Resultat helgen

DM-match:
 
K/HFF-Andersbergs IK 1-4 (1-2)
Mål K/HFF: Daniel Alexandersson
 
K/HFF gjorde en bra match mot tuffa elitfyranykomlingen AIK. Gästerna från Andersberg var förstås det bollförande laget. Men K/HFF kämpade på bra och hade 1-2 en bit in i andra. Mötet slutade 1-4.
 
K/HFF:s mål fram till 1-2 mot slutet av första producerades av skoglagets två främsta i matchen: Martin Jönsson och Daniel Alexandersson. Den förstnämnde rev, slet och kämpade fram bollen till den sistnämnde som placerade kulan i nät.
 
Matchen var årets första i kommunen på gräs. Vårplanen hjälpte säkerligen till i K/HFF:s försvarsarbete.
 
Allianscupen:
 
YBK-HIS 1-2 (0-0)
Mål YBK: Simon Axelsson
Mål HIS: Jimmie Ivarsson, Mikael Alm
 
YBK gjorde en bra första halvlek. Man hade ledningen ända in mot slutet. Då kunde HIS ta över och via två snabba, och då sena, mål göra 2-1 och med nöd och näppe vinna matchen.
 
Tomas Karlsson:
 
"Ysbys första halvlek mot pågarna från åsens kant var alldeles förträffligt välspelad. Vädret denna lördag i mars påminde om en varm aprilförmiddag. Fåglarna kvittrade, solen sken och Glänningesjö glittrade inbjudande till förbipasserande flanörer. Kanske var det detta som inspirerade det unga YBK i första halvlek. Backlinjen var resolut, innermittfältet dominant och de offensiva krafterna med finurlige Simon Axelsson i spetsen borrade hål på hasslövs försvar vid flera tillfällen. Jakob Johlin sköt i stolpen, likaså nye Noak Bolmgren och kantspringaren Otto Nilsson var helt fri med den duktige keepern i Hasslövsmålet. Men målen ville inte komma. Trots markant övertag i spelet och ett ypperligt passningsspel var ställningen mållös i paus. Ysbys målvakt joar som stod för en stabil insats skickade en inspark till hörna i en av de mer konstiga situationer som fotbollsvärlden upplevt. All heder dock till domaren som var tvärsäker att om en målvakt slår en inspark till hörna så skall insparken gå om...

Efter fem minuter av andra halvlek spräckte YBK nollan. Noak Bolmgren vann boll och frispelade Simon Axelsson som iskallt placerade in ledningsmålet. Sen dog Ysby. 

Plötsligt var Hasslöv överallt och YBK ingenstans. Bollarna ven runt stackars joar i målet och endast tur och Hasslövsk oskärpa räddade YBK. Dessutom storspelade Joar. Vad som hände med YBK vet ingen men nyponsoppan i paus hade ingen positiv effekt... Det var som om tio slangar till tio respiratorer drogs ut samtidigt. Filip Nilsson såg jagad ut, Filip Svensson gormade och skrek, undertecknad undrade hur fan man kan åldras under en halvlekspaus och nyinsatta Jimmy Ivarsson hade andnöd efter kaos på kanten. Kort sagt, Ysby räckte inte till fysiskt. 

Hasslöv malde på och kunde gott och väl kvitterat tidigare i matchen men nu dröjde det tills det återstod knappa kvarten. Med fem kvar satte de sedan tvåan och så var den lördagen förstörd. Välförtjänt dock. 

Ysby tar med sig det fina spelet innan paus och lovar att träna kondition under nästkommande veckor. Ny match väntar på tisdag. Riktigt gräs på Munkavallen! Global uppvärmning när den är som bäst. Skit i isbjörnarna, vi hatar konstgräs! Tilläggas bör också att Hasslövs Jimmy Ivarsson spelade matchen i kortbyxor och kortärmat. Efteråt undvek jag honom. Hans barn går på vårt dagis. Ska nog be min förkylda dotter att hosta på hans unge..."
 
BKW-SIF 8-1 (4-1)
Mål BKW: Kenan Ramadani 2, Petter Gustafsson, Arton Ajvaci, Nderim Peci, Bujar Mazreku, Arlind Halimi, Martin Agnvall
Mål SIF: Fredrik Gustavsson
 
RGIF-LTIK A/B 3-1 (1-0)
Mål LTIK: Andree Pettersson (straff)
Mål RGIF: Henrik Olsson 2, Oskar Nilsson
 
Såg inte matchen. Hade häcken full med pingis, orientering, volleyboll och innebandy på jobbet.
 
Enligt uppgift stabil och välförtjänt RGIF-seger.
 
