Inför Vintercupen

Förra året gjorde jag ett inför Vintercupen inlägg där bl a skickliga inomhusspelare genom tiderna nämndes. Det inlägget läser du här. Jag tippade dessutom utgången i cupen i ett annat inlägg. Gå gärna in och läs vad jag skrev om Vintercupen förra året. Klicka på November 2008 under arkivet. Jag kommer inte att tippa Vintercupen i år. Dels pga tidsbrist och dels pga att jag inte känner att jag har tillräcklig koll. Vem kan förresten tippa hur grupp tre kommer att sluta? Lite införsnack och några spekulationer och tips kan jag dock såklart komma med.

Grupp ett ser på pappret ut som en lite svagare grupp, ställer mitt LTIK upp med bästa laget i den gruppen blir man ganska stora favoriter. Motståndet är dock lurigt. SBK, som anordnar cupen, har en stark tradition av spel inomhus. Det var dock några år sedan man lyckades komma riktigt långt i sin egen cup. Ofta faller man på att man brukar köra med två jämnstarka lag istället för att toppa. Ganska trevligt tycker jag, men man vinner knappast cupen om man inte spetsar till det lite. Kim Håkansson var lagets bästa spelare inomhus i förra årets cup. VBoIS har vunnit cupen två gånger under tidigt 2000-tal. Nu är man åter med två lag, kul. Det återstår att se vad nye tränaren Jim Leandersson kan göra, själv är han en duktig inomhusspelare, men kanske väljer han att stå vid sidan? YBK ställer upp med sitt enda lag i grupp ett. Även YBK har två inteckningar under 2000-talet och förra året var man det enda laget som hade med två lag till slutspelet, det tog dock stopp för båda lagen i kvartsfinalen. Ska bli kul att se hur nye YBK-tränaren Nenad Pavlovic formerar sitt lag.

Grupp två känns öppen. Trönninge spelar DM i futsal, trots det brukar man inte gå särskilt bra i Vintercupen. Troligen låter man de spelare i truppen som inte deltar i DM vara med i Laholmsturneringen istället. BKW vann ju cupen förra året. Man har sitt andralag i grupp två, det finns så många tekniska och rappa spelare att tillgå i BKW att de lär få ihop två stycken bra lag. VBoIS förstalag hittar vi också i den här gruppen, vi får se hur långt kämpaandan tar dem i år, den har ju tagit dem långt förr. RGIF två är det fjärde laget i grupp två. Det finns inga dåliga spelare i RGIF, man lär dock toppa förstalaget, men man kommer att få ett bra andralag också.

Grupp tre är på förhand dödens grupp. Jag vet ännu inte om LTIK kommer att spela med det bästa eller nästbästa laget i denna gruppen. Skulle LTIK ställa upp med det bästa laget i denna gruppen är dödens grupp fullbordad. KHFFs förstalag gick inte som förväntat förra året, man åkte ut med buller och bång redan i kvartsfinalen. Det känns dock trots allt som att man blir lite av favoriter även i år. Man deltar i seriespel i futsal och det måste man bara ha fördel av. År 2007 vann man både Vintercupen och den stora inomhuscupen BILMA-cup i Ockelbo. Tränaren Peter Åberg förde dessutom YBK till slutsegrare i Vintercupen året innan det. Han kan därför ses som lite av en specialist på det här med inomhusfotboll. KHFF har många duktiga spelare, triumfkortet har man dock i Jonatan Jacobsson som är en mycket skicklig inomhusspelare. I år lär dessutom en av LFKs bästa spelare, Besart Mazreku förstärka KHFF i Vintercupen, Mazreku är mycket duktig på det här med inomhusspel.

Konkurrens som bäste coach inomhus har Åberg fått i GIF/VIFs nye tränare Kim Gustavsson. GIF/VIF-tränaren har gjort VGLTs P94-lag till ett av Sveriges (!) bästa futsallag. Gustavsson vet hur man drillar ett lag inomhus och det kan säkert hjälpa GIF/VIFs enda lag till framgång i Vintercupen. Anledningen till att GIF/VIF bara ställer upp med ett lag beror troligen på att klubbens P93or spelar en annan cup samma dag. Även KIKs enda lag finns i grupp tre. KIK gick till semifinal förra året och man har en hel del skickliga inomhusspelare. Det femte laget i grupp tre är RGIFs förstalag. Troligen ett lag med bl a Daniel Hellsten, Markus Kjellsson och bröderna Mats och Erik Lindström, alla fyra inomhusspelare av yttersta märke. Man lär också låna in sin gamle spelare i LFKs Fredrik Johnsson. RGIF har, trots att man varit kommunens andralag utomhus länge, inte riktigt gått som förväntat inomhus. Nu har man dock för första gången på ett tag med två lag och det känns som att det kan bli RGIFs år i år.

Grupp fyra har två favoriter i BKWs förstalag och SIFs enda lag. BKW vann ju som bekant cupen förra säsongen med ett stjärnspäckat lag innehållande flera LFKare. Man kommer inte att kunna ha samma lag i år då både Daniel Nilsson och Rasmus Larsson studerar i USA, dessutom har Nderim Peci gått över till LTIK. Andreas Martinsson och Johan Green kommer dock troligen att finnas med även i år och de andra i förra årets lag lär man inte ta bort, Arlind Halimi, Jonas Nilsson och Manfred Walldén. Dessutom lär Ekrem Bekteshi, Kastriot Svarca, Robert Andersson, Patrik Marku och Visar Demaj vilja ha en plats i laget, tekniska spelare allihop. Trots att Petter Gustavsson skrivit på för LFK utomhus är det inte omöjligt att han kommer att spela futsal för BKW. Som synes kommer BKW att få ihop två mycket bra lag.

