Lördagens resultat

LFKs vinstsvit bröts idag då man förlorade mot div. två kollegan Varbergs BoIS med 4-2, LFKs mål gjordes av Christoffer Johansson, det andra var ett självmål.

Ränneslöv vann komfortabelt mot GIF/VIF med 6-2. Ingen spelare utmärkte sig varken i RGIF eller GIF/VIF. Domaren Johan Söderström plockade upp det röda kortet tre gånger. Redan efter en halvtimme hade Andreas Thedeby dragit på sig två gula kort, sedan följde GIF/VIFs Andreas Hansen och nye Niklas Hansson från Trönninge honom ut från plan. Anfallsparet i RGIF: Johan Bergman och Henrik Olsson fungerar väl tillsammans och de gjorde två mål var, de andra målen gjordes av Anders Nilsson och Mats Lindström. För GIF/VIF nätade Robin Möller och Alexander Nilsson (som i och med målet förövrigt blev den yngsta målskytten i GIF/VIFs A-lag genom tiderna med sina 13 år).

RGIFs lag:                                                        Henrik Ragnarsson

Oskar Nilsson     Sonny Nilsson     Jens Strömberg     Daniel Hellsten

Jacek Miller          Anders Nilsson     Andreas Thedeby     Mats Lindström

Johan Bergman     Henrik Olsson

Andreas Randevik, Stefan Rådlund. Erik Lindström, Daniel Paulisson

GIF/VIFs lag:                                                              Dan Boson

Niklas Hansson     Johan Svensson     Petter Svensson     Edwin Fagerholm

Johan Stråhle     Andreas Hansen     Alexander Nilsson     Kim Gustavsson

Robin Möller     Ulf Wernersson

Oliver Hansen, Jonas Pålsson, Robin Persson

Magnus Ekman och Mikael Johansson har sagt att de ska trappa ner och fanns ju inte heller med vid matchen. Dessutom saknades en rad duktiga spelare som: Kalle Weeks, Björn Olsson, Fredrik Ljungberg, Ola Andersson, Markus kjellsson, Alexander Johansson och Timmy Johansson. Robin Hansen tappar man tydligen då han bestämt sig för att flytta till Markaryd och ämnar spela med något lag i trakten. Det bekräftas dessutom från RGIF-håll att Anders "Slangen" Gustavsson precis som jag tidigare skrivit kommer att spela i Våxtorps BoIS nästa säsong. Jobbigt för RGIF - ett kanonförvärv för VBoIS.

Skottorp mot Skogaby blev inställd pga. vattensjuk plan, matchen spelas troligen i veckan istället. Ysby kunde däremot ta emot Walldia på Munkavallen trots nattens regnande. Walldias tränare Packi rapporterar från matchen att det varit spel mot ett mål, fördel walldia. 0-3 skrevs slutresultatet till efter mål från Jonas Nilsson, Jack Ekenberg och Keenan Rahmadi. För mer info angående den matchen kan ni gå in på YBKs och BKWs hemsidor, som är länkade från bloggen. Knäred förlorade borta mot Eket med 2-1, Jonathan Pettersson gjorde KIKs mål. KIKs startelva till matchen hittar ni i föregående inlägg.

Lilla Tjärby slog ett ganska svagt Glommen på en sunkig och vindpiskad plan uppe i Falkenberg med 4-0. Det var tungt för LTIKarna i början då det var första passet för året på gräs. Det var svårt att få något ordnat spel, men LTIK kändes tryggt och stabilt. Försvararna Håkan Karlsson och Kristoffer Nilsson får bäst betyg efter den första halvleken. De två främsta målchanserna hade, trots ett litet spelövertag från LTIK, Glommen. Redan efter ett par minuter höll en försvare på att ställa målvakt Jonas Nilsson totalt med en hemåtpass, bollen smet dock precis utanför stolpen, den andra chansen kom till sedan en Glommenspelare slitit sig loss efter en kontring, avslutet från nära håll for över ribban. Emil Olsson hade LTIKs bästa möjlighet då han sköt ett rappt skott i steget längs marken, men målvakten räddade på ett fint sätt bollen.

Efter paus fanns bara ett lag på plan, Glommen tog totalt slut. Johan Gusafsson som inte fick mycket utrymme i första halvlek fick nu fritt spelrum på mitten och han kunde styra spelet lite som han ville. Dessutom kom Erik Westerlund in bredvid Johan på mitten och han tillförde mycket energi och styrka. Det var också Eken som fick göra årets första LTIK-mål genom ett vackert långskott. Efter detta var det show-Johan, som först vackert dribblade sig fram längs straffområdeslinjen och spelade snett inåt bakåt där nyinsatte Henrik Olsson kom störtande och tryckte in bollen i mål. Strax efter blev Emil Olsson bryskt tagen i straffområdet, Johan satte säkert påföljande straff i mål. Som avslutning dribblade Johan sig fram till en övergiven målvakt som fintades ner på rygg innan bollen elegant chippades över densamme. En stabil insats, samtidigt ska man nog inte stirra sig blind på den här ganska komfortabla segern då Glommen var sällsynt svagt i andra halvlek. Samtliga LTIKare gjorde en gedigen arbetsinsats utan att direkt förta sig, alla i truppen fick spela minst en halvtimme. Förutom nämnda spelare kvitterar Emil Olsson ut högsta betyg för hårt slit i 75 minuter.

LTIKs lag:                                                     Jonas Nilsson