Semi 1:

Laholms FK-Lilla Tjärby IK 1-1 (1-0) 11-12 efter straffar
Mål LFK: Romario Hulea
Mål LTIK: Simon Vedin

En relativt jämn match. LFK ställde upp med ett mixat lag. LTIK hade stor respekt för Jonatan Jacobsson, som från sin centrala mittfältsposition hade dominerat gruppspelsmatchen mot LTIK fullständigt. Nu var Jonte tacksamt nog placerad till höger på mittfältet, där han blev avskärmad och isolerad.

LTIK var faktiskt det något bättre laget spelmässigt. Främst kantspelet fungerade väldigt bra där både Linus Jerkesten till höger och Emil Olsson till vänster firade triumfer. LTIK fick dock slita hårt för att hålla jämna steg med vältränade LFK och när väl misstagen kom var LFK duktiga på att ställa om på ett vasst anfallspar i form av Perparim Beqaj och Romario Hulea.

Det var på ett sådant misstag som Hulea fick sin möjlighet. Tappad boll på mitten, bra passning på djupet och sedan var Romario stark i närkampen och säker när läget dök upp. 1-0 till LFK i den 25:e matchminuten. Det resultatet stod sig halvleken ut (matchen spelades 2*30).

I andra halvlek kunde LTIK kvittera. Emil Olsson stod för en fin prestation till vänster och spelade fram bollen till Simon Vedin, som letade läge och avslutade med vänstran i mål mot sitt gamla lag. Detta hände efter cirka 35 minuter.

Mot slutet av matchen var det främst LFK som verkligen gick för seger, men LTIK:arna låg bra i positionerna och jobbade hårt för varndra. Fler mål föll inte och straffsparksläggning följde. En evighetsstraffsparksläggning.

Markus Johansson räddade LTIK:s femte straff, men då räddade Andrée Pettersson LFK:s femte straff. Sedan satte ytterligare sex gubbar i vardera lag sina straffar. Känslosammast LFK:s Tobias Ewertssons (tidigare i LTIK) tama straff som LTIK:s målvakt Pettersson tycktes släppa in av ren sympati. ((;).

Daniel Hellsten dundrade in sin andra och LTIK:s totalt elfte straff. Sedan räddade Pettersson LFK:s tolfte elvametare och saken var klar. LTIK, som halkat in i slutspelet på ett bananskal, hade skrällt och tagit sig vidare till final i träningscupen. Målvakt Pettersson stor hjälte i LTIK.

Semi 2:

Våxtorps BoIS-BK Walldia 1-0 (0-0)
Mål VBoIS: Daniel Pålsson

Favorittyngda BKW började semifinal två bäst. Man skapade möjligheter mot BoIS. Lägena trycktes dock inte dit.

Efter hand tuggade sig BoIS in i matchen. Som vanligt hade de vittröjade käkat taggtråd till frulle. Det var ett superladdat lag som Daniel Pålsson, själv på topp, ställde på benen och även BoIS lyckades skapa ett par farligheter. 0-0 stod sig dock till paus.

I halvtid gjorde BKW ett antal byten. Några av lagets bättre spelare byttes ut och det blev lite mer B-betonat. Enligt undertecknad kom man med en för stor trupp till semin. Matchen spelades bara 2*30 och mer än två, högst tre avbytare med speltid hade knappast behövts. Å andra sidan handlade det ju dock "bara" om en träningsmatch.

Andra halvlek blev jämnare. Tuffa och hårt kämpande BoIS var väl så bra som BKW, som inte  skapade lika mycket längre. Tränare "Pålle" gav sitt lag ledningen med ett markskott. Säkert avslut.

Det resultatet stod sig de 60 minuterna ut och vild glädje i BoIS-lägret utbröt. Naturligtvis var det  en skräll av stora mått. Men hade BKW inte haft Robert Andersson, Emil Gustafssonn och Moridon Berisha (t ex) på bänken i andra hade BoIS naturligtvis fått svårare.

Våxtorp ska dock inte alls be om ursäkt för vinsten. Laget gjorde en bra insats. "Walldiadödaren" Pålle vet hur man ska vinna mot Vallbergagänget (två serievinster plus DM-seger över BKW med Getinge ifjol).

