Resultat tisdag

Träningsmatcher:
 
YBK-IS Örnia B 4-6 (4-3)
Mål YBK: Jonathan Gunnarsson 2, Tomas Karlsson (straff), Anton Olsen
 
Tomas Karlsson:
 
"Enligt Romersk mytologi är Janus guden med två ansikten. Det ena ansiktet är vackert och tilltalande. Det andra ansiktet är vidrigt och avstötande. Janus avbildas ofta med två olika verktyg i sina händer, dels en nyckel men också en stav. Om Ysby vore en romersk Gud, är liknelsen med Janus slående. I vissa perioder kan laget spela fyndig, kvick och vägvinnande fotboll på ett sätt som påminner mer om elit än gärdsgård. I andra stunder kan laget likt Janus förvandlas och visa upp ett spel med som mer påminner om oorganiserad lek på ett demensboende än fotboll på en gräsplan. Nyckeln som Janus visar upp med sitt vackra ansikte är i Ysbys fall en anfallskombination med snabba och fyndiga passningar medan den vidriga staven kan symboliseras med en mottagning på egen planhalva som avslutas med att bolljävulen får hämtas bakom garaget hos grannen.
 
Första halvlek mot Hasslöv var som Janus vackra ansikte. Likaså de första 40 minuterna mot Örnia. 4-1 ledning och flera fina anfall. Stabilt försvarsspel, kvickt anfallsspel där esset Jonatan Gunnarsson lekte med motståndet och ett hårt arbetande mittfält som vann mycket boll. Sen kom plötsligt den andra sidan fram. Två hjärnsläpp och plötsligt var det bara ett måls ledning i paus.
 
Efter paus kom aldrig det vackra ansiktet tillbaka. Det var snarare så att de stackars satarna i publiken borde skickat ut en efterlysning till Missing People där elva fotbollsspelare uppgavs vara försvunna. Efter 10 minuter i andra halvlek stod det 4-6. Ysbys försvar var mer likt tomten och tomtenissarna på julklappsutdelning än kompakt försvarsmur. Ysby misslyckades med allt. Uppgivenheten spred sig som herpes på Karsefors och Ysby trevade i mörker så kompakt att inte ens den starkaste lampa kunnat lysa upp tillvaron.
 
Domare Jonsson höll humöret uppe med liknelser till Champions League, Kasper Persson gjorde årsdebut, Anton Olsen slet förtjänstfullt och Filip Svensson var trots allt stabil som ovan ytterback men i övrigt var det dystert, kallt och grått.
 
Efter matchen satt undertecknad kvar länge i omklädningsrummet tillsammans med ordförande Åkesson och ass. coach Snoddas Karlsson. Duscharna hade inget varmvatten. Säkert Åkessons sätt att visa missnöje med ledarskapet. Snoddas försökte vara positiv. Själv försökte jag få in fem prillor snus samtidigt för att på något sätt lyckas känna någon annan känsla än total tomhet. Det är ju trots allt bara försäsong och vi får hoppas att den där jävla Janus inte är odödlig.
 
Kämpa Ysby!" 
 
RGIF B-K/HFF 1-3 (0-1)
Mål RGIF: Arek Jaworski
Mål K/HFF: Daniel Alexandersson 2, Hampus Markow
 
//P.

Kommentarer
Postat av: Anonym

Årets sportkrönikör Guldskölden 2015:
Tomas Karlsson, Ysby BK

2014-03-12 @ 16:17:29
Postat av: Micke.

Hörde ryktas om en kul anledning i KH för att inte delta i dm eller mot RGIF. Junefalk ville inte vara med och spela för att han riskerade att skada sig inför den kommande skidsemestern!. Min fråga är då hur man kan åka på skidsemester och riskera missa stora delar av säsongen i sommar pga av skada från skidåkning?

2014-03-12 @ 17:54:45
Postat av: Anonym

Kanske för att de spelar i en av de sämsta divisionerna i Sverige och inte prioriterar sin fotboll mer än fritid?

2014-03-12 @ 20:21:41
Postat av: Björn

Är Tomas Karlsson nominerad till Nobelpriset i litteratur!?
Stor respekt till dig Tomas!

2014-03-13 @ 10:59:11
Postat av: Anonym

Om man lagt pengar på en semester och ska åka några timmar efter matchen så förstår jag också att han avstod att spela den DM matchen. Sen va Junefalk på skidsemestern när KH mötte RGIF så skulle han åkt hem och spelat matchen?


2014-03-14 @ 14:07:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0