Grupp 4 & slutspel

Den sista gruppen i Vintercupen känns som ett litet getingbo. Eftersom att jag redan utsett KHFF till favoriter till att ta hem hela skiten får jag väl också tro på dem som gruppsegrare. Jonte och Bes kommer att leverera framåt och bakåt har man det stabilt ställt med tex Ola Jönsson, men också nye Dallas från YBK kan det här med inomhusfotboll, han har ju redan vunnit två gånger under 2000-talet med YBK. KHFF har ju som skrivet haft tid att spela ihop sig med seriespel i Markaryd under de senaste veckorna. Andraplatsen känns ganska öppen. Jag tror att det kommer att bli jämnt mellan BKW och SIF, med marginalerna på sin sida kan något av dessa två lagen också lika gärna vinna gruppen. BKW-laget i den här gruppen känns något starkare än det andra BKW-laget, mycket beroende på de duktiga LFKarna Johan Green och Andreas Martinsson. Framförallt Green är ju mycket skicklig inomhus. Man har drabbats av ett återbud då målvakten Magnus Johnsson blivit sjuk, Fatmir Bekteshi ersätter. Han har stått i mål en del i B-laget under säsongen och har helt klart viss talang för arbetet mellan stolparna, så det kommer säkert att gå bra.

SIF har också ett starkt lag med många tekniska spelare, laget blir lite annorlunda mot förra årets. De duktiga backarna David Eriksson och Lasse Johansson finns inte med och dessutom kommer inte Joel Lovén att stå. Den sistnämnda är troligen den som kommer att saknas mest, jag har ingen aning om hur B-lagsmålvakten Oskar Bengtsson är som inomhusmålvakt, men jag vet att Lovén var turneringens bäste förra året. Sabri Behrami och Arton Gjinovci kommer att fixa mål framåt för SIF, hoppas att man kan hålla tätt bakåt. Det ska bli kul att se den tekniske Edmundas Kulvinskas i SIF, en teknisk herre med mycket fotboll i sig. SBK blir en liten outsider i gruppen, man har det lite starkare laget av två i den här gruppen, trots att deras bäste spelare i Olle Hansen spelade i det andra laget. Man har delat upp lagen åldersmässigt och det är det rutinerade laget som återfinns i grupp fyra. Ett stabilt lag utan några svaga kort. De kommer att kunna störa de tre favoriterna. Det ska bli kul att se om HIS även i år kan plocka några pinnar, hade varit skoj med en positiv överaskning från deras sida.

Den första kvartsfinalen mellan BKW 2 och LTIK 1 känns öppen, BKW får dock bli knappa favoriter mot LTIKs nästbästa lag. I kvarten mellan TIF och YBK blir TIF solklara favoriter. Man var det lag som imponerade mest under cupens förstadag. YBK kan överaska, men man blir underdogs. I de andra två kvartarna möter LTIK 2 och KIK lagen som tar sig vidare från grupp fyra. Vilka lag det än blir får nog de utses som favoriter mot LTIK och KIK. Enligt mig har lagen som spelar gruppspel på morgonen fördel gentemot de andra lagen då de är igång spelmässigt. Förra året var det dock tvärtom, men det pga att grupp fyra då var en sexlagsgrupp. Då hade lagen från den sista gruppen redan 75 minuter i benen och bägge lagen var chanslösa i slutspelet. I år när sistagruppen är en femlagsgrupp tror jag helt klart att lagen ifrån den har en viss fördel. Ytterligare något som bör tala för KHFF som slutsegrare. Samtidigt är naturligtvis LTIK 2 och KIK bra lag som även de kan gå hela vägen.

Det krävs hårt jobb och en gnutta tur för att få lyfta pokalen. Vilket lag vinner Vintercupen 2009? Svaret på frågan får vi i morgon lördag. Spännande!

//P.

PS. Får se hur det blir med uppdatering under lördagskvällen. Har nämligen lite brått iväg på ett julbord efter cupen. Hinner jag inte uppdatera får ni hålla ut till söndag eftermiddag. DS. 

Kommentarer
Postat av: Erik moberg:)

Någon som kunde nämna vilka som vann cupen ??:)

2009-11-28 @ 15:00:42
Postat av: robban

trönninge

2009-11-28 @ 15:07:52
Postat av: Erik moberg:)

Vilka mötte dom då :)?

2009-11-28 @ 15:11:00
Postat av: Anonym

Trönninge vann i förlängning 1-0 mot LTIK.

2009-11-28 @ 16:12:42
Postat av: Anonym

2-1* haha

2009-11-28 @ 16:14:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0