Med tanke på LTIK:s match mot Dalen dagen innan var det så klart ett steg i rätt riktning. LTIK ställde upp med ett A/B-lag med betoning på B:et. Resultatet får nog både anses vara såväl logiskt som förväntat.
 
RGIF har ett tungt lag. Samma backinje som man hade i division fyra och framåt är både Oskar Nilsson och Henri Olsson duktiga. Blir ett strängt gäng att ta sig an för övriga lag i sexan. Blir otäcka när Johan Nilsson, Sonny Nilsson och Mats Lindström är med också.
 
Träningsmatcher:
 
Simlångsdalens IF-LTIK A/B 8-1 (6-0)
Mål LTIK: Linus Jerkesten
 
Ett chockerande resultat naturligtvis. Jag kom efter halvtimmen spelad. Då var spelet jämnt. Jag visste inte vad det stod. 6-0 visade det sig. LTIK låg under med tre efter kvarten spelad. Fyra efter 20. Ytterligare två bollar hade trillat in strax innan jag dök upp.
 
I flera fall handlade det om rena bjudningar från LTIK:s sida, som inte var alls rädda om bollen utan gärna skänkte den till motståndare. Dalen gjorde det förstås bra och anföll på bred front. Samtidigt behövde motståndet inte förta sig nämnvärt för att såra LTIK.
 
Strax efter paus släppte LTIK in sjuan och åttan. I båda fallen hade LTIK:are kontroll på bollen i eget straffområde, men man valde då att spela fram Dalenspelare som enkelt kunde sätta dit bollarna. Hade LTIK:arna spelat på matchen?
 
I övrigt var som sagt spelet jämnt. Dalen hade förstås helt naturligt slagit av på takten. LTIK tröstmålade genom Linus Jerkesten sedan Casper Larsson jobbat fram en boll från Henrik Nilsson.
 
LTIK ställde upp med ett blandat lag på grund av flera bortfall och då en svår match mot RGIF väntar i Allianscupen under söndagen. Det är förstås ändå inte en ursäkt för att släppa in åtta mål. Det får inte hända om så LTIK ställt upp med ett rent B-lag.
 
Ljusglimtar fanns i Jacob Björk, som faktiskt var dominant (!) trots resultatet. Casper Larsson får godkänt för arbetsinsatsen och Henrik Nilsson för att han aldrig under matchens gång vek ner sig. Han försökte verkligen att hålla ihop det trots ett försvarsspel i spillror.
 
Överlag en uppryckning i andra, men det var förstås alldeles försent och att snacka om moral blir ju bara pinsamt.
 
Strömsnäsbruk-KIK 2-0 (0-0)
 
//P.

Kommentarer
Postat av: Anonym

KHFF - AIK 1-4

2014-03-08 @ 15:51:24
Postat av: Anonym

En av dom va bland dom bästa. Martin.

2014-03-08 @ 17:07:17
Postat av: Gammal Domare

Thomas lär dig reglerna.Domaren gör rätt
Bollen är aldrig i spel.

2014-03-08 @ 17:11:23
Postat av: O . Moberg

BKW - SIF ( 4-1 ) 8 - 1 tror jag .. Bland annat 2 straffar som gick i när från BKW ..
BKW brände mer o mer efter 30 spelade står det 1-1 då har BKW haft x antal lägen som ska vara mål. SIF spelade på så gott dem kunde men orkade inte stå emot till slut 3 snabba resulterade i en 4 - 1 ledning i paus... Sen så rann de på SIF kom upp någon gång lite då o då. Men inget som resulterade ... Fantastiskt roligt var det och spela oavsett om siffrorna blev som dem blev... Så bara för oss i SIF o ta nya tag :)

2014-03-08 @ 17:28:05
Postat av: P

Vem gjorde ert mål Oskar?

2014-03-08 @ 17:31:02
Postat av: Anonym

Tanken gjorde målet snygg lobb

2014-03-08 @ 18:07:25
Postat av: till domaren

Hittade en PDF om fotbollsregler 2009.

http://www.svenskfotboll.se/files/%7B94ECE8CE-6852-436D-87C5-0E6CD892E96B%7D.pdf


Det står följande:

Regel 16 –inspark
Bollen är i spel när den sparkats direkt ur straffområdet.

Regelbrott/bestraffningar:

Om bollen inte sparkats direkt ut ur straffområdet från en inspark, ska insparken gå om.


Alltså blir summan utav detta, att det absolut inte finns en regel som säger att insparken ska gå om, om insparken gått utanför sidlinjen. Då regeln tilldömer inkast.

Kan ha fel, men du får gärna motbevisa mig med en hänvisad källa.

Tack

2014-03-08 @ 18:28:21
Postat av: G

Tror faktiskt det ska bli hörna.
För så är det om målvakten exempelvis skulle vända sig om och skjuta bollen i eget mål - det blir hörna. Alternativt inkast då beroende på var bollen går ut såklart.
Borde vara samma sak här.

