Resultat Vintercupen lördag två

Grupp 4:

HIS-BKW 1 1-3
SBK 1-SIF 0-2
KHFF 2-HIS 4-0
BKW 1-SBK 1 0-1
SIF-KHFF 2 0-2
HIS-SBK 1 0-1
BKW 1-SIF 2-1
SBK 1-KHFF 2 0-4
SIF-HIS 4-0
KHFF 2-BKW 1 1-1

1. KHFF 10 poäng +10
2. BKW 7 +2
3. SIF 6 +3
4. SBK 6 -4
5. HIS 0 -11

Bästa målgörare i lagen:

3 mål Johan Green, BKW
3 mål Sabri Behrami och Jeton Kamberi, SIF
3 mål Jonatan Jacobsson och Nijazi Behrami, KHFF
1 mål Jonas Håkansson och Tim Olsen, SBK
1 mål Erik Olofsson, HIS

Som väntat blev gruppen tuff och tät efter överlägsna KHFF. Tufft för SIF och SBK som vann två matcher var och ändå inte tog sig vidare. BKW lyckades arbeta till sig en poäng mot KHFF i sista matchen och det gav dem platsen i slutspelet som vid en förlust hade varit SIFs pga bättre målskillnad. KHFF spelade mycket fin futsal i de tre första gruppspelsmatcherna, 11 mål gjorda och bara ett insläppt säger det mesta.

Kvartsfinaler:

TIF-YBK 0-7
LTIK 1-BKW 2 0-1
LTIK 2-BKW 1 1-0
KHFF 2-KIK 2-1

I kvarten mellan TIF och YBK var TIF minst lika överlägsna som resultatet visar på, det kunde blivit fler mål. YBK hade ingenting att sätta emot. I kvarten mellan LTIK 1 och BKW 2 var BKW det klart bättre laget inledningsvis och LTIKs målvakt Jonas Nilsson fick göra flera klassräddningar, efterhand jämnade spelet ut sig, då gjorde BKW 1-0 och trots flera klara LTIK-chanser mot slutet, bl a en stolpträff och ett friläge så kunde BKW hålla ut och ta hand om semifinalplatsen. Kvarten mellan LTIK 2 och BKW 1 var en jämn historia som egentligen kunde slutat hur som helst. LTIK lyckades dock lägga upp matchen på ett bra sätt mot det redan uppvärmda BKW-laget som spelat gruppspel under morgonen och man kan väl inte direkt säga att det var orättvist när LTIK gjorde 1-0 då Mattias Olofsson lobbade in bollen mot mål där Miridon Berisha tog kampen med BKWs målvakt och fick se bollen hamna i nät bakom densamme. Kvarten mellan KHFF och KIK blev också en jämn historia. Matchen böljade framåt tillbaka, trots att KIK var det något bättre laget inledningsvis så kunde KHFF ändå ta ledningen med 1-0, KIK kunde sedan kvittera innan avgörandet till KHFFs fördel kom med bara minuten kvar.

Semifinaler:

KHFF 2-TIF 1-4
LTIK 2-BKW 2 2-1

Semin mellan KHFF och TIF vann TIF ganska bekvämt. Det märktes att KHFF-spelarna varit igång och spelat hela dagen, de verkade trötta i både ben och huvud. Man hängde inte med när TIF skruvade upp tempot och man hjälpte t o m de spelskickliga motståndarna då man gav bort betydligt mer än vad man gjort i de andra matcherna. Detta troligen pga en kombination av skickliga motståndare och trötthet i det egna laget. Enligt vissa var detta den moraliska finalen mellan cupens två bästa lag. KHFF och LTIK möttes aldrig, lite tråkigt eftersom att det hade varit kul att se hur lagen stått i förhållande till varandra. I semin mellan LTIK och BKW började LTIK bäst och man tog ganska snabbt ledningen med 2-0 genom ett kanonskott av Mattias Olofsson (årets mål?) och Miridon Berisha. LTIK slappnade av efter det som kändes som en trygg tvåmålsledning och BKW kom in i matchen. BKW kvitterade också på frispark genom Emil Gustavsson och mot slutet hade man även chanser för att kvittera. LTIK lyckades dock behålla sin ledning och man tog sig därför till final.

