Resultat lördag

Trean:

Höganäs BK-LFK 3-2 (1-0)
Mål LFK: Perparim Beqaj, André Josefsson

Väldigt stark andra halvlek av LFK där man trots det hamnar i underläge 3-0. Peppi reducerade strax efter HBK:s trea och André reducerade ytterligare en gång i den 90:e minuten.

Unnaryds GoIF-BKW 1-3 (1-1)
Mål BKW: Petter Gustafsson, Miridon Berisha (straff), Kenan Ramadani

När det väl gällde tog sig BKW:arna i kragen och vann fullt rättvist bortamatchen mot Unnaryd med 3-1.

Getinge IF-KIK 1-3 (0-1)
Mål KIK: Joel Åkesson, Jonathan Petersson, Kalle Svensson

KIK förstärkte intrycket kring att man kommer att vara med högt uppe i tabellen då favorittippade Getinge betvingades med 3-1 i en division fem-match med högt tempo.

RGIF-Torup/Rydö FF 4-3 (1-1)
Mål RGIF: Artan Peci, Patrik Philipsson, Johan Stråhle, Oskar Nilsson

Väldigt svårt att dra några slutsatser efter denna match som spelades på en väldigt ojämn A-plan på Björkvallen. RGIF var ändå det lag som gav stabilast intryck och segern var välförtjänt. RGIF hade 3-1 efter 1-1 i paus. Sedan gick T/R ikapp via två billiga mål innan Oskar Nilsson kunde skotta in 4-3 längs marken.

1-0 skruvade Artan Peci in direkt på hörna.
2-1 nickade Patrik Philippsson in på Visar Demajs hörna.
3-1 kunde Johan Stråhle slå in efter två luftsparkar. Serveringen snett-inåt-bakåt stod Visar för.

Träningsmatcher:

K/HFF–Råstorp/Timsfors 7-2 (2-0)

K/HFF: Kristian Åkesson 2, Mattias Nätterqvist, Roy Karlsson, Daniel Alexandersson, Martin Jönsson, Henrik Fridberg

VBoIS-Löddöse/Nygård 6-0

Mål VBoiS: Anders Stam 2, Daniel Pålsson, Jim Leandersson, André Larsson, Håkan Pettersson

YBK–Skuggan BoIS 2-2 (1-1)

Målskyttar: Anton Olsen, Olle Larsson

YBK fick åter ställa upp med ett något sargat lag då flera spelare saknades. Jonte Gunnarsson och Jakob Davidsson var bortresta, minsta broder Olsen lider av sträckning, Ahmed har fått kronisk förkylning och tyngst av allt – lagets tryggaste spelare Figge Nicklasson är alltjämt långtidsskadad. Dessutom är Robin Hansson ännu inte spelklar och undertecknad stod med influensasviter huttrandes vid sidan. Med andra ord – åter ett halvt lag borta. Icke desto mindre så var det ett taggat YBK som äntrade planen mot nykomlingarna Skuggan – vars matchställs färg röstats fram av spelartruppen. Något försiktigt kan man konstatera att killarna i Skuggan förmodligen inte läste estetprogrammet på gymnasiet…

Matchen inleddes med ett snabbt YBK – mål. Anton Olsen och Nils Carlsson sågade sig framåt i banan och den förstnämnde drog iväg ett skott på vinst och förlust som borrade sig in i målvaktens bortre hörn. Den snabba ledningen var nog till YBK;s nackdel sett till vad som skedde därefter. Laget uppträdde allt mer passivt och avstånden mellan lagdelarna var på tok för långa för att det skulle kännas bekvämt. Just denna taktiska oförmåga straffade också YBK då en snabb omställning från bollskickliga Skuggan ledde till att flera spelare i gult kom ”på mellis” och när även målvakten Anton Hansson missuppfattade situationen så vart kvitteringen ett faktum. Därefter tog Skuggan över och första halvtimmen var det YBK som bara fick försvara sig.

Därefter tog däremot hemmalaget över tillställningen. Anförda av kapten Ivarsson på mitten som slet förtjänstfullt , trycktes Skuggan allt längre ner i banan. Några klara chanser skapades dock ej. I paus – som domare Mattsson gjorde rekordkort, ca 3 minuter – pratade vi om att minska avstånden inom laget och att försöka hålla i bollen lite bättre. För en gångs skull blev orden och verklighet och hela andra halvlek var sett till spelet i YBK;s favör. Därför var det såklart extra tungt att se Skuggan tråckla sig fram till ett fint skottläge som förvaltades på ett kliniskt maner. Målet var urtjusigt. Vanligtvis stabile Filip Svensson tunnlades av den skicklige anfallaren och avslutet satt som en kniv i en bonnjävel – dvs. helt perfekt.

YBK flyttade fram allt mer folk och blev allt mer desperata. Bästa chanserna skapades på fasta situationer och såväl Nils Carlsson som Anton Olsen var ständigt på hugget i djupled men fick alltför sällan bollen på rätt sida om sig. Det skulle dröja ända till matchminut 88 innan kvitteringen kom. Anton Olsen sprang sig fri på vänsterkanten och gick modigt in framför jagande backen som inte kunde göra annat än att springa ner flinke Olsen. Domare Mattsson tvekade aldrig och pekade på straffpunkten. Jävligt typiskt! Under två år som tränare har jag upplevt ca 2000 straffar (alla feldömda) MOT YBK (hade nog rekordet för två år sen med straff i nio matcher i rad mot oss…) och tre (3) med oss. Vid inget av dessa tre tillfällen har undertecknad funnits på planen för att kunna slå straffjäveln. Likaså nu. Olle Larsson tog straffen och missade – men kunde enkelt raka in målvaktens retur. 2-2 ett faktum!

Som genrep var detta en ok tillställning. Aggressiviteten i spelet, kämpaandan och ambitionen fanns där till 100%. Filip Nilsson outstanding som högerback, Anton Hansson gjorde en räddning av högsta klass och Anton Olsen slet frenetiskt. Dessutom var kapten Ivarsson tillbaka i gammalt gott slag. Motståndet var bollskickligt och trevligt att möta och krysset fullt rättvist. Men än återstår flera frågetecken för YBK. Hur mittfältet skall formeras diskuterade vi direkt efter matchen men frågan är om vi blev klokare. Dessutom är det såklart ett stort aber att så många spelare saknats i så många matcher. Den positive tränaren kläcker ur sig att ”det är bra att alla få speltid” medan den negative menar att ”det är svårt att spela samman ett lag”. Hur det är med den saken lär väl visa sig. En sak är dock säker; Oavsett hur mittfältet formeras och oavsett vilka som kommer till match på lördag mot Hasslöv – så kommer vi vara redo att stå upp mot de blåa. Försäsongen är officiellt över och nu börjar det roliga!