Kort om Vintercupens första lördag

Grupp ett blev precis som väntat den svagaste gruppen (hittills). Inget lag var särskilt bra, LTIK var dock bäst och var det något lag som hade något spel att tala om så var det just LTIK och gruppen vann man rättvist. YBK lyckades gneta sig till en andra plats i gruppen efter två oavgjorda matcher och en vinst. SBK 2 kom trea i gruppen efter en vinst, en oavgjord och en förlust. VBoIS var gruppens svagaste lag och förlorade sina samtliga matcher. Imponerade gjorde dock BoIS lille målvakt Jonas Svantesson. Han hade mycket att göra och han gjorde det bra. SBKs Olle Hansen blev bästa målskytt i gruppen med sina tre mål. Han var också gruppens bästa spelare, han höll ihop SBKs unga lag. 

Grupp två var bättre. Trönninge IF imponerade och vann sina samtliga matcher på ett övertygande sätt. Man hade lärt av förra årets misstag, då trodde man att Vintercupen skulle spelas hem lätt (man tog sig inte ens vidare från gruppspelet då). Nu tog man det hela på större allvar och det gav resultat. I övrigt var gruppen jämn. BKW 2 lyckades ta sig vidare precis före RGIF 2. VBoIS 1 imponerade i första matchen då man slog RGIF, efter det blev det dock idel förluster för BoIS bättre lag. Trönninges Markus Hulander blev gruppens främsta målskytt med fyra mål. Anmärkningsvärt är att RGIFs målvakt - den egentliga utespelaren Daniel Pettoletti (Paulisson) gjorde hela tre mål trots att han stod i mål i samtliga matcher.

LTIK möter BKW i kvarten, medan YBK får ta sig an Trönninge IF.

Grupp tre - dödens grupp vanns knappt av LTIK 2 sedan man kryssat mot GIF/VIF och sedan vunnit resterande matcher. Det var dock jämnt och tufft i varje kamp. LTIKs bästa målskytt blev Nderim Peci med sina tre kassar. KIK lyckades komma tvåa utan att imponera. Man hade faktiskt en gnutta tur då GIF/VIF hade andraplatsen i gruppen i egna händer inför sista matchen. Men då förlorade man mot gruppens jumbo KHFF 1 med hela tre noll. KHFF fick sina första poäng och GIF/VIF skänkte bort kvartsfinalplatsen till KIK. GIF/VIF kom trea, RGIF fyra och KHFF femma. RGIFs Fredrik Johnsson gjorde med sina fem mål flest mål i gruppen.

LTIK möter tvåan i grupp fyra i kvarten, medan KIK möter ettan i samma grupp.

Mycket blev som väntat, det riktigt fina futsalsspelet visade dock inget lag upp, jag tyckte att det var bättre förra året. Kanske kan grupp fyra och slutspelet bli bättre. Reflektioner i övrigt är att RGIF på nytt floppade i Vintercupen, trots att man är det lag som spelar högst upp av de deltagande lagen. Man tycks inte ta turneringen på allvar, mer som en kul grej, visst ska det vara kul, men intalar man sig själv att det bara ska vara en kul grej så blir det just det och då tar man sig inte vidare från något gruppspel. Typ alla andra lag tar det här med Vintercupen mer seriöst än RGIF.

KIK imponerade som vanligt inte i gruppspelet och coach Klippfors trodde att det var kört inför sista omgången, nu lyckades man dock med en rejäl portion flyt ta sig vidare. Man gjorde något liknande förra året och sedan imponerade man i slutspelet. Blir det likadant i år? GIF/VIF ledde dödens grupp längst, om sanningen ska fram berodde det dock inte på att man var så värst bra. Laget var stabilt rakt igenom, men det var för få spelare som stack ut och kunde göra det där lilla extra och många av GIF/VIFs mål var turmål av karraktären skott, styrning, mål. Jag lider trots det med GIF/VIF som kämpade på bra och snöpligt blev berövade på en slutspelsplats av ett redan utslaget KHFF som kunde slappna av och spela ut i sista matchen. I GIF/VIF imponerade utespelaren Michael Johansson som målvakt. Vilka räddningar han gjorde. En multitalang av sällan skådat slag den mannen!

Mot slutspelet! /P.

Kommentarer
Postat av: fy fan

våxtorp slog ränneslöv de e grejer de.....

2009-11-21 @ 18:08:38
Postat av: Åskådare

tycker absolut att YBK var värda att vinna grupp 1 före LTIK... hade inte så bra spel men vem vet kanske blir dt en skräll i kvarten.

2009-11-21 @ 18:38:52
Postat av: Åskådare 2

Skämtar du? La Tjärby var de enda som spelade boll och dom vann också två matcher. Mot Ysbys enda seger. Man kan ifrågasätta kvalitén på gruppen, men aldrig Ltiks gruppvinst. Skogaby borde dessutom kommit före Ysby. Olle i det laget var gruppens bästa spelare. Ysby kommer att ha mindre att hämta i kvarten än La Tjärby. Även om jag tror att båda lagen åker ut om man kollar på motståndarna.

2009-11-21 @ 20:35:47
Postat av: åskådare

Håller med dig P om gif/vifs målis.

Måste vara en av turneringens bästa?