Bronsmatch:

KHFF 2-BKW 2 3-0

Matcher om tredjepris brukar ha en tendens att kunna bli lite avslagna, det blir svårt att ladda om efter en förlorad semifinal. KHFF var det laget som bäst lyckades ladda batterierna och man vann matchen klart. Laget visade under cupens gång att man var väl värda sin tredjeplats.

Final:

TIF-LTIK 2 2-1 (sudden death)

Finalen inleds avvaktande från båda håll, LTIK har mycket boll, men det blir mycket rull i backlinjen pga att TIF inte sätter någon press. Detta passar LTIK bra och man arbetar sig metodiskt fram till ett par riktigt bra lägen genom kvicka och tekniska forwards. Det rättvisa 1-0 målet kommer också en stund in i matchen efter mycket vackert samspel mellan Nderim Peci och Miridon Berisha, den sistnämnda blir den som sätter dit LTIKs ledningsmål. För första gången i cupen hamnar TIF i underläge. Efter LTIKs mål måste TIF gå framåt och nu går allting snabbare, innan TIFs utjämning kommer har dock LTIK ytterligare en mycket fin chans att utöka sin ledning sedan TIF blottat sig bakåt då man var tvugna att gå framåt. TIFs utjämning är väl inte direkt orättvis, men den känns slumpartad. TIFs och hela cupens skyttekung Markus Hulander får dock på en bra träff och bollen borrar sig in i mål bakom LTIKs duktige målvakt Jonas Wallin. Med bara 30 sekunder kvar kontrar LTIK blixtsnabbt och det är mycket nära ett tre mot en läge, LTIKs bollförare Mattias Olofsson blir då fult klippt över den ena hälsenan med frispark och gult kort till TIF-spelaren som utförde "dådet" som påföljd. Rutinerat av TIF-spelaren, samtidigt mycket, mycket tufft för LTIK som där hade haft ett gyllene läge att avgöra finalen. Vissa ville ha utvisning på TIF-spelaren. Men jag vet inte... Förlängningen hinner knappt börja innan matchen bryskt och plötsligt (för LTIKs del) tar slut då TIF avgör det hela direkt efter avspark efter fint samspel mellan tre TIF-spelare. Vild segeryra i TIF-lägret naturligtvis, besvikna miner i LTIKs dito. Sett över hela cupen var det rättvist att TIF stod som slutsegrare. Men LTIK var ju så nära i finalen och sett till bara den matchen så gjorde nog LTIK just där det lite bättre än TIF egentligen. Men detta var Trönninge IFs cup!

Vintercupens skyttekung 2009 blev TIFs Markus Hulander med sina 10 mål. Undrar hur längesedan det var någon gjorde tio mål i cupen? Har det hänt?

Skytteligan:

1. 10 mål Markus Hulander, TIF
2. 6 mål Besart Mazreku, KHFF
3. 5 mål Andreas Plate, TIF
3. 5 mål Fredrik Johnsson, RGIF (bäste målgörare i gruppspelet)
5. 4 mål Miridon Berisha, LTIK
5. 4 mål Mikael Ahlm, KHFF
5. 4 mål Arton Ajvazi, BKW

Bästa målvakt i Vintercupen 2009 (enligt mig) var LTIKs Jonas Nilsson. Släppte bara in två mål på hela turneringen. De som såg kvartsfinalen som han stod i kan knappast ifrågasätta mitt val.

Årets andremålvakt: Michael Johansson, GIF/VIF. Utespelaren är en multitalang som kan ta sig för vad som helst och göra det bra.

Bästa försvarare i Vintercupen 2009 (enligt mig) var LTIKs Kenan Ramadani. Väldigt positiv överraskning. Stark i kroppen, smart och teknisk. Gick aldrig bort sig och avvägde de offensiva räderna perfekt.

Årets forward i Vintercupen 2009 (enligt mig) var TIFs Markus Hulander. 10 mål säger allt. 

Jag skrev i ett inlägg om serierna 2010 att TIF hade fyra klasspelare på division fem-nivå. Det var fel, förutom de nämnda bör även Hulander, Andreas Plate, Thomas Aldén och den unge Mattias Johansson läggas till. Håller Aldéns kropp ihop bättre under 2010 än den gjorde 2009, Hulander kan vara med från start och Mattias Johansson inte nöjer sig med endast B-lagsspel nästa säsong blir laget mycket, mycket svårstoppat i division fem 2010. Oberoende av vad de andra lagen i serien förstärker med.

