ut i andra halvlek. Dalen gjorde 2-0 med en man mindre innan Jonathan Eriksson reducerade och Martin Andersson kvitterade i 85:e med en fin hallvvolley. KIK fortsatt obesegrat. Det vet i katten om man varit om Dalen fått behålla elva på plan.