Inför säsongen

Ganska trött på analyser och tips efter arbetet med LT:s fotbollsbilaga. Men här kommer lite grand.
 
För ytterligare reflektioner ber jag er att fixa en bilaga eller att kolla dagens LT där jag har förhands på femman med snack med samtliga Laholmstränare inför seriepremiären.
 
Femman kommer att bli jämn och den är svårtippad. Samtliga Laholmslag har tillräckligt bra trupper för att kunna blanda sig i toppstriden.
 
BK Walldia är förstås det laget som vi här nere först får på skallen när vi tänker favoriter. Laget var bra redan ifjol. Utvisningar och avstängningar ställde till det då. I år har man förstärkt bra. Petter Gustafsson är enligt mig kommunens bästa centrale fältare. I Emil Axelsson har man fått in en riktigt stark försvarare och kommer Peter Björnsson att stå har man dessutom en av seriens bästa målvakter. Gör han inte det håller Simon Nilsson god division fem-nivå.
 
Med Manfred Walldén (korsbandsskadad) i laget hade det sett komplett ut. Nu saknas spelaren som gör 15-20 mål. Miridon Berisha, Kenan Ramadani, Robert Andersson och Petter får tillsammans med övriga offensiva krafter försöka att lösa det dilemmat genom att fördela målen över varandra.
 
Ränneslövs GIF får stå ut med lite favvoritstämpel då man kommer uppifrån. Laget är stabilt, rutinerat och fysiskt starkt.
 
Frågetecken finns främst offensivt. Visar Demaj är ganska ensam just nu. Hur mycket kommer Mats Lindström, Marcus Kjellsson och Henrik Olsson vara med? Laget kommer att variera i slagkraft beroende på tillgängliga spelare.
 
Lilla Tjärby IK fick tillbaka Simon från LFK redan under försäsongen och med honom fick man ett antal mer mål. Vedin gjorde 17 förra året. Ska dessutom bli spännande att se vad Olle Günther Hanssen kan uträtta ett snäpp högre upp.
 
Knäreds IK blir outsidern. Uffe Bengtsson har fått tillbaka lite av det gamla KIK. Laget kommer inte att bli lätt att möta och nyfövärv som Jon Stibe, Peter Carlsson, Mikael Holvigsson och Jonathan Pihl (de två sistnämnda femmans bästa målvaktspar?) är bra.
 
Torup/Rydö IF kommer uppifrån med RGIF och lär inte bli lätta att tas med trots att de tappat en del folk efter degraderingen. Magnus Björnsson är väldigt vass på topp. 
 
Annars är det väl Getinge IF som ska kunna vara med längst framme. Kompetenta nyförvärv i målvakten Jonas Björqvist, mittfältaren Bengt Arman (som får tävla med BKW:s Petter om att vara bäste mittfältare i serien) och vindsnabbe Emil "Lövet" Lövestedt.
 
Nykomlingarna Haverdals IF och Kurdiska IF får slå lite ur underläge. Inget av gängen lär dock bli några slagpåsar. Vapnö IF är väl den nykomling som står bäst rustad för division fem-spel. Man var ju dessutom uppe så sent som 2011. 
 
Unnaryd kan få det lite tungt men LFK-legendaren Mats Lundgren vurmar för sitt Unnaryd och brukar se till att laget håller hygglig klass. Oskarström IS och Trönninge IF hoppas båda säkert på bättre placeringar än ifjol. Jag tror ungefär som ifjol (båda gängen lär dock i vanlig ordning plocka sex pinnar var mot LTIK. Det brukar vara så.)
 
Det som kan gynna lagen utanför Laholm är att de slipper de där riktigt heta derbyna. Laholmslagen kommer att plocka poäng från varandra och då är det inte omöjligt att ett lag som Getinge kommer loss lite längst upp i tabellen.
 
I sexan har jag bestämt mig för att tro på Kornhult/Hishult FF. Dels är jag ett fan av tränare Mattias Berggren (vi är båda United-fans) och dels så har man ett bra lag.
 
Anton Karlsson, Mattias Nätterqvist och Samuel Markow där bak. Seriens bästa innermittfältspar i Ola Sandberg (Jönsson) och Kristian Åkesson. Längst framme satsar Fredrik Junefalk på att komma upp mot 30 mål i år. Det kan mycket väl gå.
 
Våxtorp BoIS nämns som vanligt bland topplagen. De håller sällan men det känns som att grundförutsättningarna finns i år. Det finns både bredd och spets. Kan Kalle Samuelsson hålla sin nivå i mål och Daniel Pålsson göra sina kassar framåt så ska det nog lösa sig däremellan också.
 
Med "Pålle", Anders Stam (Gustavsson) och Jim Leandersson (i år bara spelare) ser laget väldigt vasst ut framåt. Där bak håller Eric Lindberg ihop det.
 
