Allianscupen:

LTIK-LFK 1-8 (1-4)
Mål LTIK: Emil Olsson
Mål LFK: Gabi Morad 3, Lucas Persson 2, Edvin Frick, Zett Wyke, Jack Wennström

LTIK stod emot LFK i 20 minuter. I nämnda minut gjore Gabi Morad 1-0 till LFK. LTIK stoppade upp en boll somvar på väg fram mot forwards, men fick inte väck den. Ensam med Andrée Pettersson gjorde inte Morad några misstag.

2-0 gjorde LFK efter en jättefin djupledsboll från Berat Sulejmani. Pettersson i LTIK:s mål klarade Rasmus Liedmans avslut, men Morad rakade in returen.

3-0 gjorde LFK på hörna. Edvin Frick nådde högst och kunde nicka bollen i mål. Det målet borde LTIK inte släppt till.

Emil Olsson reducerade efter ett inkast from Tobias Ewertsson som Jacob Björk kunde vinna kampen på och spela fram Olsson.

Innan paus hann LFK med 4-1 efter ett mycket märkligt hemåtspel av LTIK:are. Morad kunde lägga bollen i öppet mål.

Bortsett från tre billiga insläppta mål, vid 2-0-målet gör LFK det bra, stod LTIK upp helt okej mot ett starkt LFK-lag. Glimtvis resolut spel och hyfsade kombinationer framåt. Bitvis för hafsigt och slarvigt både offensivt och defensivt. Men LFK höll tempot uppe och gjorde det svårt för LTIK:arna. Man var dessutom skickliga i djupledsspelet, både i serve och löpningar.

I paus bytte LFK i stort hela laget. Andra halvlek var en kombination B/U, med lite stabilitet både bakåt och framåt i bl a Hannes Persson, Anton Efraimsson och Noak Pettersson.

LTIK gjorde tre byten.

Efter paus kunde rödblått etablera spel på LFK:s planhalva på ett annat sätt än i första. Det gjorde dock att LFK fick bra möjligheter att slå om.

Det gjorde Lucas Persson bra då han rann iväg på djupet och satte dit 5-1 på LTIK:s inbytte målvakt Ahmad Jafari.

Energin försvann lite från rödblått efter det målet, medan det unga LFK-laget var spelsuget och löpvilligt.

6-1 kom efter inkast. Jack Wennström var sist på bollen. 7-1 gjorde Lucas Persson och Zett Wyke avslutade genom att göra 8-1.

Ju längre matchen led i andra desto ondare fick LTIK slita mot pigga ben i LFK. Det yngre gardet löpte mer än det A-betonade gäng man ställde upp med i första.

LTIK skrapade ihop chanser för ett eller ett par mål. Hetast var Jacob Björk, men han hade inte riktigt ställt in siktet. Kanske var det inte så välriktat pga det slit han lade ned som släpande anfallare matchen igenom.

Mot sista 20 började LTIK rulla på folket.

Positivt för LTIK var att ha tillbaka Simon Vedin och Henrik Nilsson i spel igen efter resor och Emil Jönsson samt Håkan Karlsson efter skador. För de två sistnämnda var det årsdebut och båda insatserna lovar mer.

Från och med nu måste LTIK dock försöka få ihop ett lag och en trupp ur denna hattiga försäsong.

Ur LFK:s synvinkel var det positivt att få vinna och göra mål eftet förlusten i helgen.