Årets tränare i Vintercupen 2009 (enligt mig) var Jonas Klippfors, KIK (igen). Coachningen är i en klass för sig, men det som gör att han får titeln i år igen är pga det han säger till mig direkt efter att KIK blivit utslagna. -Det blir ni (LTIK) eller TIF som tar det!

Årets andretränare: "Erik" i kommentarerna om det förra inlägget angående LTIKs spel: "LTIK slänger bara upp bollen mot Miri eller Nderim". Plogens kommentar: Även om det bara delvis är sant så räckte tydligen för att bli bäst i Laholm.

Årets assisterande: Jonte i KHFF om den för honom positiva överaskningen LTIK. "Tyckte ni (LTIK) spelade bra, stabilt bakåt och roligt framåt. Men det var Trönninges turnering, bra lottning, enklaste kvarten och flyt med domslut!"

Absolut inte årets coach: Plogen. "KHFF är det bästa laget och kommer att ta hem cupen. Man har de bästa spelarna och är samspelta". Min kommentar: Man kan inte alltid ha rätt och de blev ju ändå trea.

Vintercupens mest värdefulla spelare 2009 (enligt mig) var Nderim Peci, LTIK. Var den som överlägset betydde mest för sitt lags anfallsspel.

Vintercupens lirare 2009 (enligt mig) var Toni Kamberi, SIF. Bjöd på störst underhållning av alla. Även om han ibland kanske skulle släppa bollen lite mer och trots att det kanske inte alltid är så effektivt så är det häftigt att se en man med sådan bollteknik spela.

Årets lirare två var Albin Halimi, BKW. Såg ni finten han gjorde mot LTIK i kvartsfinalen? Vet inte om jag sett någon göra en fint i så hög fart på den här nivån, någonsin. Håll ögonen på den unge spelaren under 2010.

Årets lir: KHFFs spel i gruppspelet. Det är en fröjd att se KHFF spela futsal med full kontroll och stor rörlighet. De långa diagonalpassningarna som oftast resulterar i öppet mål är sagolika och kräver sina spelare. Det måste vara kul att spela futsal i KHFF!

Årets vad var det jag sa: Kristian "Krille/Åke" Åkesson. I fredags: -Det blir LTIK och Trönninge i finalen.

Tack Skogaby BK för en trevlig och välorganiserad cup, ett extra tack till Jonas Håkansson som varit behjälplig med resultat och tabeller.

//P.


Kommentarer
Postat av: Erik

Haha :D tack för den utmärkelsen. Men jag menade bara i finalen. I gruppen och i dom andra slutspels matcherna visar ni värkligen att ni kan spela fin fotboll.

2009-11-29 @ 18:06:13
Postat av: sabbe

jag kan inte säga att jag håller med dig allt du har skrevit men du skriver ju bara vad du tycker. men en sak e säker BARCELONA BARCELONA BARCELONA E BÄST FUCK THE REST.

2009-11-29 @ 21:00:21
Postat av: SaxoBankFan

Ltik played fantastic in this competition definitely they will be a fierce in next season.

2009-11-30 @ 15:12:02
Postat av: Nöff

Åh fan! Var helt sten säker på att Besart skulle vinna skytteligan. Lite överraskad att någon annan gjorde det.

2009-12-02 @ 11:22:30
Postat av: hahahha

nöff nöff nöff nöff

2009-12-02 @ 15:29:45
Postat av: Mr. H

Härligt att ltik är bäst i Laholm på futsal:) Bror, nu får du allt hitta nåt att skriva om. Wapar alltid in här när jag sitter på muggen på jobbet. Lite lektyr under denna stund är inte fel. Skriv lite om internationell fotboll, idol eller något skit. Behöver dina härliga inlägg för att kunna prestera resultat.

2009-12-03 @ 10:36:21
Postat av: Nr 11 i Walldia

Kenan din lilla svikare...

2009-12-03 @ 11:47:18
Postat av: Arton

Har du tagit med alla som har gjort 4 mål?

2009-12-10 @ 15:42:40
Postat av: P

Hade tydligen missat en. ;-)

2009-12-10 @ 21:15:39
Postat av: Arton

tack;)

Hade varit snällt om du stavar mitt efternamn rätt

Ajvazi

2009-12-11 @ 15:17:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0