Vintercupen 2009

Grupp ett är den svagaste gruppen på pappret. Det känns som att den kan sluta hur som helst. VBoIS har med två lag i år, jag tror att coach Leandersson delar upp två stycken jämna lag nu när han är helt grön som tränare i BoIS. SBK har som vanligt också med två lag i sin egen cup, man brukar alltid dela upp två stycken jämna lag och det gör man säkert i år också. Robin Einarsson är ny i SBK från YBK, den lille och rappe liraren lär dyka upp i något av SBKs lag. Just YBK återfinner vi också i grupp ett, i år har man bara ett lag med, ett ganska jämnt lag utan några direkt svaga kort. Azem Peci och Andreas Håkansson är duktiga inomhusspelare och Niklas Nilsson brukar kunna spika igen mellan stolparna. Även lagets nye tränare Nenad Pavlovic kommer att vara med och spela. 

Även ett LTIK-lag finns i grupp ett. LTIKs tränare Mats Johansson är enligt egen utsago en gambler och genom att placera LTIKs nästbästa lag i den lite lättare grupp ett ska han försöka få med båda LTIKs lag till slutspel. Att det sedan kan sluta med att inget lag kommer dit får vi väl ta. LTIK-laget som spelar på morgonen saknar precis som YBKs lag direkt svaga kort, dessutom finns spets i bröderna Emil och Henrik Olsson, som båda vunnit Vintercupen med VBoIS tidigare, Emil har dessutom vunnit hela cupens skytteliga. Även den lille och tekniske Veki Demirovic finns med i LTIK-laget som spelar i grupp ett. Han kan göra häftiga saker med en futsal-boll. Dessutom återfinns rutinerade Jonas Nilsson i kassen, han har täppt till ett handbollsmål förr.

Grupp två känns något vassare än grupp ett. VBoIS får det troligen svårt i den här gruppen. Trönninge IF är ett bra inomhuslag och man deltog förra helgen i Futsal-DM. Förra året lyckades man inte ta sig vidare från en svår grupp, det känns dock som att man kommer att göra det i år. BKWs nye tränare Mikael Gustavsson väljer att dela upp två stycken jämna lag nu när han ska coacha BKW för första gången. Naturligtvis helt rätt melodi då det knappast blivit rättvist att favorisera spelare redan nu innan han lärt känna killarna i laget varken som människor eller som fotbollsspelare. Dessutom finns det så många väl lämpade spelare för futsal i BKW att man får två så bra lag att de mycket väl kan mötas i final. Samtidigt blir inget av lagen så bra eller så favorittippat som det BKW-lag som vann cupen förra året. I BKWs lag i grupp två hittar vi bl a inomhusguden Jonas Nilsson, Arlind Halimi och Emil Gustavsson. Den sistnämnde har även skrivit på för BKW inför utomhussäsongen. Ett bra nyförvärv.

Vi återfinner även ett av RGIFs två lag i den här gruppen. RGIF kommer att spela med sitt lite mer toppade lag i grupp tre, men som kommunens nästbästa lag så finns det naturligtvis gott om bra spelare att fylla ut med i två lag. Att Henrik Olsson återfinns i laget i grupp två säger lite om kvalitén på RGIF-lagen. Även den skicklige inomhusbacken Sonny Nilsson och de duktiga Mikael Fransson och Erik Lindström spelar med i laget i grupp två. Också Albert Bengtsson, ny från LFK J, kommer att spela med i detta RGIF-lag.

Grupp tre är den svåraste gruppen på pappret - dödens grupp. Två av fyra favoriter kommer att vara borta redan efter gruppspelet efter att den här gruppen är slutspelad. KIK var framme i semifinal förra året och i o m att de bara har med ett lag kan man räkna ut att det kommer att bli bra med tanke på hur många kompetenta inomhuslirare det finns i laget, t ex Peter Karlsson, Jonathan Pettersson och Kalle Svensson. Även GIF/VIF har med endast ett lag, också de kan gå långt. Man har ett stabilt lag utan svaga kort. De andra lagen får se upp för den blixtsnabbe Oscar Gustafsson. Intressant med rutinerade utespelaren Michael Johansson som GIF/VIF-målvakt. Det kan vara av fördel att ha en utespelare som målvakt inomhus. 

KHFF ställer upp med sitt svagare lag i den här gruppen, det endast pga att det var för många av spelarna i det tilltänkta förstalaget som endast kunde den andra lördagen. Hade även KHFF ställt upp med sitt bättre lag i denna gruppen hade dödens grupp varit komplett. Man får dock inte glömma att även KHFFs andralag innehåller kompetenta lirare som Martin Nilsson, Mikael Ahlm och Simon Nilsson. Man kan säkert ställa till problem för de andra lagen i gruppen trots att man på förhand är nederlagstippat. LTIK ställer alltså upp med sitt spetsade lag i grupp tre. Det känns schysst med tanke på att det andra LTIK-laget får en rimlig chans att ta sig vidare från sin grupp, medan LTIK-laget i dödens grupp inte har sämre chans än något av de andra skickliga lagen att ta sig vidare. LTIK tog hand om bronspengen i förra årets cup, självklart hoppas man gå långt även i år. 