Final:

Våxtorps BoIS-Lilla Tjärby IK 1-2
Mål VBoiS: Robin Leandersson (?)
Mål LTIK: Linus Jerkesten, Henrik Nilsson

Det blev LTIK som fick göra en Danmark från EM -92 (är Hasslöv Jugoslavien då?).

LTIK fick med kort varsel hoppa in i cupens slutspel sedan HIS dragit sig ur. Så klart var det diverse spelare som redan planerat annat och inte kunde vara med. Men i ett helt koppel av kompetenta lirares frånvaro (Conny Strömberg, Håkan Karlsson, Jacob Björk, Kristoffer Nilsson, Olle Günther Hanssen bl a), stärkte övriga spelare sina kort genom att stå för storstilade kämpainsatser.

LTIK gjorde en bra match mot LFK i semin och var där under långa stunder minst lika bra som de vittröjade, som dock tryckte på för ett ledningsmål mot slutet av matchen. Men 1-1 stod sig till full tid.

Efter evighetsstraffsparksläggning kunde LTIK slutligen vinna med 12-11.

I finalen stod överraskningen VBoIS för motståndet. I sin semi hade man via en imponerande krigarinsats lyckats betvinga ett normalt sett skickligt BKW med 1-0.

BoIS har ett jättefint lag i år. Där bak håller Erik Lindberg ihop det och Jim Leandersson, Daniel Pålsson och Anders Gustavsson där framme är tunga att stå emot. Jag ser BoIS som den främsta utmanaren till KHFF i sexan i år.

BoIS var också det bättre laget rent spelmässigt i finalen. LTIK kämpade dock på och via ett bra försvarsspel och bra utdelning framåt lyckades man ta ledningen med både 1 och 2-0 och sedan klara 2-1 tiden ut. Starkt!

Därmed får man som första lag klubbnamnet på vandringspriset Sparbanken cup-bucklan.
_________________________________________________________________________

LTIK verkade mest tagna av att ha spelat en match tidigare under dagen. Som tränaren Patrik Åkesson uttryckte i tidningen:

- Vi fick slita hårt under matchen mot LFK.

BoIS var piggare och det något bättre laget under stora delar. Våxborna var verkligen supertända och riktigt sugna på att skrälla ordentligt och ta hem cupen.

LTIK kämpade dock på och via fin inställning och bra försvarsspel kunde man hindra BoIS skickliga offensiva trio från att skapa de riktigt tydliga målchanserna.

LTIK tog ledningen mot slutet av den första perioden då Simon Vedin hittade fram med en verkligt fin djupledsboll mot Linus Jerkesten, som kom emellan BoIS målvakt Claes Svensson och försvararen Jesper Mårtensson och sedan kunde traska in med bollen i öppet mål.

I den andra perioden var BoIS nära att kvittera. LTIK:s lagkapten Daniel Hellsten räddade dock bollen på mållinjen.

Istället kunde LTIK utöka till 2-0. Hellsten slog en frispark mot mål. Flipperspel innan Hellstens mittbackskollega Henrik Nilsson dök upp som gubben i lådan och bredsidade in bollen i mål. Direkt på BoIS avspark blåste domare J-O Jacobsson till den andra pausvilan.

LTIK hade 2-0 att gå på och ett slitet lag skulle nu ägna sig åt att försvara sin ledning. BoIS tryckte naturligtvis på i tredje. Man hade inget att förlora och fyllde på med mycket folk. Då blottade man sig samtidigt bakåt och Simon Vedin var nära att avgöra matchen.

BoIS skulle dock få utdelning då man på en lyra mot mål störde Andrée Pettersson i LTIK:s mål tillräckligt för att denne inte skulle få rejält grepp om bollen. Sedan var Robin Leandersson påpassligt framme och tryckte kulan i nät fram till 1-2.

Mot slutet av matchen var BoIS nära en utjämning men Henrik Nilsson lyckades störa "Pålle" tillräckligt så att dennes nick gick strax utanför Petterssons vänstra kryss.

2-1 stod sig tiden ut och LTIK blev träningscupsmästare. All heder till BoIs dock, som mycket väl både kunde vunnit eller kryssat och tagit finalen till en oviss straffsparksläggning. Ett disciplinerat LTIK blev dock de som fick ta emot bucklan. Ett LTIK som egentligen inte skulle varit i slutspel överhuvudtaget.