2009-11-21 @ 20:56:11
Postat av: P

Tycker som skrivet att LTIKs seger i den första gruppen är odiskutabel. Man måste komma ihåg att LTIK gjorde fem mål framåt och bara släppte in ett enda bakåt. Sedan säger jag inte att vi var bra, för det var vi väl kanske inte, men bäst i sällskapet i af. Gruppvinsten har ju ingenting att göra med hur det sedan kommer att gå i kvarten. Det kommer att bli tufft för både LTIK och YBK.Micke var Vintercupens första dags bästa målvakt i alla fall.

2009-11-21 @ 21:17:17
Postat av: burim

FORZA KIK!!

2009-11-21 @ 22:53:16
Postat av: japp

jag tyckte trönninge spelade bäst ingen snack om saken. sen kan man diskuter hur mycket man vill men de e vad jag tyckte. sabbe

2009-11-21 @ 22:57:58
Postat av: Åskådare 3

Vad fan sysslade dommarna med idag?

För hårda tacklingar = bara ett visselblås

Felaktika byten = gult kort?Detta var skandal tycker jag!

2009-11-22 @ 00:24:35
Postat av: P

Japp, Trönninge var Vintercupens första lördags bästa lag. Tyvärr var grupp två den jag följde minst.

2009-11-22 @ 00:53:41
Postat av: Christian "Kitte" Norstedt

Fasen vad det kliar i fötterna nu när Plogen slår på stort med Vintercupen..... :)

Följer bloggen slaviskt istället för att närvara på plats.

2009-11-22 @ 11:22:26
Postat av: YBK

Domarna som dömde grupp 1, alltså Fatmir och Erik var gryma, dem visade känsla och man kunde diskutera med dem. Hoppas dem också får döma slutspelen. Domarna i grupp 2 var helt okej, men domarna i grupp 3 var mindre bra, dem visade ingen känsla alls och försökte bara själva hamna i centrum genom att blåsa sönder matcherna. Tycker synd om de lagen som fick de domarna.

2009-11-22 @ 12:32:03
Postat av: Cap. Morgan

Följde du själv inte grupp två så noga? Trönninge ägde! Fint och rappt spel, rullade ut motståndet när den ena 4an var inne, där 3 spelare gjorde lagets samtliga mål. Och målgesterna sen? Oj oj oj...!

FORZA TIF

2009-11-22 @ 12:37:00
Postat av: P

Jag gillar målgesten Hula. Såg den när du gjorde TIFs första mål i cupen när ni vann mot BKW. Grupp fyra kunde jag inte följa så noga pga att det blev en mellangrupp för mig då mitt LTIK spelade i grupp ett och tre. Spenderade åtta timmar i hallen och såg inte solen på hela dagen.

2009-11-22 @ 12:48:31
Postat av: Anonym

Räknade till 16 kort för Ola ström 13 gula och 3 röda. Bra kämpat Ola

2009-11-22 @ 13:03:42
Postat av: Cap. Morgan 2

Ola Ström dömde Futsal-DM oxå. Där hade domarna fått klara och hårda direktiv att det var 5m från linjen som gällde (annars gult kort). Ola blåste sönder även den turneringen...

2009-11-22 @ 13:42:04
Postat av: P

Håll nere på skitsnacket angående domarna. Snart finns det kanske inte några kvar. Även om jag tycker att Ström borde visa lite känsla emellanåt, jag tycker tex att det är spelförstörande att konstant blåsa inspark för det andra laget om bollen inte ligger still på linjen, samt vara helt nitisk när det gäller bytena. Men det är ju trots allt så att Ström har regelboken på sin sida. Är det den som borde ändras? Kanske borde lite sunt förnuft vara nog, men ändå...

2009-11-22 @ 13:54:52
Postat av: Bjerker

Hej vill bara tillägga att i futsal är det ordningsregler som dem går ut med i första direktiv och då gäller det byten, 5m avstånd, bollen ska ligga på linjen vid inspark mm. Men sen kan man ju tycka att det är konstigt att samma spelare får fyra gula kort för felaktigt byte borde inte spelaren själv förstå att det är byte vid linjen och inte halvvägs in på planen.

2009-11-22 @ 19:13:23
Postat av: P

Bra att du kommenterar Bjerker.Tror inte det största problemet med bytena var att spelarna var halvägs in på plan utan att det inte byttes inom rätt område. Eller har jag fel? Jag tycker absolut att man ska blåsa om spelaren som ska in på plan hinner in på densamma innan den andre spelaren hunnit ut. Annars kan man ju dra fördel av bytena. Ren idioti om samma spelare lyckas dra på sig fyra gula för lika många för tidiga imstigningar på plan.

2009-11-22 @ 19:19:52
Postat av: Bjerker

Det är ju när det handlar om in för tidigt på planen och inte inom rätt plats vid bytena vi förklara ju ändå för lagen att spelaren ska vara utanför innan nästa går in påplanen. Om nu detta hade varit ett sm slutspel och man har observatör så blir vi sågade längs fotknölarna när vi inte följer givna direktiv. Hoppas nu alla förstår hur det ligger till så hoppas jag att vi får en trevlig final dag nästa lördag. Hoppas att det går bra i pokern grabbar. Trevlig kväll.

2009-11-22 @ 20:26:25
Postat av: P

Japp, vi hoppas på en fin slutspelsdag med bra futsalspel och fokus på rätt saker.

2009-11-23 @ 00:08:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0