Även RGIFs andra lag återfinns i grupp tre, också RGIF väljer att spela med sitt lite toppade lag i den här gruppen med bl a Daniel Hellsten, Mats Lindström, Markus Kjellsson och den från LFK inlånade Fredrik Johnsson. RGIF har haft det tufft i Vintercupen under de senaste åren, kanske kan man gå långt i år. Carlos Fragoso skulle varit målvakt för ett av RGIF-lagen, nu är han dock iväg under helgen och kommer därför inte att kunna vara med. Fragoso som i princip var klar för BKW, innan han ångrade sig och skrev på för RGIF, delvis pga att klubbens nye tränare Sven-Bertil Bergström och Fragoso känner varandra sedan deras gemensamma tid i Båstads GIF. Ett bra nyförvärv för RGIF med tanke på Peter Björnssons tveksamheter angående en fortsättning i RGIF-kassen. Tråkigt för BKW som är i behov av en bra målvakt.

Grupp fyra ser nästan lika tuff ut som grupp tre. För ett riktigt bra lag kommer det att vara slutspelat redan efter gruppspelet. Jag tror att HIS och SBK får det tufft att ta sig vidare med tanke på motståndet. Det lär dock passa de två lagen ganska bra att få slå ur underläge. SIF var framme i final förra året och man har förutsättningar för att gå långt även i år. Man har en av de bättre inomhusmålvakterna i Joel Lovén och nu när Sabri Behrami finns med i laget även i år har man också någon som gör målen. Sabri var mycket viktig för SIFs offensiv förra året. Behrami har även skrivit på för SIF inför utomhussäsongen, han lämnar alltså LTIK för klubben som han kom ifrån. Två andra duktiga inomhusspelare har man i Arton Gjinovci och Toni Kamberi. Dessutom har man lyckats knyta till sig den lille, rappe och tekniske Atef Abou-Shakra från SBK. Abou-Shakra imponerade inte minst i LIBKs turnering förra året då laget han spelade i tog sig hela vägen till final. Det återstår att se om Abou-Shakra finns med SIF även ute nästa säsong. SIF kan komma att bli aningen hemmade av att de har hela tolv spelare med i laget, det kommer att bli svårt att få rytm för lirarna i laget. Samtidigt hade man många spelare förra året också och då tog man ju sig ända till final. 

Det andra BKW-laget hittar vi också i denna gruppen, ett minst lika bra lag som det andra laget från samma klubb. I detta laget återfinns bl a LFKarna Andreas Martinsson och Johan Green samt Manfred Walldén. Även Johan Agnvall hittar vi i detta BKW-lag. Johan som först skrev på för RGIF både ute och inne och sedan ändrade sig och skrev på för BKW ute och inne (fotboll och futsal, ja, ni fattar...). Också Mohamed Abou-Shakra kommer att spela med BKW-laget i den här gruppen. Han har varit BKWs spelare i stort sätt hela säsongen, men inte gjort mer än ett par matcher i serien. De som minns Mohammeds tid i LFK vet vad vad han kan uträtta med en boll. KHFFs andralag är det femte laget i den här gruppen. Enligt mig blir man favoriter till att ta hem cupen i år med följande lag: Henric Johansson, Ola Jönsson, Kim Dahlman, Mikael Dahlgren, Mattias Nätterqvist, Andreas Johansson, Nijazi Behrami, Jonatan Jacobsson och Besart Mazreku. Laget känns starkt rakt igenom. Stabilt med spets liksom.

Dessutom har KHFF, tillskillnad från alla andra lag, haft möjlighet att spela ihop laget då man deltar i seriespel för futsal i Markaryd. Nu krävs det förvisso att man har marginalerna på sin sida samt en hel del flyt för att ro hem hela skiten. Men visst ska det laget kunna gå långt. Kul att Andreas Johansson är tillbaka efter ett par års problem med ryggen. Den unge spelaren var given i KHFFs A-lag innan han blev skadad. Den observante ser att vi kommer att få två stycken intressanta brödrardueller i den här gruppen. Jag tänker på bröderna Behrami i storebror Sabri i SIF och lillebror Nijazi i KHFF och bröderna Abou-Shakra i storebror Mohammed i BKW och lillebror Atef i SIF. Sådant skänker alltid en liten extra krydda.

Må det spelskickligaste laget vinna! /P.

PS. Vem blir Vintercupens skyttekung 2009? Jag sätter mina kulor på KHFFs Jonatan Jacobsson. Vem tror du på? DS.


Kommentarer
Postat av: Kim Gustafsson

Efter att ha "campat" i flera år dvs läst men inte deltagit känns det som att det är hög tid att kommentera.Tack Plogen för allt arbete du lägger ner. Din blogg/ditt forum förgyller min vardag!Då jag är först att kommentera tar jag mig friheten att gissa på tre spelare som årets skyttekung: Timmy Johansson, Johan Stråhle eller Oscar Gustafsson. ;-)Joga bonito2009-11-19 @ 23:38:01
URL: http://www.wly.se
Postat av: Anonym

Skyttekung? Vi tror på Besart eller Johan Green.

2009-11-19 @ 23:41:43
Postat av: gött

betydligt jämnare detta året kommer bli tuffare men mycket roligare med. ser fram emot .

2009-11-20 @ 11:13:43
Postat av: sabbe

då vet jag vems kular jag ska kläma på efetr cupen då hehehhehehe

2009-11-20 @ 15:15:46
Postat av: P

Kulor som i pengar då, inte mina ädlare delar. Men jag håller med om att det kan misstolkas. ;-)

2009-11-20 @ 16:48:40
Postat av: hehhehehehe

a de var lite komiskt de der men de gäller o var de med ju viktigt.....

ses mister p

mvh sabbe

2009-11-20 @ 23:18:52

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0