Resultat lördag

Trean:

LFK-Fjärås 2-2 (1-1)
Mål LFK: Martin Andersson, Besart Mazreku

LFK borde vunnit. Man var det bättre laget och ledde 1-0 samt 2-1. Okoncentration bakåt och ineffektivitet framåt gjorde att LFK förlorade två pinnar. Bra vitt spel i övrigt.

LTIK-Unnaryds GoIF 2-1 (1-0)
Mål LTIK: Simon Vedin, Peter Jönsson

Såg bara en stund på första. Då var LTIK det spelförande och bättre laget på en förvånansvärt fin matta på L:a Tjärby IP. Ledningen med 1-0 i paus efter mål ifrån Simon Vedin var inte orättvis.

Enligt uppgift ska även andra halvlek gått i LTIK:s favör. Unnaryd kvitterade dock till 1-1 innan Peter Jönsson kunde trycka in en hörna till 2-1.

Nervöst mot slutet och Andrée Pettersson i LTIK-kassen tvingades till en bra räddning. Bra start på serien för LTIK med sex inspelade poäng.

KIK-Haverdals IF 4-2 (1-1)
Mål KIK: Jonathan Petersson 2, Joel Åkesson 2

Ingen bra första halvlek från KIK. Haverdal kunde ta en tidig ledning innan KIK kvitterade i den tionde minuten. I paus gjordes en del förändringar i gult och i andra halvlek kontrollerade hemmalaget spelet.

KIK gick upp till 4-1 innan HIF tröstmålade fram till 2-4 i slutminuten.

KHFF-GIF/VIF 1-0 (0-0)
Mål KHFF: Henrik Fridberg

Seriepremiär och mycket nerver. Matchen stod och vägde. GIF/VIF krigade bra, men KHFF styrde spelet och var de som skapade flest målchanser. Den rätta timingen i avsluten fans där dock inte från K/HFF:s sida.

Med tålamod lyckades hemmalaget dock till sist få dit en boll då inhoppande måltjuven Henrik Fridberg knoppade in Fredrik Junefalks inlägg i mål.

Tilläggas ska att GIF/VIF fick ett mål tveksamt bortdömt samt att blott 15-årige (-98) och lille, men kvicke Leo Gustafsson var nära att lobba in ett mål för gästerna. Hade varit stort.

SIF-VBoIS 1-3 (0-3)
Mål SIF: Fredrik Gustavsson
Mål VBoIS: Daniel Pålsson 2 (en straff), Anders Stam

BoIS klart bättre i första och hade 3-0 i paus. I andra kom SIF tillbaka och vann halvleken med 1-0. Rättvis seger för BoIS.

HIS-YBK 3-2 (1-0)
Mål HIS: Mikael Alm, Albin Lundgren, Jimmie Ivarsson
Mål YBK: Nils Carlsson, Jonathan Gunnarsson

YBK-tränare Tomas Karlsson:

Sjukt tung premiär

Genom åren har undertecknad upplevt ett antal premiärmatcher med olika resultat fast frågan är om någon varit lika tung att titta tillbaka på som derbydrabbningen mot Hasslöv. YBK ställde upp utan Figge Nicklasson, Robin Nicklasson och Olle Larsson och kom till spel med 12 man födda på 90 – talet, en på 80 – talet och en sjuttiotallist. Vinden pinade Hasslövs IP i kliniskt i ena längdriktningen. YBK bestämde sig för medvind om kapten Ivarsson vann slantsinglingen. Det gjorde han. Han valde motvind. Hjärnsläpp var hans förklaring. Detta innebar att Hasslöv fick domdera villkoren under första 45 minuterna. Antons utsparkar stannade i luften och det nickstarka och fysiska hemmalaget tryckte på. Dock var det YBK som skapade chanserna. Jonte Gunnarsson prickade stolpen, sköt från distans och hade dessutom halvt friläge i tre mycket fina målchanser. Nisse Carlsson löpte sig fri och var så när att ur dålig vinkel trä in bollen men Hasslövs duktige målvakt höll tätt. Undertecknad sköt frispark i ett gyllene läge. Målchansen rann ut i sanden då foten träffade marken, vred ledband sönder och samman och bollen for i lös fart rakt ut till inkast. Förmodligen tidernas sämsta frispark.

