Resultat lördag

Träningsmatch:
 
FC Örkelljunga-K/HFF 3-1 (2-1)
Mål K/HFF: Daniel Alexandersson
 
Allianscupen:
 
SIF-YBK 2-4 (0-2)
Mål SIF: Pontus Johansson, Fredrik Gustavsson
Mål YBK: Jakob Johlin, Andreas Håkansson, Simon Axelsson, Filip Svensson

Tomas Karlsson:
 
"Vissa frågor är omöjliga att besvara. Om en person klonas och har sex med sin egen kopia – är det då onani eller incest? Om en person hävdar att han alltid ljuger – talar han då sanning? När division sex södra drar igång – är YBK fågel eller fisk?

Matchen mot Skottorp gav inga större svar på frågan. Förvisso skrevs segern till 4-2 efter klar dominans men att tokhylla de gulklädda vore att få hybris. YBK inledde piggt med ett snabbt spel längs marken som flera gånger rev hål i Skottorps backlinje. Simon Axelsson snidade fint, Noak Bolmgren är nyttig som mittfältsmotor men spelet var långt ifrån fläckfritt. Rullandet var snarare omständligt än snabbt och längst framme gick Jonte Gunnarsson likt en arbetslös bödel och väntade på det rätta läget som alltför sällan dök upp.

Dödläget i matchen bröts när högerbacken Jakob Johlin tröttnade på matchbilden och helt sonika drev upp bollen på motståndarnas planhalva och därefter sköt ett skott så hårt att det såg ut som om bollen förolämpat honom. Pontus Andersson i Skottorpskassen hann knappt reagera och två tiondelar senare satt bollen likt en kniv i en bonne i maskorna.

Kort därefter skruvade Simon Axelsson in en frispark och ledningen var stabil. Skottorp saknade flera tongivande spelare som t.ex. Packe Lindell, Lasse Klinker och Helsingborgaren Kurtz vilket märktes på spelet. Bland annat spelade en fjortonåring högerback och klarade sig med bravur men SIF hade svårt att hänga med. Inför andra halvlek pratade YBK om att öka passningstempot för att på så sätt köra slut på det tappra men tämligen ofarliga motståndet. Andreas Håkansson nickade in trean men därefter somnade de gulkädda in i någon form av koma. Möjligen var det sommarsolen och den tidiga värmen som bidrog oavsett vad så började SIF komma in i matchen. Pontus Johansson rullade behärskat in 1-3 och sexans mest peppande spelare Fredrik Gustavsson prickade in tvåan.

YBK redde ut stormen och Filip Svensson kopierade Jakob Johlins bravad och dunkade in fyran bakom en hjälplös Pontus Andersson.  Sammanfattningsvis kunde YBK lika gärna vunnit matchen med 7-0 men effektiviteten var inte på plats och egentligen inte heller själva spelet. Stundtals ser det finurligt och publikfriande ut men i nästa ögonblick behandlar YBK bollen som om den bar på rabies. Med andra ord – YBK fågel eller fisk?

I YBK var Otto Nilsson kreativ och duktig i sin offensiva roll men som helhet kan laget prestera klart bättre än såhär. Nu väntar intensiva veckor med träningsmatcher mot Ränneslöv, Lilla Tjärby och Skuggan BOIS."  

VBoIS-HIS 0-0
 
BoIS tog den nödvändiga poäng som krävdes för att man skulle stå som gruppsegrare och få spela final i Allianscupen på Annandagen.
 
Träningsmatch:
 
Markaryds IF B-KIK 4-7
Mål KIK: Emanuel Hultberg 2, Joel Åkesson, Martin Andersson, Kalle Svensson, Johan Jönsson, Jonathan Petersson
 
//P.

Kommentarer
Postat av: Ola

SIF-Ysby BK 2-4 (0-2)

2014-03-29 @ 13:25:02
Postat av: Pihl, Hasslövs IS

Vbois - HIS 0-0

2014-03-29 @ 15:07:36
Postat av: Joel Å

Markaryd - KIK 4-7
Emanuel 2, Joel, Martin,Kalle, Johan, jonte P

2014-03-29 @ 16:11:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0