LTIK och BKW kryssade, KHFFs första trupp

LTIK och BKW (B) spelade oavgjort på den som vanligt väldigt blåsiga grusplanen i Veinge. Det var svårt att få något ordnat spel, men det var trevligt att se hur BKW försökte rulla boll och hela tiden leta enklaste och närmsta alternativ. LTIK slog ifrån sig ganska mycket, men hade trots det lite mer boll än motståndarna i första halvlek. Första målet kom redan efter två och en halv minut då LTIKs unge Oscar Gustavsson fick in bollen i mål på Anders Jönssons fina hörna. BKW ställde upp med ett tungt anfallspar i Henrik Åkesson och Jonas Nilsson. De är otroligt jobbiga att möta och trots sin storlek är båda väldigt duktiga med bollen. BKW hade i stort sett bara två chanser i första halvlek, inte för att LTIK hade fler, men ändå. Den första chansen fick Jonte och avslutet var klockrent, helt utan chans för LTIKs målvakt Jonas Nilsson. Den andra chansen fick Hinken och efter hård kamp med LTIKs Erik Westerlund i straffområdet kom Hinken till avslut och skottet var minst lika distinkt som Jontes, alltså helt utan chans för Jonna.

Jag vet att BKW gärna spelar och rullar boll, men med forwards som Jonte och Hinken behöver man inte alltid spela runt bollen. Det funkar att ligga lågt och slå långt om det skulle behövas, inget försvar i sexan går säkert för BKWs fyrtorn, när de får läget så sitter bollen. Henrik Olsson kvitterade på helt egen hand BKWs ledning genom att göra 2-2 strax före paus. I andra halvlek blev spelet sämre från båda lagen och även BKW började slå långt, spelet böljade framåt tillbaka och det var riktigt svårt att få något ordnat spel i vinden. Så länge Elvis Begic orkade på det inre mittfältet för BKW så vann laget kampen i mittens rike. Elvis var riktigt duktig och i honom har BKW verkligen sparkapital, hoppas bara att ryggen håller. BKW fick halvlekens bästa möjlighet då unge Markus Pettersson fick komma väldigt ren mot mål, Jonna gjorde dock en vacker parad på Mackans avslut. Henrik Olsson kom till LTIKs bästa läge, men den hårt arbetande forwarden var lite för trött och fick aldrig någon ordning på avslutet. Resultatet var i stort rättvist, kanske med lite plus för BKW då de hade andra halvleks absolut bästa möjlighet.

Nu lite spelarkritik i LTIK. Jonna var väldigt säker i målet och gjorde vad han skulle, bara en gång fick han riktigt bekänna färg och det var vid Mackans friläge och det löste han bra. Chanslös på målen. Anders Jönsson var väldigt stabil på vänsterbacken matchen igenom och visade verkligen med några distinkta brytningar var skåpet ska stå. Dessutom har Harven bra lödd i dojjan och passningsspelet var bättre än vanligt, precis som vanligt var han dock en pådrivare. Harven fick gott betyg av Hinken i motståndarlaget efter matchen. Anders Kallin kändes väldigt trygg både som mittback och som mittfältare, utan att glänsa visade han prov på fin spelförståelse, bättre offensivt än defensivt. Erik Westerlund var som vanligt stark och han hade flera duster med den väldige Hinken matchen igenom. Eken löste det bra och var oftast etta på bollarna även om han tyckte att det var riktigt tufft och trots att han kände sig väldigt liten i jämförelse med sin antagonist. Även Eken fick gott betyg av sin kombattant Hinken efter matchen, han var imponerad av Ekens mittbacksspel.

Conny Strömberg var som vanligt säkerheten själv utan att på något sätt glänsa. Oerhört svårpasserad och löpvillig ute på sin högerbacksposition. Oscar Gustavsson var precis som han brukar pigg och rapp, kul för honom att han fick näta redan i andra matchen, det behövde han verkligen. Oggi mattades efter hand och blev också utbytt i andra halvlek. Ola Nilsson var som vanligt briljant med bollen, den rutinerade spelaren är väldigt viktig när det gäller att lugna ner spelet. Roligt att han kände att han hade krafter kvar efter matchen, möjligen är han bättre tränad i år än det föregående. Bra, för Ola kan bli riktigt betydelsefull i år. Henrik Olsson var för mig LTIKs stora utropstecken, med Henke som forward fick vi riktig spets i laget och han hotade flera gånger på helt egen hand BKW försvaret. Dessutom jobbar han oerhört hårt för laget, han kunde möjligen stampa en aning mindre boll och försöka att släppa den vidare eller gå på avslut lite tidigare och mer distinkt.

Peter Åberg och Kristian Åkesson har tagit ut årets första KH FF-trupp till matchen mot YBK på lördag. I truppen saknas bara Åberg själv, då han går skadad och Martin Berndtsson, annars har man i stort starkast möjliga manskap. Utav de uttagna spelarna tar jag ut följande troliga startelva, enligt modell 4-3-3, från höger: Henric Johansson, Christian Karlsson, Fredrik Branting, Kristian Åkesson, Henrik Sunesson, Björn Ottosson, Jonathan Jacobsson, Johan Nilsson, Mikael Ahlm, Martin Nilsson, Ola Jönsson. Avbytare: Mattias Nätterqvist, Carl-Olof Bengtsson och Simon Nilsson.