Istället tog Hasslöv ledningen. En lång lyra från backlinjen landade framför den flinke anfallaren som fint la upp för en anstormande mittfältare. Långskottet satt otagbart i Antons borte hörna. Ett riktigt klassavslut. Halvleken var full av kamp, tacklingar, intensivt spel och klassisk derbyanda. När domaren blåste av så vandrade mycket trötta Ysbyspelare in i omklädningsrummet med tillförsikt. Nu var det medvind i andra och det kändes som om pilsnabba Nils Carlsson och Jonte Gunnarsson på topp hade ett oerhört övertag på Hasslövs backlinje. Mycket riktigt kvitterade också bortalaget efter fem minuters spel. Jonte Gunnarsson sprang i djupled, störde närmsta back som missade sin passning och helt fri med Hasslövskeepern gjorde Jonte inget misstag denna gång. YBK förberedde sig för tokoffensiv. Nu skulle pågarna från åsens kant få veta att de levde. Av dessa planer blev det intet. Istället drabbades YBK av en två minuters lång kollapps som kostade dem matchen.

Först kom Anton Hansson i YBK;s mål fel på en frispark från mittplan och bollen seglade in mot det tomma målet. En försvarare hann upp bollen på mållinjen och skulle rensa men slog hål i luften på sämsta möjliga sätt på sämsta möjliga ställe på planen. Hasslöv i ledning. Bjudningarna var dock inte slut. En minut senare seglar en långboll in i YBK;s straffområde. Till synes helt harmlös men alla tittar på bollen och ingen gör något åt den. Den landade hos Jimmie Ivarsson i HIS som på volley, helt omarkerad – det såg ut som om han var smittad av pesten eftersom alla vägrade gå nära honom – kunde slå in 3-1. På två minuter hade ledningsjagande YBK förvandlats till ett lag i tvåmålsunderläge. Helt på eget bevåg. Inget att skylla på. Inte hade Hasslöv heller spelat bra. De hade inte tjänat ihop till målen. De hade inte trixat sig fram till lägena. De fick dem och de tog dem. Ridå.

YBK hämtade sig dock och började efter några minuters sorg jakten på reducering. Jakten blev desperat och våldsam men nu kunde Hasslöv sjunka ner i banan och något enklare stoppa YBK vars bästa chanser kom efter en nick av Nisse och en skarv av undertecknad Båda gångerna stod målvakten i vägen.  Jonte Gunnarsson konstant ett hot och Nisse Carlsson hela tiden farlig men reduceringen lät vänta på sig. Den skulle dock komma på en hörna i matchminut 81. Nisse nådde högst och knoppade in bollen i bortre hörnet. YBK satsade nu allt framåt och pressade på. Det ordnade spelet lyste dock med sin frånvaro och ytterligare heta chanser saknades. Istället var Hasslöv nära att öka ledningen på en farlig kontring. När domaren blåste av matchen stod Hasslöv som segrare och det kändes ack så tungt och ack så självförvållat.

Tränare är alltid ute i eget ärende men jag tycker helt ärligt att YBK var värda poäng. Vi var bättre än Hasslöv sett över 90 minuter. Dock gjorde vi två fatala misstag under två hemska minuter och det straffade sig oerhört. I övrigt var vi hårda, bestämda, modiga och offensiva. Spelet var inte det bästa men det var premiär, derby och såklart många nervösa ben. Matchen som sådan måste varit underhållande att titta på med oerhört mycket kamp och fysiskt spel men utan gnäll och efterslängar. Hasslöv är härliga att möta på det sättet. Det ges och det tas, rejält och hårt men utan sura miner. Domaren var också fantastisk. Han blåste inte i onödan och tillät hårt spel men ständigt och jämt med auktoritet och noggrannhet i bedömningarna. Av honom (ny bekanstskap för oss i YBK så jag vet ej hans namn) borde många andra domare ta lektioner. Dels i hur man förstår spelet men också i hur man har autkoritet utan att vara en dryg översittare (ingen särskild alls nämnd…).

Vill berömma hela YBK men särskilt nykomlingen Jakob Johlin vars insats var strålande. Att markera den fenomenale lagkaptenen i Hasslöv i 90 minuter och ändå hinna med att delta i anfallsspelet är imponerande värre. Målvakt Anton Hansson hade för en gångs skull ett misslyckat ingripande men spred för övrigt som vanligt trygghet i bakre leden. Jonte Gunnarsson satte ett men kunde lika gärna gjort hattrick och Nils Carlsson andas i klass i allt han gör. Det trista med förluster som dessa är att det inte går att ändra på så mycket för att komma tillrätta med något. Inte är det så att vi gör misstagen med vilje och inte är det så att vi brukar slå hål i luften på mållinjen. I skrivande stund är det fruktansvärt tungt. Det såg ju så bra ut men vem fan bryr sig nu. Hasslöv har tre poäng. Vi har inga. Jävla skit!

Till sist, en stor eloge till Hasslövs spelare som i desperationen drog bollen stenhårt mot läktaren och träffade en dam i publiken. Att efter matchen söka upp denne för att be om ursäkt var oerhört schysst gjort och bevisar ytterligare en gång vilket rejält och bra lag Hasslöv är att möta. Men nästa gång, då jävlar ska vi vinna!