Resultat lördag

Allianscupen:
 
LFK U/B-RGIF 1-4 (0-4)
Mål LFK: Jack Wennström
Mål RGIF: David Ingvarsson, Arek Jaworski, Noak Nilsson, Johan Stråhle
 
LTIK-GIF/VIF 1-4 (0-3)
Mål LTIK: Pontus Pettersson
Mål GIF/VIF: Kewin Hansen, Nijazi Behrami (straff), Fabian Andersson, Marcus Kjellsson (straff)
 
Första matchen i Allianscupen blev en mardröm för regerande mästaren LTIK.
 
Det visade sig ganska snabbt att LTIK:s spel sedan förra helgens match inte konserverats. Det var faktiskt rättså dåligt på många LTIK-fötter. När spelet inte alls fungerade och man då dessutom ställdes mot ett heltaggat motstånd blev det förstås problem för rödblått.
 
Det var mycket GIF/VIF i inledningen. LTIK hamnade väldigt lågt, men lyckades freda sitt mål nåt så när. GIF/VIF:s 1-0 var på intet sätt orättvist, men oerhört snöpligt för LTIK:s vidkommande. Nijazi Behrami slängde in en frispark mot mål. Andrée Pettersson har normalt sett bollen alla dagar i veckan. Men inte nu och bollen hamnade i nät.
 
Bara kort efter gjorde GIF/VIF också 2-0. Fabian Andersson lyfte läckert in bollen i mål. Han var dock offside när han gjorde det. Bittert för LTIK.
 
GIF/VIF gjorde också 3-0. Nijazi Behrami satte en straff stolpe in. Jag tyckte att LTIK:s målvakt Pettersson var först på bollen vid straffsituationen och tyckte inte att det var straff. Någon tyckte att det var fifty-fifty och var det det så blev det så klart inte till LTIK:s fördel.
 
GIF/VIF hade mest boll och förde spelet. LTIK ägnade sig åt kontringar och chansbollar upp till Olle Günther Hanssen på topp. Det var förtvivlat svårt att få ihop något ordnat spel mot det energiska motståndet, som inte gav LTIK en milimeter gratis.
 
Sista kvarten jämnade spelet ut sig något. Simon Vedin hade ett utmärkt läge för LTIK, men bollen rann över kortlinjen. Annars skapade LTIK endast på fasta situationer.
 
Rättvis GIF/VIF-ledning i paus, sett till hur målen kom till var ledningen dock i överkant. Sett till hur spelet såg ut första halvtimmen var det ändå möjligen välförtjänt.
 
I paus gjorde och tvingades LTIK till justeringar. Mattias Johansson skyndade till sin mors 60-årskalas. I hans ställe gick förre GIF/VIF:aren Robin Nilsson in på högerbacken. Robin Nicklasson hade fått en armbåge över revbenen. I paus hade han så stora smärtor att det skulle bli omöjligt att spela vidare. Hisham Gassim ersatte på mittfältet. Dessutom hade Lucas Pettersson tvingats utgå redan innan paus då ljumskarna inte höll för spel. Emil Olsson hade ersatt på vänsterkanten.
 
I paus höll LTIK:arna modet uppe. Detaljer diskuterades, och främst inställning samt positiv energi efterfrågades. Trots att ingenting fungerar måste man ändå kunna jobba och förbättra saker. Det kunde knappast bli sämre. In till andra halvlek gick LTIK:arna med hopp om förbättringar och att kunna störa och försöka jaga ikapp GIF/VIF:s tre mål. Inte alls en omöjlighet. Det har ju hänt förr...
 
Efter bara några minuters spel i andra grusades i princip de förhoppningarna. Hossein Rezaie blev av med bollen en bit in på egen planhalva. I försök att ta tillbaka den drog han på sig en frispark. Allt går väldigt snabbt. Hisham Gassim tyckte attt Rezaie kunde valt det enklare alternativet direkt och passat honom. Pekar mot sina egna ögon och säger "titta, passa". Ola Ström tar genast tillfället i akt, ser det som en personlig skymf att Gassim pekar på sina egna ögon och visar ut (!!!) Gassim.
 