SIF ställer bara upp med ett lag, lite märkligt tycker jag eftersom att intresset för fotboll är stort i föreningen efter seriesegern, max antal spelare i ett lag är tolv, det optimala är dock nio. Många SIF-spelare lär bli besvikna över att de inte får vara med och lira. Förra året gick det riktigt bra för SIF, man tog sig hela vägen till final. Bäst i SIF då var målvakten Joel Lovén, Arton Ginovci och framförallt Sabri Behrami, den sistnämnda stod för flera av lagets mål. SBK ett finns också med i grupp fyra, man kommer förmodligen att vara med och hota BKW och SIF om kvartsfinalplatsen. Det fjärde och sista laget i gruppen är HIS, som ställer upp med sitt enda lag. HIS lyckades vinna någon match förra året och året innan det plockade man också någon pinne, tidigare har man sällan lyckats plocka några poäng, men nu har man alltså gjort framsteg varje år och kanske kan nye tränaren Carl-Erik Frohm ingjuta så pass mycket mod i HIS-laget att de kan fortsätta att ta lite poäng från de andra lagen. 

Det finns många favoriter i årets Vintercup. Det är svårt att säga vilket lag som kommer att få lyfta pokalen, man vet inte på förhand vilket av föreningarnas två lag som är det spetsade och man vet heller inte vilka spelare utifrån lagen tar in. Spelar Besart Mazreku med KHFF tillför det naturligtvis något alldeles extra till laget, Jonatan Jacobsson får en perfekt lekkamrat. LFKs Johan Green har inte bestämt huruvida det blir LFK eller BKW nästa säsong utomhus, inomhus lär han dock inte missa med BKW. Green var förra årets största profil i Vintercupen, med sin snabbhet, balans och teknik är han oerhört svårstoppad, han vann skytteligan 2008. I BKW finner vi också Laholms bästa inomhusspelare genom tiderna i evigt unge Jonas Nilsson. Kanske inte riktigt lika bra som för några år sedan, men fortfarande väldigt bra, det visade han förra året då han bl a gjorde hattrick mot Trönninge i en gruppspelsmatch.

RGIF har en riktig lirare i Mats Lindström, jag är barnsligt förtjust i honom som inomhusspelare. Markus Kjellsson missade förra årets Vintercup, nu kommer han säkert att vara med. 2007 vann han Vintercupens skytteliga, då med sin förra klubb GIF/VIF. Daniel Hellsten är också oväntat bra, i vänsterfoten finns både kraft och precision som gör att han skjuter in ett antal bollar i mål från sin backplats varje år. GIF/VIF kommer säkert med ett bra lag, kanoniären Robin Möller var lagets bästa inomhusspelare 2008. Triumfkortet har man dock vid sidan av i tränaren Kim Gustavssons kunskaper kring futsal-spelet (det är möjligt att han finns i Halmstad på en cup med VGLTs P93or och P95or, seniorspelarna har dock säkert blivit drillade i futsals ädla konst så det räcker under träningspassen). KIK är också favoriter, man tog sig till semifinal förra året. Man har duktiga offensiva inomhusspelare i Peter Karlsson, Jonathan Pettersson, Kalle Svensson, Joel Åkesson och den hårdskjutande Simon Silvandersson. Dessutom spelskickliga backar i Pelle Svensson, William Sandberg, Mattias Ragnarsson, Kristoffer Olsson, Simon Andersson och Markus Åkesson. Problemet brukar vara målvakten då Mikael Holvigsson inte gillar inomhusspel. Men med de killarna jag nämnt kan KIK inte bli något annat än favoriter.

SIF kom som skrivet tvåa förra året, mycket beroende på ett disciplinerat defensivt spel, dessutom var Joel Lovén i SIF-målet turneringens bäste burväktare. SIF kan gå långt i år också. Slutligen då mitt LTIK som kom trea förra året, det vimlar av duktiga spelare i LTIK också, så jag ska absolut inte ta bort något favoritskap från mitt eget lag. Mattias Olofsson är alltid bra inomhus och förra året växte Miridon Berisha fram som en absolut favorit bland publiken på läktaren med sitt läckra spel. Berisha gjorde flest mål för oss 2008 och var vår bäste spelare. Nu kommer han dessutom troligen att få en ny playmate i nyförvärvet Nderim Peci. Även det en mycket duktig inomhusspelare. Vi får heller inte räkna bort Trönninge som favoriter. Övriga lag får slå ur underläge och överraska. Jag tror att det passar icke nämnda gäng bra. Det blir nästan alltid någon skräll och positiv överraskning i Vintercupen. Tack Skogaby BK för att den här turneringen finns!

//P. 


Kommentarer
Postat av: robban

ska bli jävligt kul att spela längtar som fan nu

2009-11-12 @ 23:15:58
Postat av: Anonym

Fan plogen du får inte göra så här, de e ju över en hel vecka till det drar igång. Blir sugen som bara den. Annars som vanligt härligt inlägg. Underbar läsning. Kul med förra årets texter också.

2009-11-12 @ 23:28:49
Postat av: erik

hej, måste skriva att det inte var Carlos som stod i mål förra cupen för HIS, det var Mattias, och han gjorde ett kanon jobb. Carlos var inte med på cupen förra året...

2009-11-13 @ 12:16:35
Postat av: P

Okej, måste blandat ihop cuperna 07 och 08. Men det är tillrättat nu.

2009-11-13 @ 12:17:37
Postat av: Anonym

Så tråkigt att klubbarna kan välja och braka från alla möjliga lag det blir ju ingen riktig klubb turnering :(

2009-11-14 @ 10:35:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0