LFK, Landslaget & Allsvenskan

Borde naturligtvis uppdatera lite oftare, vill egentligen göra det också. Men det har varit ganska mycket de senaste veckorna i och med den praktik jag varit på. Orken har liksom inte varit densamma. Nu har jag dock gjort min sista dag för den här gången på Veinge junior high och det kommer att bli mer tid för bloggande. Det är ju en del som har hänt, inte så där rysligt mycket lokalt. Men en landslagstrupp har tagits ut och folk tippar Allsvenskan hit och dit. And so will I.


Träningarna bedrivs vidare på Lilla Tjärby IP av tränare Mats Johansson och han har nu ungefär 25 man att jobba med vid varje tillfälle. Just nu är det ganska mycket spel och spelövningar på schemat, dessutom styrka och kondition såklart. Själv så tog jag av gipset tidigare idag (torsdag) och det är naturligtvis underbart skönt, men det gäller att vara försiktig de närmsta månaderna, det är nu den kritiska perioden börjar och vid oaktsamhet så säger det smäll igen. Därför valde jag att bara stå och gapa och glo vid dagens träningspass utan att hjälpa till med något. Det är nog säkrast så.


LFK har spelat ytterligare en träningsmatch i veckan och den förlorades med 4-0 mot Högaborg. Efter matchen valde tränare Ostojic att såga sina spelare i LT. Lite märkligt anser jag, nu såg jag inte matchen. Men vad begär han? Ställer man upp med ett B-lag mot ett etablerat div. två A-lag får man nog räkna med däng. I LFKs startelva var Jacob Persson den enda spelare som troligtvis kommer att finnas med från start i seriepremiären. Övriga är alltså i dagsläget B-lagsspelare och även om LFKs trupp är bredare i år än förra året så är den inte så bred att Ostojic kan förvänta sig någon särskilt bra prestation när han ställer upp med B-laget mot ett A-lag som spelar i samma division som det egna representationslaget. Tydligen handlade det om inställning, men jag vet inte...


Ett gäng träningsmatcher ska spelas i morgon, om vädret tillåter vill säga. I nuläget ser det inte särskilt ljust ut då ovädret dragit in över L:a Tjärby. Funkar det kommer LFK i morgon att ta sig an Älmhult kl. 10:00 på gamla IP. Ränneslöv ska möta Väröbacka och Ysby ska ta sig an mitt LTIK. Walldia har valt att flytta sin match mot Båstad till Annandagen istället, de andra lagen får med största säkerhet följa BKWs mönster och boka om sina möten. På måndag kommer också KHFF möta IF Centern och på självaste Påskafton tar SBK sig an LFK B.


Ja, också har då landslagstruppen mot Brasilien tagits ut. Ingen Prica och ingen Andreas Johansson, sidleds-Danne var dock tillbaka och vi lär aldrig få veta om Rasmus Lindgren hade kunnat vara ett alternativ till Tobbe. Jag fattar inte varför Daniel Andersson är med då Anders Svensson utvecklats till att bli en riktigt bra defensiv mittfältare. Men nu lär han ju komma med till EM i alla fall och det får man ju bara acceptera då. I övrigt var det väntade namn, Fredrik Risp kom med som mittback, inte sådär jättekonstigt tycker jag. Men till syvende och sist går nog den sista EM-mittbacksplatsen till den av Peter Larsson, Mattias Bjärsmyr och Andreas Granqvist som presterar bäst i Allsvenskan i vår.


Allsvenskan ja, alla tippar hit och dit. Då tänkte jag att det kanske är på plats att jag gör likadant. Precis som de flesta andra tror jag att Kalmar vinner och att Ljungskile åker. Kalmar har kört efter samma koncept i flera år, Nanne är en skicklig tränare och det vimlar av alternativ i truppen. I en lång Allsvenska blir det viktigt med en bred och stor trupp. Ljungskile placerar jag sist då de helt enkelt har den svagaste truppen. Vem vet, de kanske kan överraska, men jag håller det för föga troligt.