Hasslövs IS är inget bottenlag längre. Nu siktar man på toppen. Kan bli tufft i en bättre serie. Men man har bra nyförvärv i Mikael Alm och Christopher Holgersson och en av seriens bästa i Fredik Johnsson. HIS kan mycket väl hota längst upp i tabellen.
 
Genevad/Veinge IF har tapat slagstyrka till i år. På pappret i alla fall. Värdefullt nyförvärv i rutinerade Daniel Wångsten. Dessutom sägs MIchael Johansson satsa lite mer på nytt. De blir viktiga i ett ungt lag. GIFVIF får sikta på övre halvan och se hur långt det räcker trots att man kommer uppifrån.
 
Skogaby BK har tappat den spelare som många tycker har varit SBK under de senaste säsongerna i Olle Günther Hanssen. Starka nyförvärv i Stefan Mårtensson, Daniel Nilsson och Fredrik Alexandersson.
 
SBK kommer att vara ett mer spelande lag i år än vad vi varit vana vid. Med i princip fullt lag kommer man att kunna störa de allra flesta gängen i serien.
 
Ysby BK har ett ungt lag. Målsättningen är inte så inrktad på resultat. Det handlar mer om att lära sig spela boll, alltså SPELA bollen. Innebandyspelaren Jonathan Gunnarsson är blixtsnabb och sylvass. Med honom på topp i YBK får motståndarförsvaren se upp.
 
Skottorps IF har nytt tränarpar i Tobias och Lennart Dock. Nygammalt i försvaret med stabile Niklas Hallgren och nytt på topp i form av grannen HIS tanks, Fredrik Gustavsson. Laget byggs kring talangerna Oscar Cronqvist och Andersson.
 
I och med att SIF har gemensamt B-lag med HIS i år kommer det att slita mindre på truppen. Det blir roligare om A-lagsspelarna inte är tvugna att spela i B-laget varje vecka också. Att dubblera ibland är okej men inte alltid. Dessutom kommer man slippa kämpa för att få ihop det. Jag tror att SIF kommer att bli trevligare att titta på i år. Sedan får vi se hr långt det räcker i tabellen då serien ser något vassare ut i år.
 
Örnia har förstärkt namnstarkt med spelare som Peter Lennartsson, Joel Borgstrand, Nils Bäckström, Memo Han och Göran Medjed. Jättefina nyförvärv som gör att intresset för Örnia och sexan som helhet höjs.
 
Frågan är dock hur mycket de kommer att spela? Hattas det för mycket kommer det bli liv. Ska de återfå sina platser i laget när de varit borta på bekostnad av någon yngling eller någon som kanske tränat mer? Några bänkspelare är det ju knappast.
 
De eventuella problemen lämnar jag över till Örnias tränare. I vilket fall är det kul för serien och får man ihop det på ett vettigt sätt kommer man naturligtvis att blanda sig i toppstriden.
 
I övrigt finns FF Serbiska och Lidhults GoIF i serien. Jag har dålig koll. Vet bara att Jacob Söderblom gått tillbaka till Lidhult från Hylte. Han var god för närmre 30 baljor i femman när Lidhult låg där. Så han lär ju göra några mål i sexan också. 
 
Laholms FK kan få ett tungt år. Truppen är ung och tunn. En bra start och väldigt få bortfall (spelare skadade, avstängda osv.) kan göra att det blir ett hyfsat år. Men allt annat än bottenstrid skulle förvåna. Det passar nog LFK bäst att slå ur underläge i år.
 
Jag kan väldigt lite om serien. Höganäs i premiären blir dock något att bita i. De satsar uppåt, har ett starkt lag och har gått väldigt bra i träningsmatcherna.
 
Ska bli kul att se hur Bujar Mazreku och David Pinot kompletterar varandra på mitten. Jag är också nyfiken på hur Rasmus Liedman, som  var så duktig i elitfyran i höstas klarar trean och dessutom tror jag att Perparim Beqaj kan bli ett utropstecken. Men han måste få hjälp med målskyttet för att LFK ska överleva trean.
 
Kul derby mot Snöstorp/Nyhem FF med Laholmskillar i Dennis och Alex Nilsson, Charlie Boson och Isak Pettersson.
 
Kolla in samtliga lags silly i inlägget under.
 
//P.

Kommentarer
Postat av: Anonym

Ska bli intressant om dina teorier, du har ju haft fel ett par år irad. Kanske blir det ditt tipp-år?

2013-04-12 @ 19:14:31
Postat av: P

Naturligtvis har jag både fel och rätt varje år. Tippar ju några lag. ;)

Tyvärr kan man ju inte tippa alla gäng i topp. Ledsen att ditt lag inte förespås en så ljus säsong från min sida. Bara att motbevisa. ;)

2013-04-12 @ 22:26:22
Postat av: Anonym

Det får man utvärdera efter säsongen! Det hade varit kul ifall du gjort så, så ser man vad du hade rätt och fel typ någon sorts av serie, hur du tror den slutar dvs så kanske du blir någon spåman!

2013-04-12 @ 23:26:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0