Även om Ström ansåg att Gassim pekade mot sina egna ögon "mot/åt" honom så förstår jag ändå inte utvisningen. Det bästa/enda sättet att göra sig förstådd då man inte klarar språket så väl är ju teckenspråk och jag ser inte de förnedrande i Gassims handling. Hisham blev förstås mycket frustrerad då han tvingades lämna plan efter bara någon minut och jag led med honom. Då utvisningen var grov fick LTIK inte fylla på med spelare och fick därför spela med tio man under i princip hela andra halvlek i underläge 0-3. Inga optimala förutsättningar för att vända resultatet alltså.
 
Andra halvlek blev som den blev. LTIK försökte framåt trots en man mindre och då blev det förstås mycket ytor för GIF/VIF på LTIK:s planhalva. Halvleken blev ändå betydligt jämnare än den första.
     
LTIK:s bäste för dagen; Daniel Hellsten fick sin andra varning cirka en kvart in på andra halvlek. LTIK rumstrerade om och satte in Pontus Pettersson på kanten. En halvtimme återstod av matchen. LTIK hade nu två skadade avbytare och två utvisade spelare. Det är då man ångrar att man inte tog med en femte spelare på bänken. Men hur ofta händer ovanstående?
 
Spelet öppnade upp sig rejält och flera chanser skapades åt båda håll. LTIK reducerade till 1-3 på styrning av Pontus Pettersson efter frispark från Henrik Nilsson.
 
Mot slutet av matchen fick GIF/VIF flera möjligheter att sätta den definitiva spiken i LTIK-kistan. Den möjligheten fick man dock på en feldömd (naturligtvis) straff. Marcus Kjellsson dundrade in elvametaren via Pettersson i LTIK:s kasse, som var nära att klara, men den var för hård. Vid straffsituationen ruffar Hossein klart GIF/VIF:aren, lika klart är dock att ruffet sker utanför straffområdet. Men det var ju en sådan dag...
 
Strax efter 4-1 blåstes matchen av.
 
Ur LTIK:s synvinkel fanns inte mycket att ta med sig. Möjligen kampviljan och att man inte ger upp trots mycket tufft läge efter utvisningen strax efter paus.
 
GIF/VIF gjorde en bra match och vann rättvist. Traditionellt sett har LTIK alltid haft svårt mot samarbetesklubben. Serietillhörighet brukar sällan spela roll. Första halvtimmen var väldigt bra. Man hade bra rörelse i laget, ett bra presspel och var verkligen inspirerade till uppgiften. Andra halvlek blev som den blev. Ofta saknades där skärpan i sista passningen och i avsluten. Å andra sidan ledde man redan med 3-0 och 3-1.
 
Michael Johansson återfanns i GIF/VIF:s mittlås. Han ger laget den nödvändiga rutin som krävs för att GIF/VIF ska kunna vara med om de två översta platserna i division sex i år.
 
Lite synd om GIF/VIF, och absolut för matchen, att det blev som det blev. Man hade troligen klarat LTIK även elva mot elva och utan tillskänkta straff- och offisidemål. Nu hamnade fokus mer på domarinsatsen än på GIF/VIF:s.
 
LTIK bör inte misströsta. Ifjol blev man krossade av BKW i första omgången. Ändå stod rödblått sedan som hisoriens första slutsegrare i Allianscupen.  
 
Telefonsamtalet efter matchen med tränare Freddy Pettersson, som är i Umeå och besöker syster Fia, var förstås dystert.
 
Ikväll ringer jag min ende icke fotbollsintresserade vän. Idag vill jag inte ha mer med fotboll att göra. Men det kommer ju en morgondag, nya träningar och nya matcher...
 
Träningsmatcher:
 
Hittarps IK-LFK 5-0 (2-0)
 
IF Leikin-KIK 8-1 (5-0)
Mål KIK: Jonathan Petersson
 
Harplinge IK B-K/HFF 0-2 (0-2)
Mål K/HFF: Hampus Markow, Tobias Johansson
 
//P.

