LFK B slog SBK

Skogaby BKs första förlust sedan mitten av Juni blev ett faktum tidigare idag (Påskafton) på Laholms IP. Planen var väldigt hoppig och studsig, men inte alls någon "päreåker", den var faktiskt frusen under första akten av matchen. LFKs unga lag började bäst, i startuppställningen var Henrik Nilsson den enda över 20 vårar, med snabbt och frejdigt spel. SBK skapade dock de vassaste chanserna genom Kim Andersson, som fick komma fri mot mål men inte fick ordning på avslutet och Atef Abou-Shakra, som efter schabbel från LFKs burväktare Björn Olsson, fick öppet mål från håll, men missade.

I andra halvlek tog SBKarna över kommandot och man skapade ett ental chanser, framförallt genom starke Johan Angvall, som vid ett antal tillfällen kunde slita sig loss, dock utan att få ordning på avsluten. Abou-Shakra var lika pigg som mot KH FF och skapade också han mycket med sin teknik och snabbhet. Tämligen orättvist kunde LFK sticka upp och göra 1-0 sedan Fredrik Johnsson fått bollen i straffområdet och trippat förbi ett par motspelare, för att sedan på sedvanligt Johnsson-vis trycka upp bollen stenhårt i nättaket. Distinkt! Helt utan chans för Håkan Johansson i SBK-målet. Mot slutet av matchen kunde Johnsson också avgöra fighten sedan Johan Green blivit fälld i SBKs straffområde. Johnsson satte kyligt den efterkommande straffen i mål.

Green gjorde förövrigt årsdebut i LFK, kul att han är tillbaka, han var framförallt duktig i första halvlek, med sina flinka fötter visade han prov på fint passningsspel. Årsdebuterade gjorde också nygamle Andreas Thid i SBK. Andreas slutade spela i SBK för ett antal årsedan, han har dock hållit igång med spel i korpen, nu verkar dock suget efter "riktig" fotboll ha kommit tillbaka och det blir ytterligare ett fint nyförvärv till div. fem spelande SBK. Resultatet var enligt mig en aning orättvist då jag tyckte att SBK hade det mesta av spelet, en stor eloge till LFK som hade många juniorer på plan, men som ändå stod upp bra. Fredrik Johnssons insater blev avgörande för LFK, och utav de som spelade i LFK idag är han nog den som ligger närmst en plats i representationselvan.

// P.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0