2014-03-08 @ 18:49:15
Postat av: Ola

Jag såg inte matchen ifråga och är ju bara ungdomsdomare, men jag har för mig att insparksregeln vad gäller att om den går om eller om man kastar i mål från inkast bör vara så här :

Om insparken inte passerar straffområdeslinjen ska den göras om, indirekt frispark utanför straffområdet och inkast som spelas/ kastas i eget mål innebär hörna för motståndarna!

Alltså går insparken om när målvakten skjuter den bakåt (och även i eget mål)

Men jag e ju bara U-domare :) så jag kan ha fel

2014-03-08 @ 22:24:25
Postat av: Anonym

Andersbergspelarna var så glada efter segern att de började slåss med varandra!!

2014-03-08 @ 23:04:38
Postat av: Domare

Svaret på er insparksdiskussion är följande:

Har insparken lämnat straffområdet och går ut över kortlinjen, tilldöms hörna. Har insparken INTE lämnat straffområdet, och går ut över kortlinjen, skall insparken slås om.

2014-03-09 @ 12:37:48
Postat av: J.Gunnarsson

Allianscupen söndag:
WRY -Hasko /V.Bois 1-1
.

2014-03-09 @ 14:10:48
Postat av: Anonym

Frågan är ju dock. Hur i helvete man lyckas slå en inspark förbi sin egen kortlinje...

2014-03-09 @ 15:58:16
Postat av: Ola

Med hjälp av skruvdobbar kanske,,,

2014-03-09 @ 16:21:16
Postat av: Anonym

RGIF 3 - 1 LTIK

2014-03-09 @ 18:49:52
Postat av: Anonym

Precis börjat läsa bloggen och tycker de är oerhört roligt att läsa om lite lokal fotboll.

Dock känns de sådär när du beskriver en LTIK spelare som dominant i ett lag som förlorar med 8-1, hur är de möjligt?
Tyvärr tappade du mycket i trovärdighet i den här matchrapporten....

2014-03-09 @ 19:48:54
Postat av: J.Gunnarsson

Allianscupen Dam:
LFK-IS Halmia 1-6

2014-03-09 @ 20:13:01
Postat av: Anonym

Spelaren i LTIK kan mycket väl vara dominant på din plats på planen men sedan behöver han ju ändå hjälp av övriga i laget, annars blir det som sagt 8-1 i baken.

2014-03-09 @ 20:41:55
Postat av: Anonym

Eftersom även jag såg matchen och hade svårt att se en dominant spelare i LTIK så tyvärr, trovärdigheten sjönk...

2014-03-09 @ 21:10:31
Postat av: Tomas Karlsson

Anonyma pågar: sluta lipa om trovärdighet. Bloggen är ju unik i Sverige! Sluta läs den om det inte passar. Det skulle öka er trovärdighet! Heja Plogen! Din blogg är kalas!

2014-03-09 @ 21:35:55
Postat av: JVN

Plogen är en person som alltid försöker se positiva saker. Han är inte ute efter att kritisera personer/lag här på bloggen. Eftersom LTIK är hans lag har han ofta en förmåga att försvara sitt lag även när dem underpresterar. Det har han all rätt att göra, inte minst eftersom det är hans blogg.
Han ger oss läsare möjlighet att kommentera här, anonymt om man så vill, och han har högt i tak och låter oss skriva vad vi tycker och tänker.
Detta gör att intresset för den lokala fotbollen har ökat i kommunen. Det är något som alla klubbar har haft stor glädje av de senaste åren.
För mig har han stor trovärdighet, men det innebär inte att jag alltid delar hans åsikter.

2014-03-09 @ 21:38:29
Postat av: P

Vadå trovärdighet? Eftersom att du är ny här kan jag berätta för dig att jag är LTIK:are. Dessutom är mina kunskaper om själva spelet begränsade. Här skriver jag min syn. Kommentera gärna och skriv vad du tycker, men var noggrann med att tänka efter. Det jag skriver är mina sanningar. Ha du dina. Och, jag har aldrig tvingat någon att läsa min blogg. Ändå gör jävligt många det. ;)

2014-03-09 @ 22:40:35
Postat av: P

Tack för stödet Tomas och JVN. Känns skönt att någon backar upp när man lägger dyrbar tid på att hålla sidan levande helt ideellt.

2014-03-09 @ 22:45:38
Postat av: J.Gunnarsson

Allianscupen Dam:
VGLT-Halmia 1-4
.

2014-03-10 @ 10:19:23
Postat av: Romano

Alltid kul att följa ditt arbete Plogen. Fortsätt så.

2014-03-10 @ 17:04:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0