Kommentarer
Postat av: Anonym

Tror bestämt att det var den "Röda faran" som gjorde LTIKs mål, dvs Pontus Pettersson, men kan ha fel.

2014-03-01 @ 19:29:18
Postat av: P

Jasså där kom en måltjuv och petade på bollen innan den gick in? ;)

2014-03-01 @ 19:31:02
Postat av: H

Andra straffen är svår att avgöra om den är innanför eller utanför, det var jäkligt tight på linjen iaf.. Men första straffen är väl odiskutabel? Charlie petar bollen förbi och blir sen tacklad?

2014-03-01 @ 19:52:31
Postat av: Anonym

Någon som kan kommentera LFK matchen? Från en 6-1 seger till en 5-0 förlust.

2014-03-01 @ 20:19:57
Postat av: Wahlund

Ska försöka vara objektiv... och kortfattad:
I det uppställda försvarsspelet gör vi det bra. Inget av Hittarps mål tillkommer back-mittfält-forward-mål.
Däremot fungerar inte vårt anfallsspel (framför allt uppspelen) och vi tappar många bollar när spelare utan boll är på väg framåt. 1-0 kommer efter hörna, mål 2 till 5 efter kontringar. Hittarp vann rättvist och var närmre 7 och 8 mål än vi var 1! Bl.a. räddade Mälarn en straff...
Bara att ta lärdom av lektionen och komma igen på tisdag mot Andersberg!

2014-03-01 @ 21:41:40
Postat av: Anonym

Kevin Hansen slår frisparken till 1-0 ?

2014-03-01 @ 21:49:33
Postat av: Anonym

Låter skoj att Ola Ström redan på försäsongen laddar upp inför en ny säsong där han söker upp situationer för att själv få hamna i fokus och utmärka sig.

2014-03-01 @ 23:43:28
Postat av: Anonym

Hade varit roligt att läsa rapporten Ola ska lämna in till Hallandsfotbolls förbund. Grov utvisning ska rapporteras in och hur ska han dikta ihop denna blir en gåta.
Samtliga spelare i båda lagen samt publik lär ju lämna en annan vittnesberättelse än Ola om de blir tillfrågade.

För inte kan väl Ola erkänna att han gjorde ett stort fel?
Eller en ursäkt?
Så storsint är väl inte han?

2014-03-02 @ 02:12:35
Postat av: Hej

Det va ett jävla tjat på Ola nu när LTIK förlorade ? Plogen man ska väl inte gnälla på domaren brukar du alltid säga ? Så sluta gnäll nu !

2014-03-02 @ 10:32:00
Postat av: Anonym

Ingen som ursäktar veinges vinst. Helt rättvist.
Men går inte att blunda för Olas insats.

2014-03-02 @ 11:47:42
Postat av: P

Skyller absolut inte förlusten på domaren. Känner inte att jag tjatar heller... Tycker dock fortfarande jävligt synd om Hisham.

2014-03-02 @ 11:48:48
Postat av: Jerry springer

Inga rader om Giffens match?

2014-03-02 @ 20:19:35
Postat av: Anonym

Hisham är ju som han är också. . Ofta han e korkad på planen med eftersläng och skit

2014-03-02 @ 23:26:38
Postat av: P

Det här handlade inte om hårt, tufft, fult eller ovårdat spel. Det här handlade om ett missförstånd. Att inte kunna göra sig förstådd och att inte visa förståelse.

2014-03-03 @ 11:11:31
Postat av: Anonym

nä men domarna lär ju sig efter att ha dömt han tidigare

2014-03-03 @ 11:17:34
Postat av: Anonym

Tydligen gjorde han inte det.
Hade det handlat om fult spel eller någon närkamp så är det en sak.
Hisham är 15 meter från situationen och inte nära någon närkamp.
Tycker det låter som en liten "primadonna" som inte tål lite kamp som vill gråta av sig lite.

2014-03-03 @ 13:35:58
Postat av: Anonym

Åter igen ett tecken på att domarna vet hur han är

2014-03-03 @ 22:09:07
Postat av: Anonym

? Men utvisningen var ju ett rent missförstånd!

2014-03-03 @ 22:40:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0