  1. Kalmar FF
  2. IFK Göteborg
  3. Halmstads BK
  4. IF Elfsborg
  5. AIK
  6. Malmö FF
  7. Helsingborgs IF
  8. Djurgårdens IF
  9. Hammarby IF
  10. Gefle IF
  11. Trelleborgs FF
  12. IFK Norrköping
  13. Örebro SK
  14. GAIS
  15. GIF Sundsvall
  16. Ljungskile SK

Jag kommer säkert inte att ha ett lag rätt när det väl kommer till kritan, men det ska bli kul att gå tillbaka och se när allt är klart. IFK hamnar på andra plats då de precis som Kalmar har i princip samma lag och dessutom förstärkt upp lite med bl.a. Nicklas Carlsson och Daniel Alexandersson. Att vinna två år i rad blir dock nog väl tufft för Blåvitt. Det är mer hjärtat än hjärnan som placerar HBK på tredje plats, men topp fem blir det garanterat. Det hänger lite på hur väl de nya Anselmo och Prent lyckas, är Anel Raskaj så bra som han kan vara i match ut och match in så kan året bli riktigt kul för HBK. Minns gärna att Mattias Olofsson redan för ett par månader sedan här på bloggen satte upp ett varningens finger angående sin forne skolkamrat Raskaj. HBKs placering hänger också mycket på hur det går för Sahlman/Johansson. Hoppas verkligen att tränare Janne väljer Sahlman, som i fjol storspelade i TFF, före gamle socker-Conny i buren. Sedan hoppas man såklart ännu mer att Allsvenskans främste målvakt (Shaaban?) Bahne kommer tillbaka så snabbt som möjligt.


Haglund fixar en ny toppplacering för Elfsborg. Klassvärvningen Lucic kommer att göra mycket nytta i försvaret och på mitten regerar Anders Svensson. Frågetecken för det tunna anfallet. Kan U21-lirarna Bajrami och Avdic prestera så löser det sig kanske framåt också. AIK har ett spännande lag och i fallet Djordic tror jag på succé. Rolle kommer att få ordning på MFF så småningom, men den absoluta toppen blir det inte förrän nästa år. HIF kan lika gärna vinna hela skiten, truppen är dock lite tunn och bakåt försvagades man sedan talangfulle Rönningberg skadade sig. Djurgården och Hammarby tror jag inte på trots hyfsade trupper och många duktiga spelare. Gefle är ett etablerat Allsvenskt lag, bonden Daniel Bernhardsson styr upp försvaret tillsammans med klass-målvakten Mattias Hugosson och framåt kommer Johan Oremo och Hasse Berggren att göra sina kassar.


Jag tror att Tom Prahl kommer att fixa den fina elfte platsen åt TFF. Prahl är en ytterst kompetent tränare som kommer att få varenda spelare i sitt lag att prestera absolut max i varje match. Norrköping kommer 12a pga. den svaga defensiven, framåt har man mycket duktigt folk, bl.a. Kevin Amuneke som kan vara med och slåss om skytteligatiteln. Örebro släppte in mest mål i Allsvenskan förra året och har inte direkt förstärkt bakåt, framåt är man dock hyfsade med spelare som Anttonen, Halilovic, Rodevåg och nya skicklige, finske anfallaren Porokara, men det blir absolut inte bättre än en 13e plats.


Jag tror också på GAIS nye tränare Magnus Pehrsson, han verkar ruskigt kompetent och som expertkommentator var han lysande. Han kan dock inte trolla med knäna, han har den trupp han har, så det blir kval för Makrillarna, det kvalet vinner man dock. GIF Sundsvall har den sämsta truppen på pappret efter Ljungskile, därför bör man också komma nästsist, synd då Allsvenskan mår gott av lite Norrländskt blod. Laget har två intressanta ytterbackar i landslagsmannen Mikael Lustig och förra årets Superettas bäste vänsterback Billy Berndtsson, då i Falkenberg. Som sagt troligen blir det väl inte en siffra rätt, men nu har jag gjort ett försök i alla fall. Håller du med mig, eller hur tror du att Allsvenskan slutar 2008? Gå in på kommentarer och ge ditt förslag.


Glad Påsk! / P.   


Kommentarer
Postat av: Olofsson

Fin tabell Plogen. Tänkte nä du nämnde Anel igen. Hörde från hbk:arna själva att han hade varit bäste man både mot Kalmar och AIK, dessutom är han A-lagets playmaker. Hörde dessutom att från ett par spelare att de tyckte han kunde lägga av om han inte blev proffs inom två år. Ska bli kul att följa iaf.

2008-03-21 @ 08:27:46
Postat av: David

Faktiskt hade Ostojic all rätt att såga laget som spelade mt Högaborg. Det var enormt dålig inställning. Det är ändå spelare som ska knacka på dörren till A-laget och att då inte göra sitt bästa är för svagt!

2008-03-26 @ 00:16:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0